Dragoș și David Irimia sau povestea gemenilor ”câini roșii” de la Dinamo

La Liga de Tineret participă cele mai bune 24 de echipe din Clasificarea Academiilor și evluează jucători Under 18, cu posibilitatea de a putea folosi trei fotbaliști peste limita de vârstă, dar fără a depăși categoria Under 21.

Cele 24 de formații sunt împărțite în două serii de câte 12 echipe și în sezonul regular se vor disputa 11 etape, jucând fiecare cu fiecare în sistem tur. S-au disputat până acum 6 etape, dar există și o partidă restantă.

Dinamo a fost aproape să câștige partida cu FCSB, scor 3-3, din Liga de Tineret. Cea mai importantă competiție de juniori din România, i-a avut în centrul atenției pe frații Irimia din Ștefan cel Mare.

Dragoș (mijlocaș central) și David (fundaș stânga) au marcat pentru Dinamo în duelul cu FCSB. Dragoș Irimia a marcat în minutul 47, în timp ce fratele său David a egalat pentru Dinamo în prelungirile partidei.

Cei doi s-au născut pe 26 mai 2006 și au ajuns la Dinamo în 2019, când au venit de la academia de fotbal a lui Dan Chilom.

Ionel Culina, a spus povestea celor doi frați Irimia. ”Câinii” au avut de-a lungul timpului mai mulți frați celebri.

”Mai întâi au fost “Băcuții”, frații Gheorghe și Ladislau, la începutul anilor ’50. Au urmat frații Nunweiller, “câinii roșii”, cei mai cunoscuți în istoria clubului: Ion, Lică, Radu, Victor și Eduard.

Din 1948 și până astăzi, statistica îi mai reține, în tricoul alb-roșu, pe frații Szakacs, Iosif și Ludovic, pe frații Pană, Constantin și Marian, pe frații Chiacu, Tudor și Hristu, ultimii pe listă fiind frații marocani Jaadi, Nabil și Reda”, a scris directorul de imagine al lui Dinamo, Ionel Culina pe contul său de Facebook.

Cei doi sunt antrenați de fosta legendă a lui Dinamo, Ionel Augustin.

CITESTE SI:

Demisie șoc la LPF! Lovitură pentru Gino Iorgulescu: ”Da, este adevărat!”

După Astra, o fostă viceampioană în Liga 1 aproape de dispariție

Avancronică I CS Minaur – CS Dinamo

3 gânduri despre &8222;Dragoș și David Irimia sau povestea gemenilor ”câini roșii” de la Dinamo&8221;

Lasă un răspuns