Răzvan Burleanu, obiectiv clar pentru România U21 la EURO 2023

Marți, la Ateneul Român din București a avut loc tragerea la sorți a grupelor turneului final al Campionatului European U21 de anul viitor, organizat în România și Georgia.

Echipa națională a României U21 se va duela cu Spania, Ucraina și Croația în Grupa B de la Campionatul European care va fi organizat în România și Georgia.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a dezvăluit că și-ar fi dorit cea mai grea grupă pentru selecționata condusă de Emil Săndoi, pentru ca micii ”tricolori” să-și forțeze limitele și să se autodepășească de la zi la zi, ceea ce ar fi putut reprezenta un progres calitativ semnificativ.

În același timp, Burleanu a declarat că obiectivul naționalei României de tineret la turneul final de vara viitoare va fi accederea în faza semifinalelor, așa cum s-a întâmplat la turneul final din Italia și San Marino, în 2019.

”În primul rând, Campionatul European de anul viitor reprezintă o oportunitate unică pentru jucătorii noștri mai tineri în ceea ce privește expunerea la nivel internațional. Dacă m-ați fi întrebat înaintea tragerii la sorți, v-aș fi spus că mi-aș fi dorit cea mai dificilă grupă, cei mai dificili adversari, fiindcă obiectivul principal al acestei naționale este acela de formare. Și doar întâlnind cei mai dificili adversari poți să vezi exact nivelul unde te situezi și ce ai de îmbunătățit.

Performanța nu a fost niciodată pe planul secund, nici în 2019, nici în 2021. Obiectivul cu care pleacă la drum jucătorii încă din această seară, și cu care trebuie să se pregătească mental, este să jucăm din nou o semifinală de campionat european. De mâine, această setare mentală, trebuie să fie transpusă în fiecare zi și de joc, fiindcă doar așa ne putem îndeplini acest obiectiv.

Din punctul meu de vedere, EURO U21 este un tren care circulă cu mare viteză către fotbalul de top. Mi-aș dori ca jucătorii noștri să înțeleagă această oportunitate, această șansă, pentru că nu te întâlnești cu ea în fiecare an.

Trebuie să ne setăm obiective cât mai înainte. Acest obiectiv – să formăm jucători adaptați fotbalului european, iar jucătorii români să-și dorească să ajungă în fotbalul european. Dar ca să poți face acest lucru, Campionatul European de Tineret reprezintă cel mai bun parcurs de validare al acestui traseu de formare. Cred că este un avantaj că jucăm acasă. Suntem prima țară din Europa care găzduiește acest turneu pentru a doua oară. Sunt sigur că vom avea foarte mulți suporteri, cum am avut și în Italia, care vor fi în spatele jucătorilor noștri”, a declarat Răzvan Burleanu.

Componenţa completă a grupelor EURO 2023 U21:

Grupa A: Georgia, Belgia; Olanda (Ţările de Jos), Portugalia;
Grupa BROMÂNIA, Ucraina, Croaţia, Spania;
Grupa C: Israel, Cehia, Anglia, Germania;
Grupa D: Norvegia, Elveţia, Italia, Franţa.

Programul partidelor din Grupa B:

21 iunieROMÂNIA – Spania (Steaua);
21 iunie: Ucraina – Croația (Rapid);
24 iunieROMÂNIA – Ucraina (Steaua);
24 iunie: Spania – Croația (Rapid);
27 iunieROMÂNIA – Croația (Steaua);
27 iunie: Spania – Ucraina (Rapid).

Turneul final are loc anul viitor în perioada 21 iunie – 8 iulie 2023.

CITESTE SI:

România U21 și-a aflat adversarele de la EURO 2023. Debut de foc al ”tricolorilor” lui Emil Săndoi

Oficial I O fostă campioană a României cere să se retragă din campionat

Info I Tragerea la sorți a grupelor turneului final EURO U21 din România

Lasă un răspuns