Burleanu îl va sancționa pe Stoichiță: ”Va fi sancționat!”. Ce riscă șeful de la FRF

Răzvan Burleanu a anunțat că Mihai Stoichiță va fi sancționat după ultimele discuții din spațiul public.

Răzvan Burleanu a anunțat că Mihai Stoichiță va fi sancționat după ce Gigi Becali a dezvăluit că directorul tehnic al Federației Române de Fotbal i-ar fi luat apărarea lui Mihai Pintilii în conflictul cu Lucian Burchel, șeful Școlii Federale de Antrenori.

Președintele Federației a spus că Stoichiță a încălcat astfel Regulamentul de Ordine Interioară.

Totuși, Mihai Stoichiță nu va primi o sancțiune foarte dură, întrucât s-ar afla la prima abatere de acest gen.

”Mihai Stoichiță a greșit, a încălcat Regulamentul de Ordine Interioară la nivel de FRF, fiindcă vorbim de o speță care se afla în momentul de față în procesul de judecare la comisiile jurisdicționale. Prin urmare, Mihai va fi sancționat!

Din fericire pentru el, este la prima abatere. Așadar, Mihai va fi sancționat. Nu în mod întâmplător, am avut chiar și membri din Comitetul Executiv sancționați de comisiile jurisdicționale”, a spus Răzvan Burleanu în cadrul unei conferințe de presă.

De unde s-a rupt lanțul de iubire

Recent, în contextul scandalului dintre Pintilii și Lucian Burchel, Gigi Becali a anunțat că Mihai Stoichiță a avut o discuție cu Valeriu Argăseală. În cadrul acestei discuții, directorul tehnic al FRF le-ar fi dat dreptate celor de la FCSB și l-ar fi criticat pe colegul său de la Federație.

”Cu Burchel, eu l-am sunat pe Burleanu, am zis să avem tot timpul un dialog și am vrut să îl întreb: ‘Domnule, vreau să te întreb un lucru, noi ne-am angajat inchizitor? Tu te crezi inchizitor? Bă, tu te crezi inchizitor? Noi îți dăm salariu să te dai inchizitor, ce ești, mă, tu, procuror?’ Păi, s-a făcut procuror, mă. La instanță să se ancheteze și să se hotărască dacă a greșit.

Păi, ce faci, mă, tu, ești nebun? Nici procurorul nu zice să se ancheteze, anchetează el cum a făcut ăla de la Referendum, procurorul meu, descrii fapta, ce a făcut, ce a greșit. Comisia anchetează, mă? Comisia judecă, ăia sunt judecători. Noi colaborăm, el ia salarii acolo, nu că vine el, stai puțin.

Păi, ne-am dus în Turcia la distracție, mă, turiști. I-a zis și Stoichiță, am înțeles, i-a zis lui Vali (n.r. Valeriu Argăsăeală): ‘Păi, ești nebun? Dacă mă distram mă duceam la o miuță și eu cu ei. Cea mai mare greșeală a vieții mele’, i-a zis Stoichiță, ‘că l-am adus pe Burchel’. Ăla se crede procuror, mă, dar nu ești, mă”, a spus Gigi Becali recent.

Decizia luată de FRF, pentru comportamentul lui Vali Lazăr din meciul amical cu Dinamo

Comisia de Disciplină ar trebui să îl sancționeze dur pe Valentin Lazăr (34 de ani), după gesturile din amicalul cu Dinamo.

Deși gestul infect a fost criticat de mai multe voci din fotbalul românesc, Federația Română de Fotbal a decis să nu se autosesizeze, iar cei de la Casa Fotbalului au decis să nu îl vor pedepsi pe fostul atacant din Ștefan cel Mare.

Anunțul a fost făcut prin vocea lui Răzvan Burleanu (38 de ani), în cadrul conferinței de presă susținute vineri.

Președintele FRF a transmis că fotbalistul nu va putea fi sancționat decât dacă Dinamo sau CS Păulești vor face o reclamație în acest sens.

„Cu siguranță, nu ne dorim să vedem asemenea incidente. În același timp, m-ați întrebat dacă FRF se va autosesiza. Răspunsul este nu.

Este un meci amical, nu este organizat de FRF. Ambele cluburi pot face o sesizare la Comisia de Disciplină. Până în acest moment, niciun club nu a făcut acest demers”, a transmis Burleanu.

Astfel, reiese că administratorul special a lui Dinamo, Vlad Iacob, nu a înaintat o scrisoare oficială către FRF și s-a rezumat doar la publicarea pe pagina oficială a clubului de pe Facebook.

Vlad Iacob, a emis un comunicat de presă (23 ianuarie) în care face apel către Federația Română de Fotbal, pentru pedepsirea lui Valentin Lazăr.

Redăm mai jos comunicatul clubului:

”Clubul nostru condamnă ferm gestul și declarațiile jucătorului Valentin Lazăr și va sesiza Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal cu privire la comportamentul reprobabil al acestuia din timpul și de la finalul meciului amical Dinamo București vs CS Păulești, desfășurat sâmbătă, 21 ianuarie 2023, la Centrul Național de Fotbal de la Buftea.

Jucătorul celor de la CS Păulești a avut un comportament incalificabil, mediatizat în presa centrală de reprezentanții mass-media prezenți la Buftea, pe care nu îl consider demn de a fi expus în amănunt în prezentul comunicat.

Avem încredere în factorii responsabili din Federația Română de Fotbal și sperăm că aceștia vor lua atitudine și vor decide să condamne ferm gesturi de asemenea factură, dând dovadă de toleranță zero față de astfel de comportamente.

Consider că astfel de manifestări sunt intolerabile și nocive pentru fotbalul românesc, un fotbal care ar trebui să promoveze valori precum respectul, integritatea și fair-play-ul”, a transmis clubul Dinamo.

Plecat cu scandal din Ștefan cel Mare, după ce a intrat într-un conflict cu Ovidiu Burcă, Valentin Lazăr (34 de ani) s-a reîntâlnit cu Dinamo într-un meci amical, care s-a disputat la Buftea.

Noul jucător al lui CS Paulești nu a avut un comportament respectabil și a vrut să arate cât de inteligent este. Gestul infect de sâmbătă, care a atras numai antipatie pentru fostul angajat a lui Dinamo, i-a adus o amendă din partea clubului, precum și pierderea unui post în cadrul clubului.

Directorul sportiv de la CS Păulești, Daniel Iancu, a declarat că Lazăr va fi pedepsit prin reținerea următoarelor trei salarii și rezilierea contractului.

Valentin Lazăr a ajuns să joace la minifotbal

Lazăr are șanse mari să fie dat afară de CS Păulești, din Liga 3, astfel că s-a reorientat.

Conform, fostului fotbalist Valeriu Răchită care a anunțat că șefii grupării din Liga 3 îl vor da afară în vară, considerând că a adus prejudicii grave imaginii comunei din Județul Prahova.

Vali Lazăr, însă, nu va duce lipsă de activitate, chiar dacă sunt șanse mari ca CS Păulești să nu se bazeze pe el în această a doua parte a sezonului. Imediat după ce s-a despărțit de Dinamo, la finalul anului trecut, echipa de minifotbal MFC Oilfriends Ploiești a anunțat că a bătut palma cu fotbalistul în vârstă de 33 de ani și a menționat, la acea vreme, că acesta va debuta pe terenul sintetic de dimensiuni reduse odată cu startul returului Ligii Minifotbal Prahova.

În cursul zilei de miercuri, pe rețelele de socializare s-a confirmat că Vali Lazăr așteaptă reluarea competiției, după această pauză de iarnă.

Minifotbalul este un sport destinat amatorilor, care se joacă pe terenuri sintetice de dimensiuni reduse între echipe formate din șase jucători.

CITESTE SI:

Video I Detalii de ultimă oră despre ”Arena Dinamo”. Ce schimbări ar urma să fie la proiectul noului stadion

Video I Ștefan Radu și-a anunțat retragerea din fotbal

Ricardo Grigore: ”Nu revin la Dinamo”. Vezi care este cauza

3 gânduri despre &8222;Burleanu îl va sancționa pe Stoichiță: ”Va fi sancționat!”. Ce riscă șeful de la FRF&8221;

Lasă un răspuns