Dinamo și-a desemnat cei mai buni sportivi din 2022. Cum arată lista completă a premianților

CS Dinamo și-a recompensat sportivii cei mai laureați ai anului 2022, multiplul campion mondial și european David Popovici, canotori și handbaliști, printre laureați.

Gala Sportului Dinamovist 2022 a fost organizată la hotelul ”Athénée Palace Hilton” într-o atmosferă fastuoasă, de sărbătoare.

Printre invitați s-au aflat Lucian Bode (ministrul Afacerilor Interne), Carol-Eduard Novak (ministrul Tineretului și Sportului), Mihai Covaliu (președintele COSR), George Boroi (secretarul general al COSR, fost comandant al CSA Steaua), dar și numeroși conducători de federații, precum Elisabeta Lipă (președinte canotaj), Marcela Fumea (vicepreședinte gimnastică) și George Cosac (președinte tenis), dar și alți invitați de seamă, precum Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, Florentin Pera, noul selecționer al naționalei feminine de handbal, sau Bogdan Despescu, secretar de stat in MAI.

Evenimentul a fost prezentat de Roxana Ciuhulescu, a început prin intonarea imnului de către celebra soprană Felicia Filip, iar pauzele au fost ocupate cu reprezentații artistice de muzică clasică și ușoară.

Înființat în 1948, clubul din subordinea MAI este unul dintre cele mai prolifice din Europa, de-a lungul timpului sportivii săi cucerind medalii la Jocurile Olimpice (131), Campionate Mondiale (1.163), Campionate Europene (1.621), Campionate Balcanice (3.854), Jocuri Mondiale Universitare (206) sau Cupa Campionilor Europeni (17).

Marele premiat, David Popovici, nu a putut fi prezent, el urmând să concureze în curând în seriile probei de 100 m liber la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt (25 m) de la Melbourne.

Desemnarea sa în postura de ”Sportivul anului” vine în mod logic, după toate reușitele din 2022 ale sportivului în vârstă de 18 ani. Dublu campion mondial și european la seniori la 100 m și 200 m liber plus record al lumii la sută, e a obținut alte medalii strălucitoare și în ultimul său an de juniorat.

Clubul nostru a avut însă o listă lungă de laureați la capătul unui 2022 bogat în reușite. Doar de la canotaj au venit numeroase medalii, 13, la Campionatele Mondiale și Europene. Ancuța Bodnar, campioană mondială la dublu vâsle alături de stelista Simona Radiș și dublă campioana europeană – dublu vâsle și opt plus unu rame, a venit din cantonamentul din Italia, de la Piediluco, însoțită de antrenorul Antonio Colamonici.

Ceilalți premiați au venit din lupte, scrimă la individual, în timp ce antrenorii anului au fost desemnați Adrian Rădulescu, cel care îl pregătește pe David Popovici, respectiv Xavier Pascual pentru echipe, după parcursul foarte bun al echipei masculine de handbal.

Lista premianților

Sportivul anului: David Popovici (înot)

Laureații anului 2022

Ancuța Bodnar (canotaj) – campioană mondială și dublă campioana europeană

Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan (canotaj) – campioni mondiali și dubli campioni europeni

Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Iuliana Buhus (canotaj) – campioane mondiale și europene

Maria Tivodariu și Victoria Petreanu (canotaj) – campioane mondiale

Ionela Livia Cozmiuc (canotaj) – campioana mondiala și europeană

Alin Alexuc (lupte) – medalie de bronz la Campionatele Mondiale

Iulian Teodosiu (scrima) – medalie de bronz la Campionatele Mondiale

Denisa Tîlvescu (canotaj) – dublă campioană europeană

Antrenorul anului

Sporturi individuale: Adrian Rădulescu

Jocuri de echipa: Xavier Pascual (handbal)

Echipa anului

Handbal masculin: câștigătoare a Campionatului National (titlul 18), a Cupei și Supercupei României, participare remarcabilă în EHF Champions League

Mențiune: echipa masculină de volei, câștigătoare a Supercupei României

CITESTE SI:

Video I Vlad Iacob, comentează decizia judecătorului sindic. Vezi planul lui Dinamo pentru următoarele 2-3 luni

Reacția lui Dorin Șerdean cu privire la faptul că planul de reorganizare nu a fost aprobat

Anunțul ministrului de Interne, despre situația stadionului Dinamo

3 gânduri despre &8222;Dinamo și-a desemnat cei mai buni sportivi din 2022. Cum arată lista completă a premianților&8221;

Lasă un răspuns