După Astra, o fostă viceampioană în Liga 1 aproape de dispariție

Un alt club important din fotbalul românesc este aproape de faliment.

După ce Astra Giurgiu, fostă campioană a țării, s-a adresat Federației Române de Fotbal și a cerut să nu fie programată în campionatul ligii a treia, Pandurii Târgu Jiu, formație care, în sezonul 2012-2013, a fost viceampioană în Liga 1, poate dispărea.

Asta după ce marți, 18 Octombrie, Tribunalul Gorj a dispus intrarea în faliment a Asociației Clubul Sportiv ”Pandurii-Lignitul” Târgu-Jiu, cea care administrează clubul care evoluează, în prezent, în Liga 4 – Gorj. La începutul stagiunii, Pandurii a refuzat să se mai înscrie în eșalonul terț din cauza interdicției la transferuri și a ales să joace într-o ligă inferioară.

În acest moment, oficialii gorjeni se agață și de ultima speranță pentru a salva situația. Supraviețuirea este legată de posibilitatea de atac, în șapte zile de publicarea deciziei, la Curtea de Apel Craiova, altfel echipa va dispărea.

”Dispune intrarea în faliment a debitoarei Asociația Clubul Sportiv „Pandurii-Lignitul” Târgu-Jiu. Respinge cererea de intervenție accesorie, depusă de creditorul Stanca Răzvan, în favoarea debitoarei.

În temeiul art. 145 alin 2 din Legea nr. 85/2014, desemnează lichidator judiciar provizoriu pe Consulting Company Ipurl, care a avut, anterior, calitatea de administrator judiciar și care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art. 64 din lege, cu un onorariu de 12.000 lei lunar, exclusiv TVA.

În temeiul art. 145 alin.2 din Legea privind procedura insolvenței, dispune dizolvarea debitoarei Asociația Clubul Sportiv „Pandurii-Lignitul” Târgu-Jiu și ridicarea dreptului de administrare. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor și Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru efectuarea din oficiu a mențiunii, precum și publicarea în Buletinul procedurilor de insolvență.

În temeiul art. 146 alin 2 Legea nr.85/2014 fixează următoarele termene: fixează termenul limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanțelor născute în cursul procedurii la data de 05.12.2022; fixează termenul limită pentru verificarea creanțelor născute în cursul procedurii, întocmirea și publicarea tabelului suplimentar al creanțelor la 04.01.2023, termenul de contestații este de 7 zile de la publicarea în BPI a tabelului suplimentar, conform art.146 alin.2 din lege; fixează termenul limită pentru soluționarea eventualelor contestații și întocmirea tabelului definitiv consolidat la 01.02.2023.

În temeiul art.151 din Legea nr.85/2014, dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului și îndeplinirea celorlalte operațiuni de lichidare. Acordă termen de procedură la data de 07.02.2023, ora 10:30”, a decis Tribunalul Gorj.

Camilian Floroiu, directorul clubului, se aștepta ca măcar în ceasul al 12-lea să se găsească o soluție pentru salvarea clubului.

”Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție spune totul despre membrii asociați, în motivarea trimisă clubului, că au acționat cu turpitudine, care înseamnă mârșăvie.

Au făcut promisiuni pe care nu le-au onorat și așa etichetează Înalta Curte membrii asociați.

Am crezut că, la un moment dat, cineva chiar va prelua Pandurii, cp autoritățile se vor trezi și vor spune că e brandul nostru, care aduce imagine orașului nostru, precum o face Brâncuși”, a precizat Floroiu.

Acesta a recunoscut că între creditorii Clubului Pandurii este și fostul președinte Marin Condescu. Acesta ar fi împrumutat Clubul cu 800.000 de euro.

Marin Condescu a confirmat pentru playsport.ro, că avocații Asociației Clubul Sportiv ”Pandurii-Lignitul” Târgu-Jiu lucrează la această variantă și, cu siguranță, în cursul zilei de joi, prin Ordonanță Președențială, vor încerca să salveze situația.

”Atacăm la Apel, avem precedentul din 2018 sau 2019, când am mai trăit această situație. Problema e tâmpită, însă eu sper să câștigăm la Craiova, la Curtea de Apel, așa cum am mai făcut-o și în trecut. Atunci nu aveam banii, însă nu depășisem termenul de cinci ani, acum avem banii în conturi, însă am depășit termenul de cinci ani. Spun că stăm mai bine în prezent.

Cred că administratorul judiciar, care a depus această cerere, are un interes. În fond este un conflict de interese brutal. Nici nu contează acum vinovații, eu de ce țipam când a fost problema cu domnul Edi Iordănescu, Narcis Răducan și ceilalți care au cerut falimentul? Important este să reușim să salvăm clubul, sunt zeci de copii pe care-i avem, nu putem să abandonăm atât timp cât mai avem cel mai mic fir de speranță și orice variantă la dispoziție.

Ăsta trebuie să fie interesul tuturor, pentru a recupera ceva, cu falimentul ce se mai recuperează?”, a spus Marin Condescu, președintele ”Pandurii-Lignitul” Târgu-Jiu”.

CITESTE SI:

Avancronică I CS Minaur – CS Dinamo

Ignorat de Burcă, dinamovistul îşi negociază rezilierea contractului

Programul etapei a 12-a. Când se joacă Dinamo București – CSM Slatina

3 gânduri despre &8222;După Astra, o fostă viceampioană în Liga 1 aproape de dispariție&8221;

Lasă un răspuns