Video I Dezvăluiri emoționante despre cultul Cătălin Hîldan: ”Tot timpul îmi spunea >Uite, tată, că nu l-au uitat!<”

Acest an a fost unul extrem de dificil pentru familia Hîldan. În data de 5 martie, a încetat din viață Marin Hîldan, tatăl lui Cătălin și Cristi Hîldan, iar comemorarea a 22 de ani de la dispariția ”Unicului Căpitan” nu a mai fost la fel ca până acum.

Invitat în cadrul noi emisiuni de la PlaySport dedicată suporterilor dinamoviști, ”Dinamo 7/9”, Cristi Hîldan, fratele ”Unicului Căpitan” Cătălin Hîldan a povestit câteva momente extrem de emoționante, care explică exact ce a însemnat și ce înseamnă în continuare fostul mijlocaș central pentru întreaga suflare dinamovistă.

Fostul rugby-ist al lui Dinamo și actualul antrenor la echipa de ruby din Ștefan cel Mare, Cristi Hîldan (49 de ani) a povestit câteva întâmplări petrecute de-a lungul timpului, care arată exact atașamentul fanilor dinamoviști pentru Cătălin Hîldan.

”Este un altfel de octombrie. Un altfel de an pentru mine și familia mea, pentru că l-am pierdut și pe tata. Tot într-o zi de 5, în martie. A fost un an de 1000 de ori mai greu. Când am fost la cimtir la Brănești pe 5 octombrie îl căutam pe tata cu privirea. Mi-a fost foarte greu să nu îl caut cu privirea în toate lucrurile în care îl știam de 22 de ani.

Tata întotdeauna trăia altfel ziua asta, parcă cu mai multă pasiune așa. Văzând atâta lume care îl celebrează pe Cătălin și îi strigă numele, îi aduceau o mângâiere. Tot timpul îmi spunea ‘Uite, tată, că nu l-au uitat și în fiecare an vin alții și alții, care poate nu l-au cunoscut și sigur nu l-au cunoscut’.

Îmi aduc aminte că în urmă cu vrei 7-8 ani am mers la cimitir tot într-un 5 octombrie și am văzut copii de 5 sau de 6 ani cu flori în mână la mormântul lui Cătălin. I-am spus lui tata și începuse să plângă. Mi-a zis ‘Uite, tată, când nu o să mai fiu eu, sigur ei vor veni aici la cimitir si vor aprinde o lumânare sau vor veni acasă să cinstească un pahar de vin făcut de mine’.

Am luat decizia asta (n.r. De a le cere fanilor ca în acest an să nu mai vină la casa de la Brănești) pentru că e foarte greu. E foarte curând pentru tata. Și pentru a o proteja pe mama. Practic, tata era sufletul acolo. Peluza Cătălin Hîldan acolo a luat naștere, acolo s-au pus bazele, a devenit mai puternică pe 5 octombrie și 3 februarie (n.r. data nașterii lui Cătălin Hîldan).

Nu am să uit în viața mea un 3 februarie, când a nins, acum 7-8 ani, a nins foarte tare. Ne-am trezit acasă cu niște suporteri care au venit prin zăpadă 17 km. Cred că au fost 30-40 de suporteri care au venit să îi spună lui tata că sunt alături de el, chiar pe 3 februarie. Poliția le-a oprit mașinile la Pantelimon și ei au venit pe joc, au zis ‘Este pe barba noastră, ne ducem acolo’”, a spus Cristi Hîldan la emisiunea ”Dinamo 7/9”.

Cristi Hîldan, ce reprezintă programul DDB pentru Dinamo: ”Echipa nu exista astăzi fără acest proiect”

Cristi Hîldan, a fost primul om înscris în programul DDB, în primăvara anului 2018, a vorbit despre implicarea sa în program socios ”Doar Dinamo București” și a explicat de ce a ales să renunțe la funcția de președinte.

Totodată, a vorbit, în mod evident, despre ce ar trebui să se întâmple în clubul alb-roșu în următoarea perioadă, pentru a se depăși momentul de criză și pentru ca echipa să revină în prima ligă într-un timp cât mai scurt.

”Tragedii sunt cele pe care le-am menționat (n.r. decesul lui Cătălin Hîldan sau al lui Marin Hîldan, tatăl său). Se întâmplă în viața fiecărei echipe să mai ai și astfel de probleme (n.r. despre retrogradare). Sigur că nu e plăcut pentru dinamoviști, nici nu ne imaginam așa ceva. Dar cred că trebuie să ne ducem crucea așa cum e.

Cauzele sunt mult mai multe. S-a creat acest program socios care a fost o centură de siguranță pentru echipă. Echipa nu exista astăzi fără acest proiect. Lângă suporteri ar trebui să vină cineva potent, firme, și lucrurile ar fi mult mai simple. Suporterii au trebuit să învețe din mers. Dinamo este un colos care consumă zeci de mii de euro pe lună. În fiecare lună trebuie găsite n soluții.

Eu de altfel am și anunțat cu ceva timp în urmă că nu voi mai continua. Așa am crezut. Dinamo avea undeva la peste 15.000 de socios și programul mergea foarte bine. Am simțit că pot merge până la nivelul acela. Mai departe trebuiau implicați alt fel de oameni care să ducă acest program la alt nivel, să genereze emulație mai mare, să atragă sponsori. Până acolo am putut să ajut. Mai departe…

Da, eram consultat și era normal să merg în Consiliul de Administrație și să reprezint punctul de vedere al suporterilor. Nu aș vrea să intru în subiectul ăsta, cele 10 procente (n.r. anterior spusese că, dacă ar fi să o ia de la capăt cu programul DDB, 90% ar face lucrurile la fel) sunt strict legate de familia mea, nu de proiectul socios. Punctul meu de vedere a fost de multe ori împărtășit și de, Dumnezeu să îl ierte, nea Bigi (n.r. Constantin Eftimescu).

Eu cred că suporterul dinamovist este foarte sensibil când vine vorba de rezultate. Totul a plecat de aici. Acum doi ani, când am reușit să ne salvăm și a fost totul doar pe umerii DDB-ului, s-a reușit a se atrage și mai mulți socios. Anul asta nu au mai stat lucrurile la fel, nu am de unde să știu de ce. Odată cu intrarea în insolvență, nu am mai avut acces la nimic.

Să știi că soluția a fost clar insolvența. La ultimul Consiliu de Administrație la care am luat parte, pur și simplu s-a primit un telefon și efectiv erau probleme de a aduce echipa înapoi din Turcia (n.r. după un meci amical jucat cu Galatasaray), probleme la cazare, probleme financiare mari. Era singura soluție ca Dinamo să trăiască. Mai departe… De când a început insolvența nu am mai fost consultat.

(despre plecările din DDB ale lui Tararache, Daniel Sendre, Anghel) Nu fug, nu am de ce să fug. Nu pot să intru în detalii pentru că nu le cunosc. Într-adevăr a existat o ruptură, dar nu am de unde să știu de ce, care au fost culisele. Eu, ca și președinte DDB, am fost mai mult un președinte de onoare”, a spus Cristi Hîldan.

CITESTE SI:

Video I Cristi Hîldan, ce reprezintă programul DDB pentru Dinamo: ”Echipa nu exista astăzi fără acest proiect”

Video I Alexandru Pop, primii pași spre Ștefan cel Mare

Dragoș și David Irimia sau povestea gemenilor ”câini roșii” de la Dinamo

3 gânduri despre &8222;Video I Dezvăluiri emoționante despre cultul Cătălin Hîldan: ”Tot timpul îmi spunea >Uite, tată, că nu l-au uitat!<”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s