Video I ”Tricolorii”, victorie uriașă în drumul spre Campionatul European de handbal masculin

Naționala de handbal masculin a României a obținut prima victorie în preliminariile Campionatului European, după o prestație excelentă cu Ucraina, scor 34-26.

Elevii lui Xavi Pascual au depășit eșecul din prima rundă, suferit pe terenul favoritei Austria. Astăzi, în sala Dinamo, ”tricolorii” au pornit ca din tun, au preluat conducerea din minutul 2, prin aruncările de la 7 metri transformate de Ionuț Nistor, și nu au mai cedat conducerea.

Singurul moment complicat a fost la jumătatea părții secunde, când ucrainenii s-au apropiat la doar 3 lungimi. Un time-out cerut de Xavi Pascual a liniștit finalul.

Dinamoviștii au fost din nou la înălțime: Nicu Negru a marcat 7 goluri, Bizău 4, Dedu 1, Racoțea 1. Au mai jucat Humet și Militaru.

Cel mai bun marcator al României a fost Demis Grigoraș, cu 9 goluri. Au mai contribuit: Nicușor Negru (7), Ionuț Nistor (5), Octavian Bizău (4), Gabriel Ilie (2), Călin Căbuț (2), Emil Racoțea (1), Călin Dedu (1), Adrian Rotaru (1), Iosif Buzle (1).

Video I România – Ucraina 34-26 (18-14)

România, șansă imensă la Campionatul European

Naționala pregătită de Xavi Pascual are o șansă imensă să revină la Campionatul European, pentru prima dată din 1996. Primele două clasate merg direct la turneul final organizat în 2024 în Germania.

Următoarea acțiune a primei reprezentative va avea loc în luna martie 2023, ”dubla” cu Insulele Feroe.

Din cele 32 de echipe naţionale aflate la startul calificărilor, 20 vor obţine ”biletul” pentru turneul final din 2024, găzduit de Germania, între 10-28 ianuarie. Patru echipe sunt calificate direct: gazda Germania, alături de medaliatele din 2022 – Suedia, Spania şi Danemarca.

Dacă vor fi respectate calculele hârtiei, ”tricolorii” nu pot rata poziția secundă în grupă și implicit calificarea la primul turneu final european după cel din 1996. Atunci, România se clasa pe 9.

CITESTE SI:

Liga a 2-a, un campionat imprevizibil! Rezultate surprinzătoare

DDB, mesaj direct pentru Dorin Șerdean: ”Gândul că rămâne fară acțiuni a provocat o metamorfoză teribilă”

Video I Eroul lui Dinamo nu renunțat la ideea accederii în play-off

3 gânduri despre &8222;Video I ”Tricolorii”, victorie uriașă în drumul spre Campionatul European de handbal masculin&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s