Video I Detalii de ultimă oră despre ”Arena Dinamo”. Ce schimbări ar urma să fie la proiectul noului stadion

Proiectul noului stadion Dinamo nu mai poate fi blocat și spre bucuria suflării dinamoviste, lucrurile au intrat pe un drum fără întoarcere!

Noul stadion Dinamo va fi cu adevărat spectaculos și va avea 25.000 de locuri. Construcția va fi demarată curând, după ce buldozerele își vor fi făcut ”datoria” în Ștefan cel Mare. Finalizarea lucrărilor ar urma să aibă loc în 2025.

Până atunci, președintele CS Dinamo a oferit detalii despre viitoare construcție și a dezvăluit câteva dintre detaliile care vor personaliza noul stadion din centrul Bucureștiului.

”Arena Dinamo”, așa cum se va numi inițial, va avea două inele, heliport, pasarelă pentru accesul spectactorilor. Ca o noutate, intrarea echipelor nu se va mai face la comun cu spectatorii, iar o intrare separată ar putea fi amenajată pe strada Doamna Oltea.

(n.r. despre intrările stadionului) Nu știu dacă vor mai fi pe Floreasca. Te obligă acum UEFA, FIFA, să ai intrare separată pentru echipă. Echipa nu mai poate intra pe unde intră spectatorii. O să facem o platforma separată.

Ce știm concret e că va fi structurat pe inelul 1 și inelul 2, că va avea mai multe săli sub el, dar și că hotelul, restaurantul, sălile de conferință au fost bifate. Nu va avea pistă sută la sută.

Doar stadionul avem în cap anul acesta. Când va intra buldozerul, le spunem sărut-mâna celor de la CNI, le mulțumim, tragem un gărduleț acolo ca să nu ne deranjeze și ne apucăm de muncă. Demolarea am înțeles că o să facem noi. Am discutat cu CNI că să o facă ei, dar o să o facem noi”, a declarat Ionuț Popa în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști de la Playsport, ”Dinamo 7/9”.

Apelul președintelui Ionuț Popa către fanii dinamoviști

”Mingea acum este la Lucian Simion, la proiectantul care a câștigat licitația. În momentul în care el ne oferă costul și schițele, randarile și ce ne oferă el acolo se face Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico economici, adică se aprobă banii propuși pentru construcție. Și, după ce se aprobă banii, dar putem să facem două Hotărâri de Guvern similare, una pentru indicatori și una pentru demolare și le punem în același timp.

Fac și un apel la suporteri, îi rog să încerce să îl contacteze pe Lucian Simion, are date publice, cred că are și pagina de facebook. Și cu idei, dacă au idei, îl pot contacta. Măcar o adresă de mail prin care se pot transmite propuneri referitoare la proiectul stadionului. Poate cineva chiar se pricepe, a studiat arhitectura sau lucrează, nu știu, la construcția Emirates sau ceva de genul… și poate vine cu o super – idee. Orice sfat este binevenit.

Sută la sută, Hotărârea de Guvern va veni în lunile următoare. Nu ai de ce… Doar să fie rea voință. Dar nu mai există impedimentele. Aici a fost o mare problemă unde noi am suferit și suporterul de rând, cetățeanul nu mai are încredere în noi. Eu le-am spus tuturor… am luat-o de la zero, nu mai avem niciun litigiu. Nu mai e măcar nici să spui că suntem rău intenționați”, a mai spus președintele Clubului Sportiv.

Dotările noului stadion Dinamo:

Dimensiunea terenului de joc: 105 x 68 metri;

Incinta terenului, respectiv terenul de joc şi distanţele (de siguranță și pentru panourile
led publicitare) până la tribune: 125 x 85 metri;

Suprafaţa de joc hibridă (gazon natural ranforsat cu fibre sintetice), prevăzut cu sistem de aspersoare și de drenare a apelor şi instalaţie de încălzire și degivrare;

Circa 2.000 de locuri pentru zona VIP, incluzând locurile din loje;

Locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități şi pentru însoțitorii acestora;

Sector special destinat galeriei oaspete (circa 1.250 locuri), însemnând 5% din capacitatea totală a stadionului, cu o cale de acces distinctă faţă de ceilalţi spectatori;

Magazine de suveniruri, de articole sportive (fan-shopuri) și spaţii pentru alimentaţie tip fast-food & bauturi racoritoare, amplasate în fiecare tribună a stadionului;

Restaurant (pub);

Spaţii pentru presă şi săli pentru conferinţe şi activităţi de protocol;

Zonă de presă și minim 2 studiouri tv;

Spaţiu expoziţional pentru “Muzeul Dinamo”;

Hotel pentru sportivi (circa 40 camere);

Sala ospitalitate VIP;

Spaţii vânzare bilete;

Spaţii tehnico-administrative;

Cabinet medical de prim ajutor;

Post de supraveghere pentru sistemul de monitorizare video – atât cel perimetral, cât şi cel din incintă;

Camera VAR;

Infrastructură modernă de comunicații;

Sistem suplimentar independent de alimentare electrică de rezervă (generator electric);

Spații depozitare utilaje întreținere teren;

Parcări (parcare specială destinată echipelor, arbitrilor şi oficialilor meciurilor, parcare VIP de circa 150 locuri, parcare subterană de 2 nivele pentru circa 1.000 masini);

Săli de antrenament pentru mai multe discipline sportive din cadrul clubului CS Dinamo

10 Săli integrate în infrastructura tribunelor, pentru secțiile sportive ale CS Dinamo, fiecare sală urmând să fie dotată cu vestiare, grupuri sanitare și birouri antrenori, astfel:

o Sală antrenament pentru handbal și baschet;

o Sală antrenament pentru volei și tenis;

o Sală antrenament cu dotări pentru judo, jujitsu, karate, taekwondo;

o Sală antrenament cu dotări pentru lupte şi sambo;

o Sală antrenament pentru box;

o Sală antrenament cu dotări pentru haltere;

o Sală antrenament cu dotări pentru scrimă;

o Sală antrenament cu dotări pentru canotaj, kaiac-canoe și ciclism;

o Sală antrenament atletism cu pistă și dotări pentru săritura în lungime şi săritura în înălţime;

o Sală de fitness si pregătire fizică;

Centru de recuperare cu bazin de recuperare, saună-criosaună, cabinet fizioterapie, cabinet kinetoterapie, cabinet masaj şi cabinet medical dedicat.

Complexul sportiv va avea sistem de afișaj electronic LED pe suprafața exterioară pentru spoturi publicitare, sistem performant de iluminare, urmand sa beneficieze de un sistem de sonorizare de ultima generatie ce va rezulta într-o acustică excepțională.

S-au făcut și se fac stadioane de pe machete deja construite. Luăm stadionul de la Craiova, mai tragem puțin de el și îl punem. Eu nu am fost de acord cu așa ceva. De asta este și de durată, dacă luăm un stadion care este deja construit, îl ajustăm la teren și asta este. Spuneam asta este mini-Craiova sau mini…

– Ionuț Popa

CITESTE SI:

Video I Ștefan Radu și-a anunțat retragerea din fotbal

Ricardo Grigore: ”Nu revin la Dinamo”. Vezi care este cauza

Ștefan Fara și-a găsit echipă după despărțirea de Dinamo

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Video I Detalii de ultimă oră despre ”Arena Dinamo”. Ce schimbări ar urma să fie la proiectul noului stadion&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s