Foto I Mesaje afișat pentru dinamoviști pe autostrada: ”Nu este pentru prima dată când inaugurarea unei autostrăzi începe cu mesajul câinilor pe panouri”

Implicată în lupta pentru play-off în Liga 2, Dinamo a primit, marți, o lovitură grea pe plan administrativ, după ce planul de reorganizare a fost respins de Tribunalului București, iar Dorin Șerdean a avut câștig de cauză.

Astfel, Dinamo va fi obligată să respecte vechiul plan de reorganizare până se va identifica o nouă soluție.

Câțiva fani inventivi s-au gândit să transmită mesaje de încurajare echipei. Astfel, pe panourile de avertizare ale autostrăzii Pitești – București (n.r. tronsonul de la ieșirea din Sibiu până la Boița), au afișat două mesaje, alături de sigla lui Dinamo.

”Trecem peste toate, ne luptăm cu moartea, când se unesc câinii, ziua învinge noaptea!”

”Trebuie să REZISTĂM dacă vrem să existăm”, au fost mesajele apărute pe panoul de pe autostradă.

Mesajele afișate au fost revenicate de către DDB (n.r. Doar Dinamo București), printr-un comunicat publicat pe una dintre rețelele de socializare.

”Între Viață și Moarte,
Între Noapte și Zi,
Între Sibiu si Pitești…
DOAR DINAMO BUCUREȘTI!

S-a inaugurat o nouă porțiune din autostrada care va lega Bucureștiul de restul Europei. Tronsonul de la ieșirea din Sibiu până la Boița.

Primele imagini care au fost afișate pe panourile de informare au fost cele pe care le vedeți în poze.

Nu este pentru prima dată când inaugurarea unei autostrăzi începe cu mesajul câinilor pe panouri. Dinamoviștii sunt peste tot, iar pe autostrada aceasta vor trece zecile de autoturisme ale câinilor care vor merge în deplasările din Ardeal, într-o zi, în deplasările din Cupele Europene.

Până atunci, TREBUIE SĂ REZISTĂM, DACĂ VREM SĂ EXISTĂM!
(Un slogan lansat prima dată printr-o coregrafie pe Arena Națională și preluat ulterior de manifestanții din Piața Victoriei. E bine totuși să se știe de unde a pornit originalul)”
, se arată în mesajul transmis de liderii programului socios.

Tribunalul București a anunțat motivarea respingerii planului de reorganizare a lui Dinamo

Respingerea de către judecătorul sindic a planului de reorganizare modificat al clubului Dinamo a tulburat apele în această săptămână în Ștefan cel Mare.

Acum a venit și motivarea: instanța a respins din start planul de reorganizare, pentru că intenția de majorare a capitalului social nu respecta legea.

CONCLUZIE

Judecătorului sindic a hotărt că noul plan nu îndeplineşte condiţiile de legalitate prevăzute de Legea insolvenței. Motiv pentru care instanța NICI NU a mai analizat viabilitatea Planului de Reorganizare modificat.

Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a propus instanței reducerea capitalului social subscris vărsat, în prezent în valoare de 41.000.000 lei, al SC Dinamo 1948 SA, prin reducerea valorii de la 100 lei per acțiune la 0,22 lei per acțiune.

Concret, instanţa reţine că Planul de reorganizare modificat prevede un tratament diferit al datoriei APCH care este propusă a fi acoperită în integralitate prin conversia în acţiuni la capitalul social al Dinamo.

Judecătorul sindic apreciază că planul de reorganizare trebuie să prevadă acelaşi tratament corect și echitabil pentru fiecare creditor.

Reducerea capitalului social de la 41.000.000 lei la 90.200 lei, prin reducerea valorii de la 100 lei per acțiune la 0,22 lei per acțiune este un alt capitol cu probleme din Planul modificat.

Judecătorul sindic a constatat că nu a fost respectată legea, în sensul că propunerea de majorare a capitalului social nu a fost publicată în Monitorul Oficial, pentru a da posibilitatea acţionarilor şi creditorilor să-şi exercite dreptul de opţiune în sensul transformării creanţei în acţiuni sau cumpărării de acţiuni de către acţionarii debitoarei.

De asemenea, potrivit judecătorului sindic, preţul acţiunilor a fost stabilit arbitrar, raportat la valoarea minimă prevăzută de lege, fără să existe un raport de evaluare a acţiunilor, pentru a se determina valoarea acţiunilor la momentul propunerii modificării actului constitutiv.

Răzvan Zăvăleanu: ”Credem că ce s-a făcut s-a făcut corect, legal. Așteptăm să vedem motivarea, dacă s-a greșit undeva”

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului Dinamo, spunea (n.r. după decizia de respingere a planului de reorganizare) că această decizie nu este ”un capăt de țară”, va face apel după ce va vedea motivarea hotărârii judecătorului sindic și apoi așteaptă răspunsul final.

”Vestea nu a fost deloc așteptată, și nu doar de mine, ci și de sutele de mii de suporteri dinamoviști. Nu e un capăt de țară pentru că, așa cum noi vom face apel acum, dacă am fi câștigat, și cealaltă parte ar fi făcut apel. Oricum am fi așteptat rezultatul apelului pentru a avea o hotărâre definitivă.

Este evident că cel mai bine era să nu existe contestații. Când nu sunt contestații, nu se aduc tot felul de probleme reale sau nu în fața judecătorului. Aceste contestații au obstrucționat posibilitatea de a vota această modificare de plan.

Orice soluție este luată în calcul. Pentru noi, să stăm la o masă, a fost o variantă mai bună decât a ne duela în sala de judecată. Nu am luat o asemenea decizie, dar este posibil să se întâmple și acest lucru.

Șansele nu știu să le spun procentual, dar se întâmplă în multe cazuri să fie întoarse hotărârile. Nu putem specula, dar credem că ce s-a făcut s-a făcut corect, legal. Așteptăm să vedem motivarea hotărârii judecătorului sindic și în funcție de aceasta vom reacționa. Dacă s-a greșit undeva, putem îndrepta, dar la dosar există o expertiză. Cred eu că acea era linia care trebuia urmată, dar trebuie să vedem, poate ne-a scăpat ceva.

Scopul legii insolvenței este unul dublu, salvarea companiei și plata drepturilor creditorilor. Previziunile economice pe care le faci sunt subiective. Judecătorii nu se pronunță de viabilitatea unui plan. Doar creditorii care votează pot spune dacă este rezonabil sau nu. Judecătorii se pronunță pe legalitate.

Noi aveam un plan votat, a fost atacat procesul. Pe parte de legalitate, am avut câștig de cauză. Pe parte de tabel de creditori, am avut din nou câștig de cauză. Aceste două lucruri ne-au făcut să credem că vom avea câștig de cauză și pe ideea planului de reorganizare”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

În cazul unui eșec și după apel, administratorul judiciar al clubului Dinamo spune că va mai avea soluții pentru a nu se ajunge la faliment.

Zăvăleanu a vorbit și despre pretențiile lui Șerdean de a-și vinde acțiunile, în ciuda faptului că nu a investit deloc, dar și despre posibilitatea venirii unor noi investitori.

”Noi mai avem soluții. Chiar și dacă am pierde, mai sunt anumite soluții. Inclusiv azi, DDB a virat o sumă importantă de bani. Cred că lucrurile vor merge înainte. Nu a fost niciun moment ușor. Sunt doar momente care fac vâlvă, dar în fiecare zi a fost o luptă de supraviețuire. Oamenii de bunăcredință au dat bani, oamenii de mai puțină bunăcredință s-au luptat să o bage în faliment, dar eu cred că acest brand nu va dispărea.

Azi vedem ce deține domnul Șerdean, vreo minus opt milioane. Dacă pentru o datorie mare vrea bani, nu mi se pare logic. Noi i-am solicitat domnului Șerdean să vină cu bani în calitatea sa de acționar. Această calitate nu înseamnă doar drepturi. Avem zeci de salariați care așteaptă să ducă pâine la familie în fiecare zi.

Lucrurile nu pot fi lăsate așa pe ideea că poate găsim un investitor. Dacă era o companie pe zero, puteam discuta de un transfer pe active contra unei sume de bani. Aici se vinde o gaură neagră, vorbim de ideea de Dinamo, de istoria echipei, nu vorbim de lucruri palpabile. Aici se mizează pe sentimentele suporterilor și se încearcă să se obțină niște bani.

Este adevărat (n.r. – dacă apropiați ai lui Dan Șucu vor să investească la Dinamo), dar lucrurile stau în felul următor. Dacă vrei Dinamo, trebuie să lupți în orice moment, nu să aștepți ca lucrurile să se rezolve. Nu mi se pare în regulă să nu vii să susții, dacă vrei să te implici la Dinamo”, a mai spus Răzvan Zăvăleanu.

Tribunalul București a respins marți, 13 decembrie, planului de reorganizare modificat al clubului Dinamo, după ce Dorin Șerdean, Nicolae Badea și Cornel Țălnar au depus contestații și nu au fost de acord ca suporterii să preia pachetul majoritar de acțiuni.

CITESTE SI:

Tribunalul București a anunțat motivarea respingerii planului de reorganizare a lui Dinamo

Schimbare majoră anunțată de FIFA! Noua competiție inter-cluburi a fost înființată

Video I Ali Zein, mulțumit de remiza cu Veszprem din Liga Campionilor

3 gânduri despre &8222;Foto I Mesaje afișat pentru dinamoviști pe autostrada: ”Nu este pentru prima dată când inaugurarea unei autostrăzi începe cu mesajul câinilor pe panouri”&8221;

Lasă un răspuns