Viața unui spaniol cucerit de România la doar câteva luni după ce s-a mutat la București: ”Viața e ca-n Spania”

Implicată în lupta pentru play-off în Liga 2, Dinamo se află în perioada de vacanța sărbătorilor de iarnă. O pauză, bun venită, după ce planul de reorganizare propus de societatea lui Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului.

Prilej pentru unul dintre jucătorii care s-au făcut remarcați în tricoul lui Dinamo, Dani Iglesias, să povestească, cum a fost acomodarea în București.

Spaniolul în vârstă de 27 de ani, venit în vară la Dinamo, este alături de soție și de băiețelul lor, se bucură că au întâlnit oameni mai primitori și mai calzi decât la precedenta experiență în străinătate, în Slovacia.

”Ca mentalitate, suntem foarte asemănători. Poate de aceea ne adaptăm atât de bine, și spaniolii în România, și românii în Spania. Nu sunt diferențe prea mari, trăim la fel. Am jucat în Slovacia, de exemplu, acolo era diferit, dificil, total altceva. Foarte rece aș caracteriza acea perioadă.

Nu poți să te apropii de cei de acolo. Nu vorbesc prea mult. Oamenii sunt mai distanți în Slovacia. În România? Te împrietenești cu omul în 5 minute! Sunt asemănări de caracter cu spaniolii, românii sunt amuzanți, deschiși la minte, interacționează foarte mult cu străinii. Mă uit și în vestiarul lui Dinamo, oamenii sunt amuzanți, indiferent de situație.

Deja mă simt ca acasă în acest oraș, la Dinamo. Am un apartament, am o viață liniștită alături de soție, Ainara, și băiețelul nostru, Erik. Nu pot să nu fac comparație cu anul trecut, petrecut în Slovacia, unde fiecare zi a fost foarte grea. În România m-am acomodat foarte repede.

Multă lume mi-a vorbit frumos despre români, dar nu credeam că îmi va fi atât de ușor să mă simt la București ca acasă. Totuși, provin din nordul Spaniei, din Santiago de Compostela, un oraș pe care vă invit să-l vizitați oricând. Am un amic de-a jucat la Voluntari, tot spaniol, mi-a spus lucruri frumoase despre România, despre București, ”vino aici, totul e OK, viața e ca-n Spania”.

Auzisem despre capitala României, iar acum vreau neapărat, bine, soția în principal dorește acest lucru! (râde), să vedem Brașovul și castele din apropiere, Bran și Sighișoara.

Sper să stau mai mult de luna iunie, până când am contract cu Dinamo, inițial, ca să văd cum este pe termen lung. Sunt fericit aici, mă simt bine și în afara fotbalului”, a declarat Dani Iglesias pentru Libertatea.

Dani Iglesias este un jucător crescut la Deportivo, cu meciuri în Spania, ultima oară la Sered, în prima ligă din Slovacia.

CITESTE SI:

Povestea lui Deniz Giafer, surpriza plăcută din ”haită”: ”Treaba mea este să fiu întotdeauna pregătit pentru a da totul”

Foto I Ce nu s-a văzut la TV. Cum a reacționat David Popovici în momentul în care a primit medalia de argint

Lumea fotbalului mondial și-a aflat campioana, după o finală dramatică

3 gânduri despre &8222;Viața unui spaniol cucerit de România la doar câteva luni după ce s-a mutat la București: ”Viața e ca-n Spania”&8221;

Lasă un răspuns