Ultrașii se unesc după descinderea organizată de polițiști în casele rivalilor. Mesajul transmis de PCH

Suporterii dinamoviști din ”Peluza Cătălin Hîldan” au transmis un mesaj de solidari față de rivalii de la Peluza Sud Steaua, după ultimele evenimente.

În dimineața zilei de joi a apărut informația conform căreia 19 fani din facțiunea ”GLAS” au primit mandate de percheziție domiciliară, iar 14 dintre ei au primit și mandate de aducere, din partea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Motivul este reprezentat de o plângere penală de tâlhărie depusă de suporterii din grupul ”Tornado 47”, din Peluza Nord, grupare ce susține FCSB. Acestora le-a fost capturat steagul de gard în urmă cu câteva săptămâni și au ajuns la concluzia că cei de la ”GLAS” sunt responsabili pentru acest lucru.

Așa că au formulat o plângere penală împotriva lor. Printre acuzații se numără și aceea legată de faptul că fanul care a fost lăsat fără acel steag se afla alături de fiul său minor în acel moment.

La auzul acestei vești, ”căinii” au făcut apel la celebrul „cod al onoarei ultras”, care spune că este cea mai mare rușine să se apeleze la poliție în momentul în care o facțiune este deposedată de steagul ei de gard. Astfel, ultrașii din PCH au anunțat:

”Alături de sistem împotriva sistemului

Într-o lume în care nu mulți au curajul de a trăi după propriul set de valori și în care puțini sunt cei care luptă pentru un ideal, oricât de nebunesc pare acesta, a fi obedient și a permite altcuiva să gândească și să acționeze pentru tine este varianta cel mai ușor accesibilă.

Din prima zi a fenomenului, de la primul steag de gard pictat și de la prima deplasare organizată, ultrașii s-au declarat ca fiind împotriva sistemului. De-a lungul istoriei lor, aceștia s-au manifestat vădit ca fiind niște indivizi ce trăiesc liber, după propriul set de valori, după propriile reguli și după propria libertate. Mai mult decât atât, fenomenul nu a fost nevoit să se promoveze, căci oamenii veneau din proprie inițiativă, deoarece le oferea un lucru după care aceștia tânjeau încă din prima zi de viață: o identitate.

Totuși, dintre toate aceste caracteristici, una care cere, nu care oferă, dar care deosebește ultrasul veritabil de cel care se dorește a fi ultras este asumarea. Asumarea l-a făcut pe ultras să fie detestat de sistemul ce, sub pretextul siguranței și al confortului, nu își dorește nimic altceva decât control asupra individului, până la cel mai intim nivel.

Tot asumarea l-a făcut pe ultras să fie cel care stă cu capul sus într-o lume cocoșată în care modelul de cetățean drept este cel care se uită în jos, obedient. Ultrasul a avut curajul să își stabilească propriile reguli, să trăiască după ele, dar, mai important decât atât, să și le asume. Ultrasul își va asuma orice eșec, iar acțiunile ce vin în consecință nu fac decât să-i întărească identitatea.

Pe scurt, pentru un ultras, a-ți asuma este egal cu a fi.

O singură colaborare cu sistemul împotriva căruia tu lupți arată că asumarea îți lipsește, iar din “a fi” devii „ai părut a fi”. O astfel de acțiune care se petrece la secție și se încheie cu “aceasta îmi este declarația pe propria răspundere pe care o dau și semnez” înseamnă un cuțit înfipt într-un fenomen care a scos la iveală cele mai arzătoare dorințe de libertate ale oamenilor.

Ani de zile de acțiuni, de trăiri intense și de lupte se zguduie atunci când îți pui semnătura pe o plângere împotriva unuia ca tine. În acel moment pleacă din tine asumarea, iar culorile vii ale torțelor, ochii plini de entuziasm și pasiunea din sânge dispar, fiind înlocuite cu un costum gri de obediență, ochii îți cad automat în pământ, iar sângele tău devine călâi, așteptând doar următoarea poruncă a sistemului.

Acestea sunt momentele care decolorează un fenomen social care a mișcat mase, iar plângerea semnată este actul care te spală de aura falsă pe care ți-ai pus-o atunci când ai vrut să te consideri ultras.

Reflectează asupra identității tale, asumă-ți-o și servește un pahar de vin…fără sifon!

Libertate pentru suporteri!”, se arată în mesajul ”Peluza Cătălin Hîldan”, publicat pe pagina oficială de facebook.

CITESTE SI:

Vlad Iacob, întâlnire cu Alin Petrache în vederea arenei ”Arcul de Triumf”

Dinamo, program accesibil în luna octombrie

S-au pus în vânzare biletele pentru meciul cu PSG din Liga Campionilor

3 gânduri despre &8222;Ultrașii se unesc după descinderea organizată de polițiști în casele rivalilor. Mesajul transmis de PCH&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s