Robert Moldoveanu s-a despărțit de Farul Constanța. Cum a pierdut Dinamo București prin plecarea lui ”Balon”

Clubul Farul Constanța a anunţat, că se desparte de fotbalistul Robert Moldoveanu.

“Farul Constanţa şi atacantul Robert Moldoveanu au decis, de comun acord, întreruperea relaţiilor contractuale”, a precizat clubul constănţean.

Moldoveanu (23 de ani) semnase cu Farul la începutul acestui an un contract valabil până în iunie 2024. Atacantul crescut de Dinamo, pleca la echipa lui Gheorghe Hagi, în încercarea de a-și salva cariera, care era pe o traiectorie descendentă.

Ratarea din meciul cu UTA, din toamna anului 2021 i-a încheiat aventura lui Robert în tricoul lui Dinamo, club pentru care a evoluat de la o vârstă foarte fragedă. După un început mai mult decât promițător în tricoul echipei antrenate de Gică Hagi, Robert Moldoveanu a fost pus pe liber de echipa constănțeană. Pariul lui Gică Hagi, încercarea de a-i oferi o nouă șansă lui Robert Moldoveanu în fotbalul mare a eșuat.

Dinamo a sperat totodată că prin transferul jucătorului la echipa lui Hagi, va câstiga pe termen lung, păstrând un procent de 30% dintr-un transfer ulterior, informația fiind oferită de Ioan Becali, la începutul anului trecut.

“Gică Hagi l-a dorit foarte mult pe Moldoveanu, de mai mult timp. Dinamo păstrează și 30 la sută dintr-un viitor transfer”.

Gică Hagi se arăta și el încântat la momentul respectiv: “Robert Moldoveanu este un băiat talentat, un șef de generație care a avut ghinion. Are timpul lui, credem în el, va dura până se va obișnui în noi. Eu cred în jucătorii care au talent, încercăm să aducem jucători talentați aici. Trebuie să-l facem să joace, să intre în filosofia lui. Dinamo a jucat un fotbal foarte bun. Dinamo este un club mare, de tradiție, nu se află într-un moment ușor, dar sper să ia decizii inspirate de acum înainte”.

Cotat la 200.000 de euro pe site-ul de specialitate transfermarkt.com, Robert Moldoveanu este în acest moment jucător liber de contract. Iar asta înseamnă că Dinamo nu mai poate activa nicio clauză dintr-o viitoare mutare. Din câte se pare, Dinamo nu a avut niciun fel de clauză prin care să primească o sumă de bani, dacă Robert era lăsat să plece liber de către constănțeni.

Robert Moldoveanu a jucat în 26 de meciuri pentru dobrogeni, a marcat trei goluri și a oferit două pase decisive.

În acest sezon, Moldoveanu a prins puține minute. A fost folosit în 10 partide (doar 4 ca titular) și a înscris un gol în meciul cu CS Mioveni, scor 2-1, disputat pe 4 noiembrie.

CITESTE SI:

Mesaj important din partea DDB

Adrian Mihalcea, sunat pentru a reveni în SuperLigă

Foto I David Popovici, despre surprizele de Crăciun. Dorință pe care și-a pus-o pe final de an

3 gânduri despre &8222;Robert Moldoveanu s-a despărțit de Farul Constanța. Cum a pierdut Dinamo București prin plecarea lui ”Balon”&8221;

Lasă un răspuns