A venit ”nota de plată” pentru Dinamo după meciul din Cupă cu Sepsi

Dinamo a fost sancționată de FRF după primul meci al ”haitei” pe stadionul Arcul de Triumf, cel cu Sepsi OSK (scor 2-3), din etapa a 2-a a fazei grupelor Cupei României.

Suporterii dinamoviști au fost acuzați că au avut un comportament neadecvat și au produse anumite pagube arenei, fără a fi însă dovezi clare în acest sens.

Totuși, se pare că scandările galeriei nu au fost trecute cu vederea, iar observatorul partidei, Dragoș Ionescu, a trecut în raportul de joc că au existat manifestări xenofobe sau folosire a materialelor pirotehnice.

Din această cauză, clubul Dinamo a fost penalizat de către Federația Română de Fotbal cu două amenzi. Una de 15.000 de lei și alta de 11.750 de lei, și va trebui să o execute pe cea mai gravă, adică, în cazul de față, pe cea mai costisitoare.

”În temeiul art. 82/1 și 3/a și c raportat la art. 83/2/d din RD, SC Dinamo 1948 SA se sancționează cu penalitate sportivă de 15.000 lei.

În temeiul art. 82/1 și 3/b coroborat cu art. 83/2/c din RD cu aplicarea art. 54/2 și 6 din RD, SC Dinamo 1948 SA se sancționează cu penalitate sportivă de 11.750 lei.

În conformitate cu prevederile art. 45/1 din RD, SC Dinamo 1948 SA va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă prevăzută de art. 83/2/d din RD – penalitate sportivă de 15.000 lei”, sună decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Articolele pe baza cărora Dinamo a fost sancționată după meciul cu Sepsi OSK:

Articolul 82 | Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor
1. Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă și interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcție de circumstanțe măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica parțial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

3. Comportamentul neregulamentar cuprinde:
a. introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă;

b. afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe şi jignitoare, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene ori emiterea de sunete în scop jignitor;

c. aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc;

Articolul 83 | Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor
2.
Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat:

c. afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe și jignitoare, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene ori emiterea de sunete în scop jignitor, se sancţionează în conformitate cu dispozițiile art. 54 din prezentul regulament;

d. aruncarea cu obiectele prevăzute la art. 82, alin. 3, lit. a), spre alți spectatori sau spre/în terenul de joc se sancţionează cu penalitate sportivă de la 10.000 la 60.000 de lei. În cazul săvârșirii unei noi abateri de același tip, clubul se sancționează cu o penalitate majorată cu ½ față de sancțiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanționat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei.

Articolul 54 | Rasismul. Xenofobia. Discriminarea. Denigrarea
2.
Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii/denigratoare/rasiste/xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatoriirespectivi, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancționat cu măsuranprogramării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei. Dacă spectatorii nu pot fi identificaţi ca suporteri ai unuia dintre cluburi, va fi sancţionat clubul gazdă, în mod corespunzător.

6. Sancţiunile aplicate pe baza acestui articol pot fi reduse sau chiar anulate dacă jucătorul sau clubul respectiv dovedesc că nu a existat sau a existat o culpă minimă a sa în săvârşirea abaterii sau dacă alte motive serioase o justifică, cum ar fi, în special, abaterile care au fost provocate intenţionat pentru a cauza sancţionarea jucătorului sau clubului conform acestui articol. Procedura evaluării circumstanţelor atenuante va fi cea prevăzută de acest regulament.

  • Dinamo nu este la prima amendă pe care o are de plătit în acest sezon. După derby-ul cu Steaua, disputat pe Arena Națională, în etapa a 6-a a Ligii 2, ”câinii” au fost penalizați cu 15.000 de lei și li s-a interzis să joace următoarele două jocuri de acasă în București sau în apropierea acestuia.
  • Dinamo are un punct după două meciuri în grupele Cupei României. Elevii lui Ovidiu Burcă mai au de disputat un meci, în deplasare, cu Unirea Slobozia.

CITESTE SI:

Info I Care este starea lui Dani Iglesias, după amicalul cu Gloria Buzău

Noi detalii despre refacerea planului de reorganizare. Când se va lua decizia

Decizia judecătorului sindic, privind noul plan de reorganizare a lui Dinamo

3 gânduri despre &8222;A venit ”nota de plată” pentru Dinamo după meciul din Cupă cu Sepsi&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s