Video I Ioan Andone a rupt tăcerea la 17 ani după golul anulat lui Dinamo din meciul cu Marseille

În decembrie 2005, Dinamo mergea pe terenul lui Olympique Marseille în ultima rundă a grupelor Cupei UEFA. Cu un egal, echipa noastră s-ar fi calificat în primăvara europeană.

Din păcate, deznodământul n-a fost fericit pentru Dinamo. La ultima fază a partidei din Franța, la scorul de 2-1 pentru OM, Chihaia a reușit să marcheze un gol fabulos, cu o execuție lobată la colțul lung, lângă bară. În mod uluitor, eurogolul atacantului lui Dinamo n-a fost validat dintr-un motiv greu de înțeles: arbitrul central Julian Rodriguez Santiago a fluierat finalul exact când mingea intra în plasa renumitului Fabien Barthez.

În ciuda protestelor vehemente ale jucătorilor și oficialilor lui Dinamo, arbitrul și-a menținut decizia, golul nu a fost validat, Olympique Marseille a câștigat cu 2-1, iar “câinii” au ratat șansa de a se califica în primăvara europeană.

La aproape 17 ani de la acel moment incredibil, antrenorul lui Dinamo de la acea vreme, Ioan Andone a rememorat evenimentele de pe Stade Velodrome, spunând că era convins că arbitrul a validat golul și a arătat centrul terenului, nicidecum finalul.

“Incredibil!”, a spus Ioan Andone, la emisiunea Superfanii, după ce a revăzut ultimele secunde din meci.

“Un jucător de la Marseille a stat mult pe jos în prelungiri. Vrei să-ți spun că și noi pe bancă nu am realizat că nu trecuse timpul? Pe cuvânt! Noi am văzut golul și am văzut că jucătorii protestează, dar noi n-am înțeles, am crezut că arbitrul arată centrul, că era golul nostru și scorul 2-2! N-am înțeles! Am crezut că o fi fost un fault, pentru că Chihaia a făcut pressing, a luat mingea și a dat-o peste Barthez. Noi am crezut că a fost fault la Chihaia. Când colo, nimic, nimic, nimic!

Atunci (n.r – în sezonul 2005/2006) a fost sfertul între Rapid și Steaua. Uită-te puțin câți jucători români avea Dinamo, câți jucători români avea Steaua, câți avea Rapid. Erau doar 2-3 străini în lot, n-aveai mai mulți”, a povestit Andone.

Olympique Marseille – Dinamo 2-1

Olympique Marseille: Barthez, Andre Luis, Taiwo, Ferreira, Delfim, Ribery, Gimenez (67′ Mendoza), Lamouchi (71′ Oruma), Cana, Nasri (86′ Begeorgi), Cesar

DINAMO: Gaev – Daouda, Pulhac, Tamaș, Mărgăritescu, Fl. Petre, Niculescu, Grigorie (86′ Bălțoi), Galamaz, Bratu (83′ Chihaia), Munteanu

În sezonul 2005/2006, Dinamo a încheiat grupa din Cupa UEFA pe ultimul loc, cu 4 puncte, la egalitate cu ȚSKA Moscova. Cu un egal în fața liderului Marseille, „câinii” ar fi urcat pe poziția a 3-a și și-ar fi asigurat calificarea în fazele eliminatorii.

CITESTE SI:

Începe Trofeul Carpaţi la handbal masculin. Cine transmite la tv turneul de la Oradea

David Popovici, ales drept cei mai valoros sportiv din Balcani în 2022. Înotătorul dinamovist a devansat nume importante din sport

Robert Moldoveanu s-a despărțit de Farul Constanța. Cum a pierdut Dinamo București prin plecarea lui ”Balon”

3 gânduri despre &8222;Video I Ioan Andone a rupt tăcerea la 17 ani după golul anulat lui Dinamo din meciul cu Marseille&8221;

Lasă un răspuns