”Piticul” în dezacord cu Ovidiu Burcă: ”Nu era el cel care trebuia să iasă”

În cadrul unei conferințe de presă, susținute miercuri, 18 ianuarie, în care a vorbit despre situația echipei noastre dar și al clubului.

Acesta, le-a dat o lecție publică de dinamovism, tuturor jucătorilor care îmbracă tricoul lui Dinamo. Tehnicianul din Ștefan cel Mare, le-a dat o lecție și jurnaliștilor prezenți la Săftica.

După ce i-a ”urechiat” pe jucători, s-a ridicat și a părăsit sala de conferiță, în URLETELE angajaților din diferite trusturi de presă.

Considerăm gestul lui Ovidiu Burcă, ca o palmă dată, tuturor așa zișilor ”gazetari” care publică articole în necunoștință și care au doar ca scop, accesarea unui articol CAN-CAN-ist. Astfel, doardinamo.com, salută atitudinea lui Burcă și o aplaudăm.

”Cârcotașii” care au parti-pris, cu cititorii de pe prompter, au reacționat. Din păcat, printre ei se numără și unul dintre cei mai îndrăgiți dinamoviști, Florentin Petre.

În direct la Digi Sport, Florentin Petre (47 de ani) a declarat că Ovidiu Burcă n-ar fi trebuit să aibă un discurs vehement la adresa jucătorilor de la Dinamo.

“În anumită măsură, Burcă a avut cât de cât dreptate. Sunt probleme pe la mai toate cluburile din România, sunt câteva cluburi în Liga 1 care plătesc la zi. Dar, din punctul meu de vedere, nu era el cel care trebuia să iasă și să spună lucrurile astea.

Ca antrenor în România, trebuie să știi foarte bine cum să gestionezi vestiarul. Nu știu, asta e mentalitatea lui, așa a gândit-o. Depinde foarte mult ce discuții a avut cu jucătorii.

În momentul în care jucătorului îi plânge copilul de foame acasă și nu ești plătit de două-trei luni, e normal să protestezi. Poate are o familie mai mare jucătorul, nu poți să știi.

În perioada în care am avut probleme la Dinamo, 2003-2004, eram căpitan. Era Cristi Borcea la noi, erau probleme cu banii, dar noi câștigam campionatul atunci, era altă mentalitate. L-am sunat pe domnul Borcea, am stat de vorbă și cu antrenorul, Ioan Andone, și cu Dănciulescu.

I-am zis lui Cristi “Avem o problemă, nu avem bani”. Mi-a promis că peste o săptămână o să avem banii. I-am zis “OK, dar dacă nu ne dai banii, vii și joci tu”. Până la urmă, au venit banii. În momentul în care vorbești ceva cu un om, trebuie să existe încredere.

Dinamo trebuie să aducă jucători, trebuie să aibă infrastructură, dacă vrea să promoveze. Iar jucătorii liberi de contract nu vin fără bani mulți.

La Dinamo, trebuie să fii pregătit psihic din toate punctele de vedere, și ca antrenor, și ca jucător. N-ai ce să cauți acolo dacă nu e așa. Știi ce te așteaptă acolo.

Mie nu-mi plac situațiile astea cu banii, jucătorii trebuie să fie plătiți. Ai niște obiective, plătește-l! Nu există!”, a spus Florentin Petre.

După conferința lui Ovidiu Burcă, au fost luate și primele decizii radicale la Dinamo.

Atacantul Vasile Buhăescu, portarul Ștefan Fara și fundașul Alin Dudea sunt unii dintre greviști. Astfel, și-au reziliat contractele cu Dinamo.

Ovidiu Burcă, atac fără precedent asupra jucătorilor

Ovidiu Burcă a lansat un atac fără precedent asupra jucătorilor lui Dinamo. Asta după ce fotbaliştii au făcut grevă.

”Voi intra direct în subiect! Să le fie rușine! Să le fie rușine de ce au făcut zilele trecute! Nu aveau niciun drept să facă ce au făcut. Eu încerc să le dau fotbaliștilor ce se poate mai bun. De când am venit aici nu le-a lipsit nimic jucătorilor. În Liga 1 nu sunt 5 echipe care au condițiile pe care le are Dinamo. Mă refer la tot, de la bucătar propriu, până la chestiile financiare. Deplasări cu avionul, hoteluri de 5 stele.

Ce au făcut jucătorii e o mare pată pe istoria acestui club. Într-o zi au dat cu piciorul la tot ce am făcut în tot sezonul. O întârziere de două luni nu e ceva grav. I-am rugat să aibă răbdare pentru că în această săptămână se va rezolva. Am stricat tot ce am construit. Acest grup de jucători a picat testul loialității față de club, de oamenii care le-au plătit salariile, care le-au trimis mâncare și l-au reparat salariile. Au picat testul! Eu nu accept asta. Sunt foarte dezamăgit.

Acum o săptămână, eu am vorbit despre problemele financiare. Dar jucătorii nu au avut răbdare. Au făcut grevă și nu s-au antrenat. Uitați în ce moment am ajuns. Ne-am întors de unde am pornit și trebuie să o luăm de la început. Față de suporteri și față de club nu aveau să facă asta. Am avut impresia că jucătorii nu au venit pentru bani. Băgam mână în foc pentru acest grup de jucător. Toată lumea știa unde vine. Nu le cer sacrificii enorme. Am cerut o săptămână de răbdare. Am cerut mult? Nu! Nu aveau niciun motiv să facă ce au făcut!”, a spus Burcă, la conferinţa de presă.

Președintele AFAN intervine după conferința lui Ovidiu Burcă: ”Dudea a acceptat rezilierea contractului”

În urma celor afirmate de antrenorul dinamovist, președintele celor de la ”Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori”, Emilian Hulubei a intervenit, după ce o ”plângăcioasă” l-a sunat și a afirmat că Alin Dudea a refuzat propunerea clubului privind rezilierea contractului.

”Doi dintre jucătorii de la Dinamo au primit niște hârtii că se pot antrena cu orice echipă. Dudea a acceptat rezilierea contractului în termenii și condițiile clubului, dar voia banii în momentul în care semna rezilierea. Clubul voia să-i dea banii datorați abia în luna martie.

Doi jucători și-au reziliat deja contractele cu Dinamo. Alți doi pot să-și găsească altă echipă până la finalul perioadei de transferuri.

Jucătorii vechi de la Dinamo au restanțe mai mari, jucătorii noi au o lună de restanță acum. E normal că nemulțumirile sunt în rândul jucătorilor mai vechi”, a spus Emilian Hulubei pentru un trust de presă.

Ovidiu Burcă, susținut de Răzvan Zăvăleanu: ”Nu avem cum să nu-i dăm dreptate”

După mesajul transmis de tehnicianul ”câinilor”, administratorul judiciar al clubului, Răzvan Zăvăleanu afirmă că nu a văzut discursul dur al lui Ovidiu Burcă la adresa jucătorilor de la Dinamo, însă este oricum de partea tehnicianului.

”Cu toată rușinea asta, eu am terminat acum lucrul și nu am văzut declarațiile. În mod normal, Dinamo reprezintă sub trei la sută din portofoliul nostru. Sunt și zile în care ne ocupăm și de alte activități.

Pot să vă spun așa. Este evident că a fost afectat și supărat. Nu am intrat cu el în amănunte. L-am întrebat ce s-a întâmplat și nu a vrut să deschidă subiectul. Mi s-a părut normal să nu-mi spună ce s-a petrecut în vestiar.

Nu au anunțat (n.r. jucătorii). Mi-au spus jucătorii că sunt nemulțumiți, că nu au primit banii și explicații. Nu am simțit că vor face grevă. Nu știu să fi fost chiar așa. Au fost niște discuții mai aprinse, dar nu că nu s-ar fi prezentat la antrenamente.

Da, colegii mei au participat la discuții. Lucrurile trebuie împărțite. Au fost jucatori pe care Burcă nu s-a mai bazat. Au fost și lucruri de natură umană. Nu știu, dar momentul a avut un impact pentru ce s-a întâmplat.

Din punct de vedere financiar nu se pune problema să nu terminăm campionatul. Avem interdicție la transferuri și s-a făcut o analiză. Nu avem cum să nu-i dăm dreptate (n.r. lui Ovidiu Burcă).

Eu nu am văzut declarațiile, dar eu dau credit antrenorului care a făcut numai bine de când a venit la Dinamo. Dacă simte că cineva nu a făcut bine, cineva trebuie să plece.

Un jucător a fost adus în vremea lui. Ovidiu Burcă și-a asumat mai multe lucruri și s-a comportat ca un manager. El a gestionat mai multe probleme. Eu nu știu dacă a greșit sau nu.

Din discuțiile pe care le-am avut, am remarcat tristețea lui și supărarea, că din câțiva oameni, unii i-au trădat așteptările. S-a simțit extrem de trist”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

Reacția conducerii lui Dinamo, după ce Ovidiu Burcă i-a pus la zid pe cei cinci greviști ai lui Dinamo

Nemulțumit de greva jucătorilor, din cauza restanțelor de două luni, Ovidiu Burcă și-a criticat azi jucătorii. Acesta i-a acuzat că nu au apreciat eforturile făcute de fani și de conducere și a spus că fotbaliștii nemulțumiți pot pleca de la club.

Astfel, conducerea clubului Dinamo, prin glasul administratorul special Vlad Iacob, susține reacția tehnicianului, dar și modul de abordare:

”Susținem total poziția antrenorului principal, Ovidiu Burcă și îi mulțumim încă o dată pentru devotamentul demonstrat. Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă, clubul a fost susținut necondiționat de către suporteri, prin Programul “Doar Dinamo București”.

În cursul săptămânii trecute, jucătorilor li s-a explicat momentul dificil în care ne aflăm și li s-a spus ca vom achita o parte considerabilă din drepturile salariale restante, în această săptămână. Această plata a fost efectuată chiar în cursul zilei de luni. Situația a fost ulterior clarificată, iar prima echipă a clubului se va concentra de acum doar asupra planului sportiv.

Din cauza dificultăților financiare ale clubului, suntem nevoiți să ajungem la o înțelegere cu o parte din componenții lotului și să încetăm în mod amiabil relațiile contractuale cu aceștia.

În replică la informațiile apărute în presă cu privire la jucători cu care Dinamo dorește să ajungă la un acord pentru încetarea relațiilor contractuale, dezmințim ferm faptul că aceștia au fost inițiatori ai refuzului primei echipe de a participa la antrenamentul din dimineața zilei de luni, 16.01.2023.

Decizia de a nu participa la antrenamentul respectiv a fost una colectivă, iar acea situație s-a rezolvat în cursul aceleiași zile.

Dinamo are nevoie de liniște și de unitate. Din postura de Administrator Special al clubului, voi face tot ceea ce ține de mine, în acest sens.

Le mulțumim suporterilor pentru devotement, pentru dedicare și mai ales pentru susținerea financiară. Vom lupta pentru a readuce Dinamo acolo unde îi este locul”, a publicat Iacob junior, pe pagina de facebook, a clubului nostru.

Fotbaliștii au încercat ”să dreagă busuiocul”!

Luni, imediat după startul boicotului lansat de fotbaliști, șefii au mers, de urgență, la Săftica și au avut o discuție cu jucătorii. Primul care a ajuns a fost Elias Bucurică, președintele APCH, după care, la scurt timp, a ajuns și Vlad Iacob.

Pe seară, mai mulți fotbaliști ai lui Dinamo au postat, pe social media, fie pe Instagram sau Facebook, un mesaj de unitate.

Mesajul transmis de jucători a fost: ”Trecem peste toate, ne luptăm cu moartea/ Când se unesc câinii, ziua învinge noaptea!”. Acest mesaj este familiar suflării dinamoviste.

A fost folosit pentru prima oară în 2018, într-o scenografie realizată de PCH dintr-un meci direct cu FCSB, încheiat 2-2.

Potrivit prietenilor noștri de la playsport.ro, Ovidiu Burcă ar lua în calcul chiar și plecarea din Ștefan cel Mare, ca urmare a celor întâmplate în aceste zile la Dinamo.

Totodată, administratorului judiciar a clubului Dinamo, Răzvan Zăvăleanu a anunțat că astăzi, marți, 17 ianuarie, va avea loc o întâlnire cu administratorul special la care va participa și tehnicianul, Ovidiu Burcă.

CITESTE SI:

Președintele AFAN intervine după conferința lui Ovidiu Burcă: ”Dudea a acceptat rezilierea contractului”

Ovidiu Burcă, susținut de Răzvan Zăvăleanu: ”Nu avem cum să nu-i dăm dreptate”

Rugby I Alexandru Gordaș continuă în Ștefan cel Mare

3 gânduri despre &8222;”Piticul” în dezacord cu Ovidiu Burcă: ”Nu era el cel care trebuia să iasă”&8221;

Lasă un răspuns