România pusă în gardă după debutul Elveției la Campionatul Mondial

România și Elveția se vor duela în preliminariile pentru Campionatul European din 2024, din Germania, preliminarii care vor debuta în luna martie a anului viitor.

Portarul elvețienilor, Yann Sommer (33 de ani), a avut o prestația excelentă în meciul câștigat de naționala sa în fața Camerunului, scor 1-0, în grupa G de la Cupa Mondială din Qatar.

Din acest motiv, el a fost desemnat ”omul meciului” de către partenerul comercial al acestui turneu final. Asta deși, în mod normal, acest premiu este primit de jucătorii care înscriu, mai ales dacă este vorba despre un meci terminat cu scorul de 1-0. De data aceasta însă, Sommer i-a luat fața lui Embolo, cel care a marcat singurul gol al partidei în minutul 48.

De asemenea, portarul celor de la Borussia Monchengladbach, a primit și cea mai mare notă dintre toți jucătorii de pe teren din partea celor Sofascore. Portarul elvețian a fost notat cu 8.2 după partida de pe stadionul ”Al Janoub”.

Confruntarea dintre România și Elveția, a fost prefațată de căpitanul naționalei Elveției, Granit Xhaka.

”Cred că toată lumea cunoaște echipa Elveției, ce calitate avem. Dar eu respect echipa României, pentru că au avut mereu mari talente, echipe bune. Am jucat anterior împotriva lor. Dar este devreme să vorbim despre acest moment. Să ne bucurăm acum de această Cupă Mondială și după o să ne putum bucura și de meciul cu România de asemenea.

Cred că Elveția este mai puternică decât România. Dar întotdeauna este dificil să joci în România. Am avut experiența asta în trecut. Sperăm să putem învinge România de data aceasta.

(n.r. despre meciurile cu CFR Cluj și Oțelul Galați de pe vremea când juca pentru Basel) Cum am spus, întotdeauna au fost talente bune, aveți jucători buni. Avem în Academia lui Arsenal un jucător din România la U23 (n.r. Cătălin Cîrjan). Se antrenează uneori alături de prima echipă, mare talent, calitate mare. De asta cred că România este foarte, foarte puternică.

A avut acea accidentare la genunchi. În primul rând, este un băiat foarte bun, ascultă, este foarte tânăr. Încercăm să îl ajutăm, încercăm să îl împingem de la spate. Desigur, când ai astfel de talente, trebuie să rămâi alături de ele.

(n.r. un mesaj pentru fanii români înaintea celor două meciuri cu Elveția din preliminariile pentru EURO 2024) În primul rând, sper ca voi să oferiți ceva bun în România și să ne bucurăm de meci. (n.r. dacă îi invită pe fanii români să susțină Elveția la Cupa Mondială) Dacă vreți, nicio problemă”, a spus Granit Xhaka pentru prietenii noștri de la playsport.ro.

CITESTE SI:

Continuă reproșurile la adresa lui David Țone: ”Oamenii ăștia dau tot timpul vina pe cineva”

Collins Fai nu a uitat de Dinamo: ”Vreau să-i mulțumesc”

Video I Nelut Roșu, pregătit de duelul din Copou: ”Celor de la Iași o să le fie frică!”

3 gânduri despre &8222;România pusă în gardă după debutul Elveției la Campionatul Mondial&8221;

Lasă un răspuns