Emigranții din Superliga care sfidează Ziua Națională a României

În data de 1 decembrie, românii de pretutindeni au sărbătorit Ziua Națională a României. Cluburuile din Superliga au celebrat și ele această sărbătoare.

15 cluburi au postat pe rețelele de socializare mesaje cu această ocazie.

Singurul club care nu a avut o astfel de inițiativă a fost Sepsi OSK. Emigranții nu au postat niciun mesaj de Ziua Națională a României nici pe rețelele de socializare și nici pe site-ul oficial. Echipa s-a concentrat pe pregătirea partidei pe care o va disputa vineri împotriva celor de la UTA Arad. Clubul sponsorizat de guvernul maghiar nu au uitat însă să-și anunțe fanii că pe 3 decembrie se vor pune în vânzare biletele pentru meciul cu FC Voluntari din Cupa României.

Controversele referitoare la implicarea guvernului de la Budapesta în destinul echipei Sepsi OSK au fost extrem de dese în ultimii ani. Dorind să facă lumină, Laszlo Dioszegi a vorbit în urmă cu un an despre ajutorul primit din partea statului maghiar. Patronul clubului emigranților a subliniat că a primit finanțare din Ungaria doar pentru infrastructură și grupele de copii și juniori.

”Acum cinci ani, dacă îmi aduc bine aminte, în 2016 cred eu, am auzit că la guvernul maghiar se pot depune proiecte pentru construirea stadioanelor a tuturor maghiarilor din lume. Vorbim numai și numai despre infrastructură, pentru copii și pentru tineri, deci pentru Academia Sepsi.

Sincer, când am depus proiectul nici nu m-am gândit că o să fie câștigător și că poate o să accesăm fonduri. Ca fondurile europene, nimic mai mult! Dar nu este așa cum cred unii, că Guvernul maghiar investește în echipa Sepsi. Este neadevărat! Investește în Academia de Fotbal a echipei Sepsi OSK și numai în infrastructură! Noi suntem verificați lunar, unde cheltuim banii, nu există că ne dă bani pentru stadion și noi punem în echipă, cum cred unii. În niciun caz! Noi susținem echipa numai și numai prin sponsori.

Dacă noi eram finanțați de Guvernul Ungariei atunci câștigam la 20 de puncte campionatul României! De zece ori trebuie să spun chestia asta, pentru că de patru ani numai despre asta vorbim! Eu cred că este o pildă, cu mândrie spun, și pentru România, că așa ar trebui și România să ajute cetățenii din Moldova sau românii care sunt răspândiți în lume”, a spus Laszlo Dioszegi.

CITESTE SI:

Dinamo, o nouă victorie de senzație în Liga Campionilor! Reacția lui Xavi Pascual

Alin Alexuc, uriașul care se cutremură când aude imnul României

Video I Povestea meciului care ne-a blocat drumul la Mondiale

3 gânduri despre &8222;Emigranții din Superliga care sfidează Ziua Națională a României&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s