Video I Dorin Iacob, ultimele detalii despre negocierile cu Dorin Șerdean. Mesaj transmis către acționarul majoritar

Conducerea lui Dinamo caută aducerea unui nou investitor și au purtat mai multe discuții cu diferiți oameni de afaceri.

Acest lucru înseamnă înlăturarea actualului acționar majoritar, Dorin Șerdean, care nu a finanțat cu nimic clubul. Cu toate acestea, dânsul se crede un soi de ”samsar” și profită de dorința lui Dinamo de aducerea unui nou investitor și insistă în predarea acțiunilor.

Dorin Iacob, tatăl administratorului special de la Dinamo în materie de găsire a investitorilor și negociere cu aceștia, a vorbit despre negocierile purtate cu Dorin Șerdean, de ce nu s-a făcut încă afacerea și ce urmează să se întâmple.

”Miercuri a fost în București domnul Șerdean, avea deja oferta scrisă primită, a renegociat anumiți termeni. A spus că revine vineri, de pe drum când a plecat, a mai cerut ceva precizări și o anumită poziție. Una din chestiunile care au fost până la urmă acceptate, ca domnia sa să mai rămână cu o parte din acțiuni în firmă, să nu vândă 72% din acțiuni, să rămână 5-10% acțiuni.

A spus că vine cu toate actele azi dimineață, pe la ora 10:00 era așteptat de noi, de avocații investitorului, pentru a se face tranzacția conform corespondenței dintre avocați. Nu l-am găsit pe telefoane, nici mesaje, a dat până la urmă niște mesaje, a spus că are probleme personale. A repetat că prețul ar fi trebuit să fie de 550 000, cât a dat Cortacero, față de care s-a obligat el, dar că lasă lucrurile altfel și că dă 66% din acțiunile lui Dinamo, din cele 72%. Să i se pregătească un draft de contract și marți revine să semneze, luni să fie pregătit acel draft. Asta este contactul, discuția pe scurt și traseul epopeii cu Șerdean până în acest moment.

Există răbdare și o anumită implicare, deoarece investitorul deși nu este din domeniu, dar este în business, au oameni în anturaj care înțeleg fenomenul sportiv, ce înseamnă capacitatea sportivă a unui club. A susținut acțiunea clubului de a mai face transferuri, chiar sprijinul financiar necesar, privindu-l ca pe un asumat, dar știind că vor să investească aici, că momentul transferurilor este strâns și oferta de pe piață este restrânsă, a înțeles să facă acest efort, normal și util, la timp.

Dacă Șerdean va repeta și marți același comportament: ,,Există și un asemenea scenariu posibil, continuăm să spunem, investitorul spune că dorește să facă o tranzacție limpede, firească și dinamică, să aibă pachetul majoritar de acțiuni, chiar dacă este firma în insolvență. Să te manifești ca acționar al clubului care învestite în reorganizarea companiei, asta este partea dorită, este cea mai firească și dinamică posibil. Cealaltă varianta de finanțare, de a ajunge la diminuarea capitalului și a acțiunilor pe care le deține Șerdean, acea parte presupune un proces de durata și riscul unor sume mai mici. O dinamică mai lentă, financiar mai ales, dar sportiv nu, întărindu-ne în ultimele zile de mercato.

Trebuie să vă precizez foarte clar un lucru, există investitori interesați să investească. Unii se vor poziționa în acționari, alții se vor poziționa în sponsori principali. Există investitori care au analizat situația echipei, au înțeles de la conducerea lui Dinamo, a companiei, cea care este acum situația economică, juridică și care sunt necesitățile. Au analizat lucrurile acestea și sunt determinați să investească. Dar dintre aceștia se desprinde cineva, care și-a asumat să se ia pachetul de acțiuni, și-a asumat o abordare mai consistentă, în ce îl privește Șerdean, o sumă considerabilă, pentru a se simplifica demersurile. Așteptăm raționamentele și negocierile lui Șerdean”, a spus Dorin Iacob, în cadrul emisiunii ”Sinteza zilei” de la prietenii noștri de la Radio Dinamo.

Dorin Iacob a avut și un mesaj pentru Dorin Șerdean

Analistul politic Dorin Iacob, fan dinamovist declarat a spus: ”Dinamo va primi investiții, ce nu putem să înțelegem însă, cum poate oricine, de oriunde ar fi, să negocieri la modul serios pentru ce trebuie să fie la Dinamo, doar cu acționarul majoritar, doar discutând cu acționarul. Ce face Serdean, este de înțeles într-o oarecare măsură, având o ofertă scrisă, cu detalii de contract, de elemente contract, prima tranșă, prețul final. Cu acea oferta, a încercat să maximizeze o altă oferta pentru domnia să. Ce fel de companii a putut să găsească, fără să discute cu cineva de la Dinamo, să înțeleagă stadiul în care se află Dinamo, ce este necesar, nu putem să ne dăm seama, ce intenții , ce cunoaștere poate să aibă cineva, doar discutând cu domnul Serdean, discutând prețul acțiunilor. Este o chestiune, cel puțin noi nu o putem descifra, noi suntem mulți.

Domnul Serdean a invocat ideea că el a preluat aceste acțiuni, dar că se simte obligat în viitor să aibă cel puțin 550 000, pe care i-ar vrea Cortacero, care a adus acești bani la Dinamo. Am cerut documente în aceste sens, să nu fie cu efect asupra clubului, a prezentat 1-2 documente care nu arată, e doar o împuternicire, e doar semnătura lui Cortacero, a făcut în prezența unui martor, l-a împuternicit să facă toate demersurile să recupereze investiția lui de la Dinamo.

A fost prezentat în negocierile de până acum, drept un fel de support de a încerca de a obține 550 000. Sper că nici el, nici cineva prin Spania, nu se gândesc să fabrice alte documente, pentru a obține acest lucru, nu va ține. Ne putem adresa autorităților din Spania, o spun preventiv.

Să nu se gândească să fabrice documente, nu înseamnă că poți susține sau convingi pe cineva, ținând de situația în care se află clubul, echipa Dinamo, situația financiară, unde capitalurile sunt negative. Spun acest lucru din rațiuni care ține de prevenția de a nu mai pierde unii și alții timpul. Oricine a intrat în analiză și discuții cu domnul Șerdean, discută cu domnia sa despre prețul acțiunilor, să hotărască, îl invităm să cunoască ce trebuie să se întâmple la Dinamo, să ne spună ce ar oferi, că să înțelegea care este situația.

Ce este bine pentru noi, investitorii, în special un anume investitor, are putere și determinare de a face performanță pentru Dinamo începând de îndată. În această situația suntem și trebuie să ne înțelegeți că ne este greu să putem chiar digera la modul politicos, comportamentul în negociere și în timp al domnului Șerdean. Dar există o răbdare pentru că s-au luat niște măsuri să se îmbunătățească echipa prin transferuri, chiar cu ajutorul acestor investitori. Nu se pune problema, niciunul cu cei din care am negociat, cu care am stabilit relație de finanțare, nu sunt dați deoparte în acest moment. Fiecare poate fi sau nu în alt rol”, a încheiat Dorin Iacob.

CITESTE SI:

Avancronică I HC Buzău – Dinamo Bucureşti

Conferință de presă I Răzvan Patriche: ”Este normal să luptăm pentru play-off”

Conferință de presă I Ovidiu Burcă înaintea duelului cu Unirea Dej

3 gânduri despre &8222;Video I Dorin Iacob, ultimele detalii despre negocierile cu Dorin Șerdean. Mesaj transmis către acționarul majoritar&8221;

Lasă un răspuns