Handbal I ”Dulăii” nu iau pauză! Paisprezece dinamoviști la naționale pentru ”Trofeul Carpați”!

Pe final de an va avea loc o nouă ediție a Trofeului Carpați la handbal masculin. Printre jucătorii convocați la Naționala României se numără nu mai puțin de opt ”dulăi”, plus 1 tehnicianul din Ștefan cel Mare și doi membrii ai staff-ului tehnic.

La ediția din acest an a competiției vor participa și echipele Egiptului și Algeriei, respectiv naționala Slovaciei. De menționat că naționala Egiptului și a Algeriei sunt calificate la Campionatul Mondial din ianuarie 2023.

Astfel, antrenorul principal Xavier Pascual, alături de kinetoterapeutul Elian Apostol și statisticianul Marius Pintea vor reprezenta Dinamo la națională de pe banca tehnică. Totodată, tehnicianul dinamovist Xavier Pascual, i-a convocat pe dinamoviștii: Alexandru Bucătaru, Nicuşor Negru, Javier Humet, Dan Racoţea, Robert Militaru, Ante Kuduz, Octavian Bizău și Călin Dedu.

Pe lângă cei unsprezece dinamoviști, ”haita” de la ”Trofeul Carpați”, este întregită și cu selecționarea: Ali Zein și Mamdouh Shebib, din partea naționalei Egiptului, iar portarul nostru, Khalifa Ghedbane va reprezenta Algeria la acest turneu.

Colectivul tehnic este format din antrenorul principal Xavier Pascual Fuertes, antrenorul secund Mihai Popescu, antrenorul cu portarii Bogdan Pralea, preparatorul fizic Roger Font Ribas, kinetoterapeutul Elian Apostol, medicul Florin Ciocoiu şi asistentul medical Cătălin Ghenea.

Delegaţia va fi condusă de antrenorul federal de seniori Alin-Florin Şania şi îi va cuprinde şi pe statisticianul Marius Pintea şi pe analistul video Radu Cheregi.

Lotul convocat de Xavi Pascual:

PortariAlexandru Bucătaru (CS Dinamo Bucureşti), Ionuţ Iancu, Dan Lucian Vasile;

Extreme dreapta: Ionuţ Nistor Ioniţă, Roland Thalmaier;

Interi dreaptaJavier Humet Gaminde (CS Dinamo Bucureşti), Demis Grigoraş, Cristian Ghiţă;

Extreme stângaNicuşor Negru (CS Dinamo Bucureşti), Sabin Constantina;

Interi stângaAnte KuduzDan RacoţeaRobert Militaru (toţi de la CS Dinamo Bucureşti), Gabriel Cumpănici, Andrei Iosif Buzle;

Pivoţi: Adrian Rotaru, Călin Dedu (CS Dinamo Bucureşti), Daniel Susanu;

Centri: Călin Căbuţ, Octavian Bizău (CS Dinamo Bucureşti), Gabriel Ilie.

Echipa noastră naţională se va reuni în data de 26 decembrie

Competiția se va desfășura în zilele de 28 şi 29 decembrie, la Oradea

Xavi Pascual, după egalul cu Veszprem: ”Suntem o echipă dificilă pentru oricine”

Dinamo a remizat, pe teren propriu, cu formaţia maghiară Veszprem HC, scor 31-31, în etapa a 10-a din grupa A din Liga Campionilor.

Principalii marcatori pentru Dinamo au fost Akimenko 7 goluri, Zeinelabedin 6, iar de la oaspeţi s-a remarcat Vailupau 7 reuşite. La pauză, maghiarii conduceau cu 16-13, însă dinamoviștii au revenit spectaculos.

”Dulăii” au încheie anul 2022, pe locul 4, după un parcurs fantastic. La finalul partidei de joi seară, Xavi Pascual s-a declarat mândru de jucători, de puterea de luptă, lucruri transmise în cadrul conferinței de presă de la finalul partidei cu Veszprem.

”Sunt foarte fericit azi, am o echipă care luptă, nu contează dacă suntem conduși cu 4-5-6 goluri. Am pierdut în prima parte, am fost din nou conduși și am revenit. Este incredibilă puterea de revenire a băieților, nu este vorba despre un singur jucător, este vorba de întreaga echipă.

Sunt mândru să fiu antrenorul acestor băieți, nu doar cei care joacă, dar cei care sunt in afara lotului, ajută echipa în fiecare zi. Sunt mulțumit de acest punct, un cadou incredibil pentru fani. A fost o atmosferă fantastică, când jucăm acasă, suntem greu de învinși.

Ei au jucat bine în prima repriză, am făcut ceva greșeli în atac, am început incredibil partea a doua, am schimbat multe lucruri în atac și apărare, sunt mândru de jucători. Cheia a fost la ultima acțiune din prima repriză. Aveau 4 goluri avantaj, am recuperat mingea, am marcat și am putut să le spun de ce nu credeți în ceea ce facem, să urmărească planul tactic pregătit înainte de meci.

Startul reprizei secunde a fost incredibil. Sunt momente când comiți erori, joci împotriva unei echipe de top. Această echipă când crede în ce face, poate să câștige împotriva oricărei echipe. Suntem o echipă dificilă pentru oricine, facem lucruri diferite în atac și apărare, încercăm să schimbăm și asta le-am spus.

Dacă îmi spuneați înainte de startul competiției că noi vom avea 11 puncte înainte de finalul anului, ți-aș fi spus a ești nebun. Dar văzând cum joacă echipa, nu ești nebun. Luptăm în toate meciurile, asta este mentalitatea noastră, avem nevoie de odihnă și în februarie când vom reveni, vom continua munca”, a spus Xavi Pascual la conferința de presă.

Ali Zein, mulțumit de remiza cu Veszprem din Liga Campionilor

Interul stânga din Ștefan cel Mare, a tras primele concluzii după partida de joi seară, din sala Polivalentă.

”A fost ultimul meci al anului,suntem mulțumiți de punct, am făcut multe greșeli în prima parte. A trebuit să schimbăm mentalitatea pentru partea a doua. Echipa a răspuns foarte bine, punctul nostru forte este forța grupului, avem un lot foarte puternic. Sper să progresăm în viitor, să ducem proiectul acolo unde ne dorim.

Suntem mulțumiți cu 11 puncte, noi încercăm să dăm totul în fiecare meci, încercăm să facem pașii corecți, mai avem un sezon lung de parcurs și vom încerca să facem tot ce depinde de noi. Sunt fericit, Xavi este fericit și asta e tot ce contează”, Ali Zein la conferința de presă.

MAI SUNT DE DISPUTAT

08.02.2023 Porto-Dinamo;
16.02.2023 PSG-Dinamo;
23.02.2023 Dinamo-GOG Gudme;
02.03.3023 Magdeburg-Dinamo.

MECIURILE JUCATE DE DINAMO

Dinamo-Magdeburg 28-30;
GOG Gudme-Dinamo 38-38;
Veszprem-Dinamo 33-30;
Dinamo-FC Porto 32-27;
Dinamo-PSG 29-36;
PPD Zagreb-Dinamo 28-29;
Dinamo-Wisla Plock 32-27;
Wisla Plock-Dinamo 26-28;
Dinamo-PPD Zagreb 27-27;
Dinamo-Veszprem 31-31.

CITESTE SI:

Vlad Iacob dă cărțile pe față! De ce nu funcționează marketingul așa cum trebuie la Dinamo

Viața unui spaniol cucerit de România la doar câteva luni după ce s-a mutat la București: ”Viața e ca-n Spania”

Povestea lui Deniz Giafer, surpriza plăcută din ”haită”: ”Treaba mea este să fiu întotdeauna pregătit pentru a da totul”

3 gânduri despre &8222;Handbal I ”Dulăii” nu iau pauză! Paisprezece dinamoviști la naționale pentru ”Trofeul Carpați”!&8221;

Lasă un răspuns