Lumea fotbalului mondial și-a aflat campioana, după o finală dramatică

Maratonul celor 4 săptămâni de fotbal la foc automat, cu 64 de meciuri, a ajuns la final. La marea finală!

Argentina a învins-o pe Franța și a cucerit al treilea titlu mondial din istorie! A fost 2-2 la finalul timpului regulamentar, 3-3 după reprizele de prelungire și 4-2 pentru ”pume” la loviturile de departajare.

Lionel Scaloni a ales 4-4-2 pentru ultimul joc, unica mutare mai puțin așteptată fiind titularizarea lui Tagliafico în locul lui Acuña. Prezența lui Di Maria în locul lui Paredes la mijloc era de luat în calcul.

Dincolo, Deschamps i-a recuperat pe Upamecano și Rabiot și propune echipa standard cu Varane scăpat de simptomele virale. Albiceleștii pornesc mult mai bine și au primul șut cadrat, cu Mac Allister încălzindu-l pe Lloris. Reluarea lui De Paul e deviată de Varane în corner. Emoții pentru francezi, înghesuiți în jumătatea lor. Adversarii sunt mai combinativi, arată bine și fac presing mai sus.

În jumătate de oră, campioana mondială n-are șut spre poartă, e surprinsă de vigoarea sud-americană și nu are reacție la golul încasat destul de repede din penalty. Jocul curge într-un singur sens, iar contraatacul din șase pase, o capodoperă la care participă pe final Messi, Álvarez și Mac Allister, e desăvârșit de Di María, diagonală imparabilă, 2-0. Deschamps, disperat pe margine, nu mai așteaptă pauza. Face subit două schimbări, scoțând pe Dembélé, năucit de Di María, și pe Giroud, inexistent. Intră Marcus Thuram și Kolo Muani. E repriza totală albicelestă, Franța n-a contat deloc și are nevoie de o minune ca să se trezească în actul 2. Din 1966 nu a mai existat o finalistă fără șut spre poartă!

Argentina 3-3 Franța (4-2 la loviturile de departajare)

Argentina la loviturile de departajare:

Messi – GOL
Dybala – GOL
Paredes – GOL
Montiel – GOL

Franța la loviturile de departajare:

Mbappe – GOL
Coman – RATARE
Tchouameni – RATARE
Kolo Muani – GOL

După o pauză de 36 de ani, Argentina aduce al treilea titlu mondial în vitrină!

Pentru Leo Messi este încununarea unei cariere fabuloase. Trofeul mondial era singurul care îi lipsea din palmares!

CITESTE SI:

Florin Răducioiu, ”urechiat” pentru declarațiile făcute: ”Foștii fotbaliștii ar trebui să apeleze la specialiști înainte să emită o opinie”

David Popovici s-a calificat în finala CM de Nataţie. Când se va disputa finala

Vlad Iacob, despre principalele frământări ale conducerii: ”Ar trebui să fie mai responsabili”

3 gânduri despre &8222;Lumea fotbalului mondial și-a aflat campioana, după o finală dramatică&8221;

Lasă un răspuns