Vlad Iacob dă cărțile pe față! De ce nu funcționează marketingul așa cum trebuie la Dinamo

Tribunalul București a respins, marți, 13 decembrie, planul de reorganizare modificat, iar situația financiară a clubului nu este una grozavă, dar fanii dinamoviști vor să ajute.

Deși există cerere pentru produse oficiale cu însemnele clubului, produse care să poată fi achiziționate din shop-ul oficial al clubului, momentan oferta este una limitată.

Administratorul special Vlad Iacob, are și o explicație în acest sens. Iacob a explicat de ce nu pot fi adăugate mai multe produse în shop și de ce contractul anterior cu Macron este unul deficitar.

”Este dificil, este dificil să lucrezi cu resurse restrânse, foarte multă lume ne întreabă de ce magazinul online nu este mai generos, de ce nu avem mai multe produse. Departamentul nostru de marketing are un singur om, mai avem câțiva voluntari, care ajută într-adevăr.

Resursele noastre pentru a achiziționa produse sunt inexistente, parteneriatul pe care l-am moștenit din era spaniolă cu Macron, este extrem de defavorabil, prin eforturile domnului Zavaleanu este puțîn mai defavorabil, dar nu este unul favorabil pentru club. Alte cluburi beneficiază de mii de tricouri pe care le achită sau nu le achită niciodată. Noi trebuie să le achităm la momentul achiziției”, a explicat Vlad Iacob în direct la Metropolă TV.

Florin Răducioiu, ”urechiat” pentru declarațiile făcute: ”Foștii fotbaliștii ar trebui să apeleze la specialiști înainte să emită o opinie”

Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo, a vorbit pe seama situației în care se găsește clubul în acest final de an. Oficialul lui Dinamo nu s-a ferit să îi răspundă lui lui Florin Răducioiu, care a ajuns la concluzia că Dinamo ar trebui lăsată să falimenteze.

Vlad Iacob i-a transmis lui Florin Răducioiu că Dinamo nu va scăpa de datorii nici dacă va intra în faliment, ba, mai mult, acestea ar urma să devină mai mari. După modelul Julio Cesar și Rapid, și ”câinii” ar fi obligați să își respecte obligațiile financiare din urmă chiar dacă ar reporni la drum cu o altă societate.

”Scenariul prin care Dinamo s-ar duce în faliment ar însemna ca un alt Dinamo, care va începe din Liga 4, probabil, să fie identificat la un moment dat drept continuatorul acestei echipe, adică să preia aceste datorii. Ar fi mult mai greu așa. Pot trece ani de zile până ca respectiva echipă să ajungă în primele două ligi, plus că datoriile respective ar rămâne și s-ar acumula și dobânzi.

Cu privire la foștii fotbaliști, cu tot respectul pentru carierele lor sportive, ar trebui să apeleze la specialiști cu expertiză înainte să emită o opinie. Ei ar trebui să fie mai responsabili, fiindcă sunt formatori de opinie și foarte mulți fani care iau ca atare ce spun ei în spațiul public.

Să nu aibă încredere în ce spun eu, dar îi pot direcționa către experți în drept sportiv și reorganizări și vor înțelege atunci că soluția cea mai bună și cea mai ieftină pentru clubul Dinamo este reorganizarea”, a declarat Vlad Iacob.

Dinamo, în discuții cu posibili investitori. Vlad Iacob, încrezător

Dinamo se află de foarte mult timp în căutarea unor investitori, iar în ultimele luni chiar s-a discutat despre posibilitatea ca anumiți oameni de afaceri să preia pachetul majoritar al clubului și să ajute la plata datoriilor.

Aparent, și acum se află conducerea lui Dinamo în discuții pentru venirea unor investitori, lucru recunoscut de Vlad Iacob, dar rămâne de văzut în ce măsură negocierile se vor și concretiza de această dată.

”A fost greu, nu foarte greu, dar împreună cu echipa mea am reușit să identificăm investitori. Chiar și acum sunt niște investitori pregătiți să vină și să preia clubul și să achite o parte foarte importantă din aceste datorii.

Cu privire la foștii fotbaliștii, cu tot respectul pentru carierele lor sportivă, ar trebui să apeleze la specialiști cu expertiză înainte să emită o opinie. Ei ar trebui să fie mai responsabili, fiindcă sunt formatori de opinie și foarte mulți fani care iau ca atare ce spun ei în spațiul public.

Să n-aibă încredere în ce spun eu, dar îi pot direcționa către experți în drept sportiv și reorganizări și vor înțelege atunci că soluția cea mai bună și cea mai ieftină pentru clubul Dinamo este reorganizarea”, a mai spus oficialul lui Dinamo.

Dinamo e la numai două puncte de play-off

Dinamo este pe locul 8 în Liga 2, cu 24 de puncte, la două puncte de locul 6, Gloria Buzău. În același timp, e cu un punct peste cele două echipe de sub ea, Concordia Chiajna și FC Brașov.

La anul, ”câinii” vor mai juca în sezonul regular al diviziei a doua cu Unirea Constanța (acasă), CS Comunal Șelimbăr (deplasare), Poli Timișoara (acasă).

”Arătăm bine sportiv, suntem pe primul loc dacă ne raportăm la clasamentul ultimelor etape. E foarte important ce vor reuși băieții în această pregătire de iarnă, una foarte importantă. Și cred că programul ne avantajează, avem program mai ușor decât contracandidatele noastre”, a spus Vlad Iacob despre partea sportivă.

Tribunalul București a anunțat motivarea respingerii planului de reorganizare a lui Dinamo

Respingerea de către judecătorul sindic a planului de reorganizare modificat al clubului Dinamo a tulburat apele în această săptămână în Ștefan cel Mare.

Acum a venit și motivarea: instanța a respins din start planul de reorganizare, pentru că intenția de majorare a capitalului social nu respecta legea.

CONCLUZIE

Judecătorului sindic a hotărt că noul plan nu îndeplineşte condiţiile de legalitate prevăzute de Legea insolvenței. Motiv pentru care instanța NICI NU a mai analizat viabilitatea Planului de Reorganizare modificat.

Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a propus instanței reducerea capitalului social subscris vărsat, în prezent în valoare de 41.000.000 lei, al SC Dinamo 1948 SA, prin reducerea valorii de la 100 lei per acțiune la 0,22 lei per acțiune.

Concret, instanţa reţine că Planul de reorganizare modificat prevede un tratament diferit al datoriei APCH care este propusă a fi acoperită în integralitate prin conversia în acţiuni la capitalul social al Dinamo.

Judecătorul sindic apreciază că planul de reorganizare trebuie să prevadă acelaşi tratament corect și echitabil pentru fiecare creditor.

Reducerea capitalului social de la 41.000.000 lei la 90.200 lei, prin reducerea valorii de la 100 lei per acțiune la 0,22 lei per acțiune este un alt capitol cu probleme din Planul modificat.

Judecătorul sindic a constatat că nu a fost respectată legea, în sensul că propunerea de majorare a capitalului social nu a fost publicată în Monitorul Oficial, pentru a da posibilitatea acţionarilor şi creditorilor să-şi exercite dreptul de opţiune în sensul transformării creanţei în acţiuni sau cumpărării de acţiuni de către acţionarii debitoarei.

De asemenea, potrivit judecătorului sindic, preţul acţiunilor a fost stabilit arbitrar, raportat la valoarea minimă prevăzută de lege, fără să existe un raport de evaluare a acţiunilor, pentru a se determina valoarea acţiunilor la momentul propunerii modificării actului constitutiv.

Răzvan Zăvăleanu: ”Credem că ce s-a făcut s-a făcut corect, legal. Așteptăm să vedem motivarea, dacă s-a greșit undeva”

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului Dinamo, spunea (n.r. după decizia de respingere a planului de reorganizare) că această decizie nu este ”un capăt de țară”, va face apel după ce va vedea motivarea hotărârii judecătorului sindic și apoi așteaptă răspunsul final.

”Vestea nu a fost deloc așteptată, și nu doar de mine, ci și de sutele de mii de suporteri dinamoviști. Nu e un capăt de țară pentru că, așa cum noi vom face apel acum, dacă am fi câștigat, și cealaltă parte ar fi făcut apel. Oricum am fi așteptat rezultatul apelului pentru a avea o hotărâre definitivă.

Este evident că cel mai bine era să nu existe contestații. Când nu sunt contestații, nu se aduc tot felul de probleme reale sau nu în fața judecătorului. Aceste contestații au obstrucționat posibilitatea de a vota această modificare de plan.

Orice soluție este luată în calcul. Pentru noi, să stăm la o masă, a fost o variantă mai bună decât a ne duela în sala de judecată. Nu am luat o asemenea decizie, dar este posibil să se întâmple și acest lucru.

Șansele nu știu să le spun procentual, dar se întâmplă în multe cazuri să fie întoarse hotărârile. Nu putem specula, dar credem că ce s-a făcut s-a făcut corect, legal. Așteptăm să vedem motivarea hotărârii judecătorului sindic și în funcție de aceasta vom reacționa. Dacă s-a greșit undeva, putem îndrepta, dar la dosar există o expertiză. Cred eu că acea era linia care trebuia urmată, dar trebuie să vedem, poate ne-a scăpat ceva.

Scopul legii insolvenței este unul dublu, salvarea companiei și plata drepturilor creditorilor. Previziunile economice pe care le faci sunt subiective. Judecătorii nu se pronunță de viabilitatea unui plan. Doar creditorii care votează pot spune dacă este rezonabil sau nu. Judecătorii se pronunță pe legalitate.

Noi aveam un plan votat, a fost atacat procesul. Pe parte de legalitate, am avut câștig de cauză. Pe parte de tabel de creditori, am avut din nou câștig de cauză. Aceste două lucruri ne-au făcut să credem că vom avea câștig de cauză și pe ideea planului de reorganizare”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

În cazul unui eșec și după apel, administratorul judiciar al clubului Dinamo spune că va mai avea soluții pentru a nu se ajunge la faliment.

Zăvăleanu a vorbit și despre pretențiile lui Șerdean de a-și vinde acțiunile, în ciuda faptului că nu a investit deloc, dar și despre posibilitatea venirii unor noi investitori.

”Noi mai avem soluții. Chiar și dacă am pierde, mai sunt anumite soluții. Inclusiv azi, DDB a virat o sumă importantă de bani. Cred că lucrurile vor merge înainte. Nu a fost niciun moment ușor. Sunt doar momente care fac vâlvă, dar în fiecare zi a fost o luptă de supraviețuire. Oamenii de bunăcredință au dat bani, oamenii de mai puțină bunăcredință s-au luptat să o bage în faliment, dar eu cred că acest brand nu va dispărea.

Azi vedem ce deține domnul Șerdean, vreo minus opt milioane. Dacă pentru o datorie mare vrea bani, nu mi se pare logic. Noi i-am solicitat domnului Șerdean să vină cu bani în calitatea sa de acționar. Această calitate nu înseamnă doar drepturi. Avem zeci de salariați care așteaptă să ducă pâine la familie în fiecare zi.

Lucrurile nu pot fi lăsate așa pe ideea că poate găsim un investitor. Dacă era o companie pe zero, puteam discuta de un transfer pe active contra unei sume de bani. Aici se vinde o gaură neagră, vorbim de ideea de Dinamo, de istoria echipei, nu vorbim de lucruri palpabile. Aici se mizează pe sentimentele suporterilor și se încearcă să se obțină niște bani.

Este adevărat (n.r. – dacă apropiați ai lui Dan Șucu vor să investească la Dinamo), dar lucrurile stau în felul următor. Dacă vrei Dinamo, trebuie să lupți în orice moment, nu să aștepți ca lucrurile să se rezolve. Nu mi se pare în regulă să nu vii să susții, dacă vrei să te implici la Dinamo”, a mai spus Răzvan Zăvăleanu.

Tribunalul București a respins marți, 13 decembrie, planului de reorganizare modificat al clubului Dinamo, după ce Dorin Șerdean, Nicolae Badea și Cornel Țălnar au depus contestații și nu au fost de acord ca suporterii să preia pachetul majoritar de acțiuni.

CITESTE SI:

Viața unui spaniol cucerit de România la doar câteva luni după ce s-a mutat la București: ”Viața e ca-n Spania”

Povestea lui Deniz Giafer, surpriza plăcută din ”haită”: ”Treaba mea este să fiu întotdeauna pregătit pentru a da totul”

Foto I Ce nu s-a văzut la TV. Cum a reacționat David Popovici în momentul în care a primit medalia de argint

3 gânduri despre &8222;Vlad Iacob dă cărțile pe față! De ce nu funcționează marketingul așa cum trebuie la Dinamo&8221;

Lasă un răspuns