Video I De ce nu merge în SUA, David Popovici

David Popovici (17 ani) a explicat de ce a refuzat „zeci de oferte” de a merge în SUA.

”Fenomenul” a dezvăluit că, indiferent cum își făcea calculele, nu se putea despărți de antrenorul său.

„Înainte să merg la Jocurile Olimpice, aveam ideea să plec în State să studiez şi să înot acolo. După ce au început să apară ofertele, zeci de oferte, de la cele mai prestigioase universităţi din SUA şi din Europa – chiar aveam de ales, mă duc cu bursă totală, ei mă vor – am stat să mă gândesc ce înseamnă asta.

Ar însemna să mă despart de antrenorul meu, să mă duc să mă antrenez cu altul şi să mă despart de echipa mea. Antrenorul nu e singurul care mă ajută şi cu care clădim.

Mi-am dat seama că sunt mult prea importante, într-un sport atât de individual cum e înotul, relaţia şi chimia pe care o le cu antrenorii. Sunt esenţiale, nu se poate fără.

Indiferent cât de premiaţi şi de cunoscuţi ar fi fost antrenorii în State, la Harvard, Princeton, UCLA, USC, nu ar fi fost cum e antrenorul meu. Nu am cum să las baltă faptul că am crescut împreună. Pur şi simplu, existăm împreună şi ştim să colaborăm”, a spus David Popovici pentru podcastul Fair Play.

În septembrie 2021, Ion Țiriac a dezvăluit că i-a propus lui David Popovici varianta SUA. Ulterior, Popovici s-a transferat de la CSA Steaua la Dinamo.

Tot în acea perioadă, David Popovici a cucerit trei medalii de aur şi una de argint la Europenele de juniori de la Roma. La acel moment, el a spus că a avut multe oferte de a merge în străinătate.

Campionul mondial și european a explicat că o plecare în SUA nu este chiat atât de benefică pentru el.

„E o variantă să mergem şi împreună afară, dar au fost mai mulţi factori în decizia mea de a rămâne în ţară. Unul dintre ei – şi asta anulează ideea de a-l aduce pe antrenorul meu sau pe toată echipa – ipotetic vorbind, când te duci în SUA, concurezi în sistemul NCAA, concurezi pentru universitatea ta.

Din câte am auzit de la alţii înaintea mea, se pune mult accent pe concuratul în NCAA şi nu mai ai timp de Mondiale, Europene. Se pune accent pe şcoală şi NCAA. Orice altceva, ‘hai să nu!’

Nu ai voie să primeşti sponsorizări, să ai anumite contracte cât timp eşti în NCAA. Şi sunt multe oportunităţi pe care le pierzi, pentru că ai ales să reprezinţi o facultate.

Sigur, înseamnă mult pentru tine şi e un lucru bun pentru tine că ieşi cu o diplomă foarte tare de acolo şi înveţi multe lucruri, dar nu apuci să îţi îndeplineşti visul – și vorbesc în numele meu – de a deveni cel mai bun din lume la înot.

Americanii sunt foarte buni la înot, probabil cea mai puternică ţară, dar e altceva să creşti acolo, să ştii ce te aşteaptă, să ştii că urmează NCAA. Nu au mai existat americani de vârsta mea la fel de buni sau care să se apropie.

A mai exista un rus, un chinez, un sud-corean… În SUA ajungi să fii bun abia după ce treci de facultate. Sunt două lumi diferite”, a spus Popovici.

Pe 13 august 2022, David Popovici a câștigat medalia de aur în proma de 100 de metri liber, la Europenele de natație pentru seniori, cu record mondial.

Apoi, pe 15 august 2022, el a luat și aurul la 200 de metri liber.

Italia e uimită de fenomenul Popovici

La Gazzetta dello Sport: ”Cine este David Popovici, tânărul de 17 ani care a doborât recordul de 100 de metri liber stabilit în 2009: merge la liceu, este fan al fotbalului și mitul său este un sport ”extrem”. Este pregătit să se confrunte cu scena mondială de înot!”.

CITESTE SI:

Flavius Stoican și-a găsit echipă. După ce a pus umărul la retrogradarea lui Dinamo, revine în Superligă

PCH mesaj pentru Dorin Șerdean: ”Folosește bruma de demnitate”

Video I De ce nu putem evolua încă pe Arcul de Triumf

3 gânduri despre &8222;Video I De ce nu merge în SUA, David Popovici&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s