Alessandro Caparco mizează pe Oncescu: ”Are multă calitate”

Dinamo a legat o serie de opt meciuri fără înfrângere în toate competițiile, iar șase dintre acestea au avut loc chiar în Liga 2.

Din păcate, accidentarea mijlocașului Antonio Bordușanu, din în meciul cu Metaloglobus (2-1), a dat peste cap planurile antrenorului Ovidiu Burcă, care a fost nevoit să schimbe un titular incontestabil al postului de portar, Filip Dujmovic.

Denis Oncescu a început sezonul că titular și a fost copleșit de emoții, un portar nepregătit să joace la Dinamo. A pierdut locul de titular după venirea lui Filip Dujmovic, dar venirea lui Alessandro Caparco în rolul de antrenor cu portarii l-a schimbat în bine pe Denis, care s-a achitat foarte bine de sarcini cu Csikszereda. În meciurile în care a fost titular după venirea lui Caparco, Oncescu nu a primit niciun gol.

Antrenorul cu portarii a spus despre Denis Oncescu că este un portar cu multă calitate.

”E un portar foarte tânăr, are multă calitate, dar trebuie încă lucrat. Eu înțeleg perfect, când ajungi la echipă mare, tot ce ai făcut în spate trebuie să te ajute să fii deja pregătit. Din păcate, aici în România nu există o școală de portari adevărată.

Nu ai voie să ajungi la echipa mare și să nu știi care este poziția ta în poartă, să nu știi să faci o priză în maniera corectă. Nu e problema lui Denis, dar vorbesc în general. Dar Denis îmi aduce aminte de Alex Meret (nr. portarul lui Napoli), forță elastică.

Avem puțini tineri, lotul e restrâns, avem nevoie de Denis. Mi-a plăcut cum a jucat de când am venit eu, cu Pandurii, cu Slatina, a dat destul de multă siguranță, sper ca în continuare să facă la fel, dacă va juca”, a spus Caparco pentru Radio Dinamo1948.

Caparco, a dezvăluit cum a ajuns să îi antreneze pe portarii lui Dinamo

Alessandro Caparco, fost portar al mai multor echipe în fotbalul românesc, ajuns acum la 40 de ani, s-a înțeles cu Dinamo în august, anul acesta și ace parte din staff-ul tehnic condus de Ovidiu Burcă.

Italianul a dezvălui de ce a ales să îi antreneze pe Filip Dujmovic, Denis Oncescu și Ștefan Fara. Chiar dacă nu a jucat niciodată la un club mare din Italia.

”M-a sunat Mister când eram la Coverciano, începusem cursul și am vorbit la început de luna august. Mister mi-a zis că atunci când voi reveni în România, să avem o discuție, am spus cu mare plăcere, eu credeam că au găsit pe altcineva până mă întorceam eu.

Eu am avut mare noroc, când jucam în Italia, am avut antrenori mari, Allegri, Sarri, Pioli, mister Lippi, dar și toți antrenorii cu portarii care sunt mai puțin cunoscuți. Cine m-a ajutat cel mai mult și m-a ajutat să îmi schimb perspectiva a fost Alessandro Nista, care a fost la Inter, Napoli, Parma, încă vorbesc cu el.

E șef la Coverciano în privința antrenorilor cu portarii, toată metodologia vine de la Alessandro Nista. Vedem lucrurile în aceeași manieră, s-a schimbat mult antrenamentul cu portarii, poziția portarului în teren în ultimii ani s-a schimbat, antrenamentele sunt diferite, nu se știe de unde vine mingea, se antrenează cu multă intensitate, se antrenează doar situații reale”, le-a declar prietenilor noștri de la Radio Dinamo 1948.

Fostul portar ajuns la 40 de ani a fost mirat că Ovidiu Burcă l-a dorit în tot acest timp:

”Am fost surprins să aflu că Mister m-a așteptat până acum și când am auzit de Dinamo pentru mine a fost ușor să aleg. Nu ascund faptul că aveam și alte oferte. Cu Burcă nu mă cunoșteam înainte să vin la Dinamo, îl știam din perioada Rapid când era președinte, ca jucător, dar relația profesională nu am avut”.

Italianul s-a retras în august 2020 de la Poli Iași, iar de atunci a mers pe drumul antrenoratului: ”Când m-am lăsat de fotbal, nu m-am gândit o secundă să fiu antrenor, am și alte activități, dar mi se făcuse dor de fotbal. Am deschis o școală de portari, am o mare bucurie că doi dintre portarii antrenați de mine au ajuns la Juventus și Lecce și de acolo mă sunase domnul Andone să merg la Voluntari, a fost bine pentru experiența mea”.

Chiar dacă a început un proiect pe cont propriu, Alessandro Caparco nu a putut refuza oferta lui Ovidiu Burcă de a veni la Dinamo.

”După un an și jumătate, am preferat să continui doar cu școala de portari, nu era vorba de aspectul financiar, dar era vorba de motivare profesională. Când a sunat Dinamo, nu am ezitat nicio secundă, deși nu este ușor, să fii antrenor, să ai grijă și de afacere, am și un magazin cu haine, dar pentru Dinamo se poate face fără probleme”, a mai spus acesta.

Mai mult, italianul apreciază faptul că suporterii lui Dinamo din DDB sunt cei care țin clubul în viață.

”Eu am venit destul de târziu când lucrurile erau deja mai bine. Fiind în afară, nu înțelegeam ce este Dinamo. Veneam să joc ca adversar împotriva lui Dinamo, dar nu vedeam niciodată un stadion plin, toată lumea îmi spunea de Dinamo. Eu nu simțeam treaba asta, dar când am intrat pe porțile stadionului și am văzut ce este în spate, fanii ajută financiar, atunci am înțeles cât este de iubită echipa asta”, a afirmat tehnicianul.

Verdict medical după accidentarea lui Antonio Bordușanu în partida cu Metaloglobus

Investigațiile medicale au relevat că jucătorul a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate și de menisc, accidentare ce îl va ține departe de fotbal o perioadă îndelungată.

Burcă trebuie sa găsească repede înlocuitor pentru Bordușanu, în acest moment singurii jucători eligibili pentru regula U19 din lot sunt portarul Oncescu și Delciu.

CITESTE SI:

Florentin Petre anunță renașterea lui Dinamo

Calcule pentru play-off. Surpriză în Ligă!

Nicu Badea contestă planul de reorganizare. Detalii despre actele depuse de avocații ACS FC Dinamo

4 gânduri despre &8222;Alessandro Caparco mizează pe Oncescu: ”Are multă calitate”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s