Video I Anunț îngrijorător despre fenomenul David Popovici: ”Statul român trebuie să fie pregătit în orice moment!”

David Popovici, dublu campion mondial și european, în vârstă de 18 ani s-a întors luni seară din Australia, de la CM în bazin scurt, unde a cucerit un argint la 200 metri liber și a stabilit un nou record mondial de juniori.

A fost a cincea competiție majoră pentru David Popovici în 2022, un an în care în bazin olimpic la seniori a câștigat titlurile mondiale și europene în probele de 100 și 200 metri liber și a corectat recordul mondial în prima dintre ele, care rezista din 2009.

Rezultate extraordinare, dar care erau în trecut, atunci când David a plecat spre Melbourne.

Puțini români știu despre pericolul care-l pândește pe David Popovici. Geoge Cosac este convins că sportivul nu va pleca din România, chiar dacă recunoaște că există și această posibilitate. Totuși, fostul președinte a lui Dinamo, George Cosac spune că statul român va trebui să își schimbe atitudinea față de marii sportivi ai țării.

Despre David Popovici se vorbește deja ca despre un fenomen al înotului mondial. Chiar actualul președinte al Federației Române de Tenis, George Cosac spune, sau speră, ca dinamovistul să fie numit sportivul lumii.

George Cosac admite, că există posibilitatea ca David Popovici să plece din România. Cu toate acestea, fostul tenismen este convins că statul român va ști să le ofere marilor sportivi tot ce au nevoie pentru a performa.

”Sigur că există posibilitatea, dar nu se va întâmpla lucrul acesta. România trebuie să ajungă la maturitatea… tatăl sau a spus că el are azi absolut totul la dispoziție. România poate pune totul la dispoziție pentru marii campioni.

Au fost tot felul de discuții legate de Cristina Neagu, care din punctul meu de vedere este o sportivă de excepție a lumii. Păi, noi ne punem problema ce salariu ar trebui să aibă ea? Sau David, cel de la caiac… Chirilă . Ei te reprezintă la cel mai înalt nivel, ar trebui să aibă fară număr.

Ca să fie remunerat cu milioane, nu cred că există o echipă ca la fotbal, ca să fie plătit cu milioane. Fiind cel mai bun la acest moment, vor fi companii multinaționale care vor veni… Repet, ca un sportiv să poată beneficia de sumele astea imense, trebuie să apară foarte des. Dar, dacă tu apari de două ori pe an, nu poți obține. La fotbal, săptămânal joacă!

Și, o companie, dacă dorește să aibă această publicitate, să aibă această vizibilitate, trebuie să și beneficieze de treaba asta. Este foarte important ca și el să aibă foarte multe competiții. Statul român trebuie să fie pregătit în orice moment să îi ofere absolut orice dorește”, a spus George Cosac la Playsport Live.

David Popovici a revenit în țară: ”Mi-am întrecut cu foarte mult aşteptările”

David Popovici a revenit luni noapte în România, după ce a participat cu succes la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt de la Melbourne. Sportivul nostru a explicat că a mers în Australia fără prea multă pregătire pentru acest gen de competiție și de aceea rezultatele obținute reprezintă o surpriză pentru el.

David Popovici a încheiat în stil de mare campion anul 2022, unul în care a devenit starul numărul unu al natației mondiale. Românul a concurat săptămâna trecută la Melbourne, la Mondialele în bazin scurt (25 m), o competiție mult diferită de cele în bazin olimpic (50 m), la care el excelează.

În ciuda acestui lucru și a concurenței acerbe, David a reușit să obțină un argint la 200 m liber și să termine pe locul 4 la 100 m liber (la 6 sutimi de bronz), stabilind și un nou record mondial de juniori. Popovici a avut ceva probleme cu revenirea din Australia, dar a ajuns în cele din urmă în țară luni-noapte.

Așa cum el a declarat pe aeroport, rezultatele de la Melbourne au venit cumva nefiresc pentru el, deoarece s-a pregătit foarte puțin în bazin scurt. În plus, sportivul nostru a subliniat încă o dacă că nu îi place deloc bazinul scurt, dar că va lua mult mai în serios acest gen de concursuri pe viitor, începând cu Europenele de anul viitor, care se vor disputa chiar în România, la Otopeni.

„Am ajuns după un drum foarte lung. Suntem foarte obosiţi toţi, abia aşteptăm să dormim, dacă reuşim să dormim. A fost un concurs pentru care ne-am pregătit foarte puţin, am avut foarte puţină pregătire în bazin de 25 de metri, care e foarte diferit pentru cunoscători. Pentru cei care nu ştiu, vă spun eu acum şi o să vă confirme toată lumea.

E un concurs la care am plecat cu foarte puţine aşteptări, tocmai pentru că încercam să fiu conştient că sunt foarte bun în bazin lung, nu în bazin scurt. Mi-am întrecut cu foarte mult aşteptările. Nu mă aşteptam să mai bat încă un record mondial de juniori, la ultimul meu concurs din an. Speram să mă calfic în vreo semifinală din cele 3. M-am calificat în fiecare finală a probei în care am participat.

Am luat şi o medalie, mi-am întrecut aşteptările cu extrem de mult şi e un început foarte bun pentru înotul în 25 de metri. Mă gândesc să mai continui în bazin scurt. Deşi mi-am dovedit că sunt mult mai bun decât credeam, tot nu îmi place! Dar dacă am reuşit să fac atât de multe cu atât de multă pregătire, sunt foarte curios ce o să se întâmple la anul, în Europenele de bazin scurt, care o să se ţină la noi la Otopeni. O să ne pregătim serios! Se va vedea diferenţa. E plăcut că am reuşit să mă surprind”, a spus David Popovici la revenirea în țară.

David Popovici, desemnat înotătorul anului de americanii de la Swimming World Magazine

Revista Swimming World Magazine l-a desemnat pe David Popovici înotătorul anului, după ce în 2021 fusese ales cel mai bun înotător din Europa. Publicația americană este cea mai prestigioasă din lume dedicată natației și acordă acest premiu începând din 1964. Un an mai târziu a fost acordat prima distincție și la feminin, iar de atunci s-au mai adăugat categorii, în prezent fiind 7 la număr.

Swimming World Magazine este o revistă care apare lunar, dar șefii publicației au dezvăluit deja prima pagină a numărului din decembrie, în care Popovici apare alături de Ariarne Titmus, cea care a câștigat premiul de înotătoarea anului. Australianca, dublă campioană olimpică la Tokyo, la 200 și 400 metri liber, nu a participat în acest an la Mondialele de la Budapesta, dar a cucerit 4 medalii de aur la Jocurile Commenwealth-ului, iar la naționalele din țara sa a stabilit un nou record mondial în proba de 400 metri liber.

David Popovici a intrat așadar în categoria selectă a sportivilor care au primit acest prestigios premiu. Legendarul Michael Phelps este cel mai decorat din acest punct de vedere, cu 8 titluri, urmat de Ian Thorpe, cu 4 distincții. Australianul este și cel mai tânăr om care a primit acest premiu, în 1998, pe când abia împlinise 16 ani.

Pentru a înțelege dimensiunea premiului primit de Popovici, trebuie să notăm că marele Pieter van den Hoogenband a primit o singură dată în carieră această decorație din partea celor de la Swimming World Magazine. Un alt exemplu sugestiv ar fi că Paul Biedermann, deținătorul recordurilor mondiale la 200 și la 400 metri liber și-a terminat cariera fără să pună mâna pe acest premiu.

Americanul Caleb Dressel, unul dintre marii rivali ai lui Popovici, a fost desemnat înotătorul anului în ultimele două dăți, 2019 și 2021 (în 2020 nu s-a acordat premiul din cauza pandemiei).

David Popovici a avut un an fabulos

2022 a fost un an senzațional pentru David Popovici. Nu avea 18 ani când a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de înot de la Budapesta și două titluri europene la Roma. În proba de 100 de metri a reușit chiar să stabilească un nou record mondial de seniori.

Medaliile cucerite de David Popovici în 2022

La Campionatele Mondiale de la Budapesta:

Aur la 200 de metri liber – David Popovici
Aur la 100 de metri liber – David Popovici

La Campionatele Europene de la Roma:

Aur la 200 de metri liber – David Popovici
Aur la 100 de metri liber – David Popovici

La Campionatele Europene de Juniori de la Otopeni:

Aur la 200 de metri liber – David Popovici
Aur la 100 de metri liber – David Popovici
Aur la 50 de metri liber – David Popovici
Aur la 4X100 metri liber masculin – David Popovici, Vlad-Ștefan Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick-Sebastian Dinu
Argint la 4X100 metri mixt – David Popovici, Patrick Dinu, Rebecca Diaconescu și Bianca Costea

La Campionatele Mondiale de Juniori de la Lima:

Aur la 200 de metri liber – David Popovici
Aur la 100 de metri liber – David Popovici
Aur la 4X100 metri liber masculin – David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu
Argint la 4X100 metri mixt – David Popovici, Patrick-Sebastian Dinu, Bianca Costea, Rebecca Diaconescu

La Campionatele Naționale de Natație în bazin scurt de la Otopeni:

Aur la 100 de metri liber – David Popovici
Aur la 200 de metri liber – David Popovici
Aur la 400 de metri liber – David Popovici
Argint la 100 de metri mixt – David Popovici
Argint la 100 de metri fluture – David Popovici

La Campionatele Mondiale în bazin scurt de la Melbourne:

Argint la 200 de metri liber – David Popovici

@doar_dinamo_official

David Popovici încheie un an 2022 de excepție cu o medalie de argint la 200 metri liber la CM de Nataţie

♬ original sound – Doar_Dinamo_Official – Doar_Dinamo_Official

CITESTE SI:

Dinamo a făcut apel împotriva deciziei judecătorului sindic

CNI a finalizat și ultima procedură aferentă noului stadion Dinamo. Cine este câștigătorul licitației

Noua generație de ”câini” este diferită: ”Au această problemă”

3 gânduri despre &8222;Video I Anunț îngrijorător despre fenomenul David Popovici: ”Statul român trebuie să fie pregătit în orice moment!”&8221;

Lasă un răspuns