Ovidiu Burcă, noi detalii despre campania de transferuri

Pentru Dinamo urmează meciul cu CSA Steaua, astăzi, 9 septembrie, ora 21:30, contând pentru etapa a șasea din Liga 2.

Înaintea partidei, tehnicianul lui Dinamo, Ovidiu Burcă a vorbit despre campania de achiziții de jucători în Ștefan cel Mare. Perioada de mercato a luat sfârșit, dar încă pot fi aduși jucători liber de contract.

Burcă a afirmat că este deja târziu și orice jucător care ar veni, ar fi nepregătit și ar avea nevoie de o perioadă de adaptare, de pregătire și lotul va fi așa până în pauza competițională de iarnă.

”Cred că e deja foarte târziu, orice jucător ar avea nevoie de o perioadă de pregătire. Ăștia suntem până la iarnă, lotul a fost făcut în mare. Au plecat, au venit, în interior s-au așezat lucrurile. Când se schimbă mulți jucători, ai nevoie de o perioadă de timp să stabilizezi. Dacă aș mai aduce, aș deregla din nou dinamica grupului”, a spus antrenorul lui Dinamo.

”Grupul este nou, ne-a lipsit o parte din pregătire. Vreau să controlez tot, mai mult, întreg procesul de odihnă. Mie, personal, nu mi-au plăcut niciodată cantonamentele. Dar sunt necesare în această fază, nu vreau să se piardă niciun gram de energie în afara fotbalului.

Asta le-am explicat și jucătorilor. Cred că vom ajunge și în faza în care să ne reunim în ziua meciului, să mâncăm împreună, să ne odihnim și apoi să mergem la partidă. Suntem în faza în care nimeni nu te așteaptă să implementezi ceea ce gândești, nu avem timp, de aceea controlăm ceea ce putem controla.

Trebuie instaurat un ambient de performanță. Să nu ne văităm, să nu ne mai uităm că jucătorii care au retrogradat cu Dinamo, joacă foarte bine acum în Liga 1. Avem o singură șansă să reușim: să facem lucrurile cât mai profesionist, nu ceea e bine pentru mine, ci ceea ce e mai bine pentru grup”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Ovidiu Burcă, înainte de Dinamo – Steaua

Ovidiu Burcă a susținut conferință de presă premergătoare partidei cu Steaua, din această seară.

”Foarte multă lume așteaptă acest meci. Întâlnim o echipă foarte bună a acestei ligi, cu un antrenor bun, cu foarte multă experiență. Ne așteaptă un meci foarte dificil, dar și noi am arătat că suntem pe un trend ascendent în ultimul timp, în special ca omogenitate, spirit în interiorul grupului, unde s-au mai așezat lucrurile.

Există deja o ierarhie la echipă, jucători cu experiență care încep să se impună, ceea ce e foarte important atunci când construiești o echipă, apariția unor lideri. Ne aflăm într-un moment mult mai bun decât săptămânile trecute. Încet, încet, lucrurile încep să intre pe făgașul normal.

Îi simt pe băieți pregătiți, motivați să facă un meci consistent mâine, care să le aducă o mare bucurie suporterilor noștri. O victorie ar însemna foarte mult ca încredere pentru grupul ăsta de jucători, care a muncit foarte mult și a ridicat nivelul într-un timp foarte scurt. Nu trebuie să spun ce ar însemna pentru suporteri, care așteaptă astfel de meciuri timp de un an.

Cred că mâine vom da un semnal important pentru oamenii care vor să ni se alăture, că indiferent ce se va întâmpla, clubul va merge înainte.

La astfel de meciuri nu ai nevoie de motivație suplimentară. Înainte de aceste meciuri trebuie să-i echilibrezi pe jucători. Nu am făcut nimic special. Un meci nu trebuie să difere de altul, mereu trebuie să intri 100% concentrat, atent la lucrurile pregătite.

Eu sunt liniștit, dar știu că le putem oferi o satisfacție suporterilor. Prin perspectiva asta, meciul capătă o greutate”, a declarat Burcă la conferința de presă.

Întrebat despre absenți, antrenorul lui Dinamo a oferit 3 nume: ”Avem indisponibili, pe Cătălin Țîră și Ionuț Bobea, ambii cu probleme la genunchi. Dar vor fi reintegrați în programul echipei începând de săptămâna viitoare. Mai este Tomozei, în a șaptea lună de recuperare după accidentarea la ligamentele încrucișate”, a mai spus acesta.

Ovidiu Burcă a mai declarat: ”Am trăit foarte multe momente frumoase la Dinamo și mi-ar face plăcere să pun umărul ca suporterii și jucători să retrăiască astfel de momente.

Nu cred că am sărbători dacă am câștiga, miercuri avem meci de Cupă. Sper să ne bucurăm, dar nu-mi doresc în general să fac «nuntă» la victorie. Importante sunt cele 3 puncte.

N-aș vrea să intru în discuțiile astea. Acolo s-a produs o ruptură acum ceva timp, iar părerile sunt împărțite. Originea acestor echipe este aceeași, iar într-un fel rămâne un derby.

Dinamo nu va ajunge într-o asemenea situație, lucrurile sunt foarte clare din perspectiva asta, chiar și pentru cei care au început celelalte proiecte. Am discutat chiar cu domnul Badea, am văzut și declarațiile domnului comandant de la CS Dinamo.

Toți vrem un Dinamo puternic. Aceste două entități care poartă numele de Dinamo sunt cumva complementare echipei la care activăm noi. Nu poate exista niciun dubiu, noi suntem adevăratul Dinamo. Suporterii certifică asta.

Sunt convins că dinamoviștii vor veni în număr foarte mare la stadion. În cercul meu de prieteni n-am mai simțit de foarte mult timp un asemenea interes pentru meci”, a spus tehnicianul lui Dinamo în conferința de presă, premergătoare derby-ului.

CITESTE SI:

Avancronică I Dinamo București – SCM Politehnica Timișoara

Avancronică I Dinamo București – CSA Steaua București

CCA a anunțat arbitrul de la Dinamo – Steaua

3 gânduri despre &8222;Ovidiu Burcă, noi detalii despre campania de transferuri&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s