Dinamo, aproape să bată palma pentru ”Arcul de Triumf”! Când ar putea juca pe cocheta arenă

Dinamo a tot schimbat stadioanele în acest sezon, dar se pare că într-un final putem evolua pe ”Arcul de Triumf”.

Echipa noastră a jucat până acum la Clinceni, Giurgiu și pe Arena Națională, iar acum ar putea intra pe arena de lângă parcul Herăstrău.

Vlad Iacob a declarat, în nenumărate rânduri, ca va face tot posibilul pentru ca echipa să se mute aici. Ba mai mult, la începutul stagiunii 2022-2023, suporterii au achiziționat abonamente puse în vânzare de către club pentru modernul stadion.

În plus, pentru a sprijini clubul, mai mulți oameni de afaceri au cumpărat, virtual, loje pe stadionul din București.

Potrivit prietenilor noștri de la playsport.ro, cele două părți, reprezentanții clubului Dinamo și cei ai Ministerului Tineretului și Sportului, ar fi ajuns la un acord. Singurul lucru rămas este semnarea contractului. Ulterior, ar urma să fie puse în vânzare biletele.

Momentan, este vorba doar de partida din Cupa României, de pe 8 noiembrie, cu Sepsi OSK.

Ulterior, se vor purta negocieri pentru a stabili dacă Dinamo se va muta sau nu pe această arenă, în funcție și de meciurile echipei naționale de rugby.

Vlad Iacob: ”Există cineva care a promis”

Imediat după partida Dinamo – FC U. Craiova din Cupa României, Vlad Iacob și-a exprimat frustrarea cu privire la faptul că echipa noastră nu este lăsată să joace în București, pe arena ”Arcul de Triumf”.

”Nu întâmplător am fost încrezător. Am avut promisiuni. Și puteți să vă uitați să vedeți cine a făcut promisiuni în spațiul public. Nu există doar cele două variante (n.r. – stadionul din Giurgiu și stadionul „Arcul de Triumf”). Luăm în calcul și alte variante.

Legat de «Arcul de Triumf», repet, există cineva care a promis că Dinamo va juca acolo, dar lucrurile nu se întâmplă. M-am bazat pe acele promisiuni și pe faptul că s-a înființat Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf și că este operațional. CSN-ul și-a făcut treaba și mai lipsea un singur element. Dar acel element încă nu apare”, a spus Vlad Iacob.

Mai mult, pe lângă promisiunile făcute de către Ministrul Sportului și Alin Petrache (45 de ani), președintele Federației de Rugby, afirma că va pune la dispoziția echipelor de fotbal, arena ”Arcul de Triunf”: ”De fiecare dată când programul competițional ne va permite și nu vom avea loturi naționale care să-și desfășoare activitatea, cu drag le vom oferi posibilitatea să joace. Sunt destul de multe cerințe, mai ales acum.

Echipa României de rugby primește vizita a 4 echipe deja calificate la Cupa Mondială, vom avea luna noiembrie plină din punct de vedere competițional. Și naționala de fotbal feminin a făcut o cerere. Eu vă pot spune că toată luna noiembrie este ocupată cu meciuri internaționale, echipa națională de rugby a României joacă meciuri test pentru pregătirea Cupei Mondiale din 2022.

Trebuie să ne gândim și la gazon. De exemplu, noi am făcut o pauză de 40 de zile în care nu am folosit terenul. Gazonul trebuie să-și revină, nu poți să-l toci, că nu e covor”, spunea Petrache în urmă cu o lună.

Arcul de Triumf, în posesia Federației de Rugby

Alin Petrache, președintele Federației, susține că forul condus de el a primit de la Ministerul Sportului doar stadionul Arcul de Triumf, nu și celelalte spații din complex, așa cum, afirmă Petrache, ar fi fost înțelegerea inițială între FRR și Minister.

”Adunarea Generală a votat în unanimitate primirea în folosință gratuită de către Federația Română de Rugby a unei părți din imobilul identificat ca fiind Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf, mai puțin spații de cazare, centrul de recuperare sportivi, terenurile de tenis și parțial parcaj.

Ne apropiem de normalitatea despre care am discutat în ultimii doi ani de zile și anume Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf revine acolo unde îi era locul. Și anume la Federația Română de Rugby.

Nu se întâmplă din păcate așa cum a fost discuția inițială și anume să primim tot complexul pentru sportul nostru, dar având în vedere aspectele care au existat în ultimele mai bine de 24 de luni în ceea ce privește acest complex pot spune că este o victorie mare pentru noi să avem un stadion modern pe care să putem juca, să ne creștem aici viitoarele generații, să rămână împământenit că acesta este templul rugbyului românesc și aceasta să fie moștenirea pe care o lăsăm urmașilor noștri”, a declarat Alin Petrache, președintele FRR.

CITESTE SI:

Răzvan Zăvăleanu mizează pe Burcă după ce a ajuns la 7 meciuri la rând fără eșec. Programul ”câinilor” înaintea deplasări la Miercurea Ciuc

Mutarea prin care DDB preia pachetul majoritar, în linie dreaptă: „Va fi accesibil pentru un invesitor”

Idilă fulgerătoare Angelina Jolie – Cristi Borcea, la Bran! Cea mai tare glumă care circulă despre venirea celebrei actrițe de la Hollywood în România

3 gânduri despre &8222;Dinamo, aproape să bată palma pentru ”Arcul de Triumf”! Când ar putea juca pe cocheta arenă&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s