Cum îl caracterizează Ovidiu Burcă pe Antonio Bordușanu și de ce este indispensabil

Antonio Bordușanu este un tânăr jucător produs de centrul de copii și juniori, un jucător trecut pe la echipa secundă, a făcut trecerea la prima echipă, Mircea Rednic i-a oferit tot mai multe minute și ulterior a început să devină un element de bază în primul 11.

Odată cu retrogradarea echipei în liga secundă, se aștepta ca Antonio Bordușanu să fie unul dintre cei mai buni jucători dinamoviști, a avut un start promițător, după golul marcat cu Progresul Spartac, dar în ultima vreme evoluțiile sale nu au fost la cel mai înalt nivel și sunt voci care spun că ar trebui că Antonio să fie rezervă.

Însă avem o mare problemă și acest lucru nu se poate întâmpla acum. Antonio Bordușanu este jucător eligibil U19 și soluțiile pentru acest post sunt aproape inexistente. După retragerea subită a lui David Tone, Ovidiu Burcă l-a chemat la antreamentele primei echipe pe Cristian Delciu, care a și primit câteva minute, a evoluat mai mult în meciul de Cupa României cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Însă Delciu este un jucător nepregătit să evolueze la acest nivel, se antrenează cu seniorii de aproximativ o lună de zile, are mult de lucru pentru a ajunge la un nivel de pregătire optim și ar fi aproape imposibil ca el să joace din primul minut, deși din ce am remarcat la antrenamente, este un jucător cu execuții foarte bune, dar care are nevoie să mai dea jos câteva kilograme și să pună masă musculară, fiind și un jucător mic de statură.

Prin urmare, soluții nu există și varianta cea mai bună ar fi să obținem maxim de la Antonio Bordușanu în acest sezon, un jucător care totuși a demonstrat în câteva rânduri că este un jucător cu un șut foarte bun, care trebuie să lucreze și el mult la partea de pregătire și de a respecta sarcinile din timpul partidei, de a ajuta colegul de bandă, în speță Gabriel Moura.

Ovidiu Burcă a vorbit despre situația lui Antonio Bordușanu și tehnicianul lui Dinamo a spus că este mulțumit de fotbalist, de efortul depus în timpul partidei, dar a admis faptul că în ultimii metri poate nu ia cele mai bune decizii, dar este un aspect al jocului la care trebuie să lucreze toată echipa.

”În primul rând, raportul fitness este unul foarte bun, depune un efort foarte mare. I-am schimbat de la meci, în funcție de ce am văzut, uneori a fost folosit mai mult între linii, alteori mai mult în exterior. Cred că poziția lui cea mai bună este mai mult între linii, are un control foarte bun, este mai aproape de poartă. Este un jucător care apreciază mai mult jocul între linii, mai mult în zona centrală, decât izolat în postul de extremă clasică.

Trece și el printr-un proces de învățare nou, îl simt foarte bine, motivat, a fost și la echipa națională, a făcut niște meciuri bune, erau foarte mulțumiți de el. Se pregătește foarte bine, chiar dacă nu are realizări, ele vor veni. Contează atitudinea pe care o are, se pregătește foarte bine, face faza defensivă foarte bine.

Poate ofensiv în ultimii metri i-a lipsit luciditatea, dar sunt convins că dacă va continua pe drumul asta, noi dacă vom pune accent pe ultimii metri de teren, vor veni și realizările. Din păcate, nu am avut destul de mult timp să lucrăm mai mult partea de finalizare, aranjând și acolo lucrurile, poate să crească eficiența lui în ceea ce privește aportul ofensiv”, a declarat Ovidiu Burcă pentru Radio Dinamo1948.

CITESTE SI:

Meciul cu Ripensia Timișoara se vede și la tv

Claudiu Niculescu, demis de la Politehnica Iași. Prima reacție a tehnicianului

Video I Concluziile lui Ovidiu Burcă după Baia Mare – Dinamo 1-1

3 gânduri despre &8222;Cum îl caracterizează Ovidiu Burcă pe Antonio Bordușanu și de ce este indispensabil&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s