Video I Ștefan Radu și-a anunțat retragerea din fotbal

Fotbalistul român Ștefan Radu, o legendă a clubului Lazio Roma, și-a anunțat retragerea definitivă din fotbal la finele acestui sezon.

La 36 de ani, Radu tocmai a împlinit 15 ani de când activează la clubul capitolin în alb și bleu-ciel, el ajungând la Roma în 2008, Lazio achiziționându-l de la Dinamo pentru 4,7 milioane de euro.

Fostul dinamovist a vorbit despre retragere într-un interviu acordat presei din Peninsulă, dar nu a dezvăluit, momentan, ce și-ar dori să facă după ce-și va încheia cariera de fotbalist.

”Au trecut foarte mulți ani, nici nu știu cum. Am câteva regrete, e normal, dar momentele bune le depășesc pe cele rele. La finalul anului trecut am decis că acesta va fi ultimul meu sezon. Pot să confirm, după câteva luni, că a venit timpul să spun la revedere fotbalului. Sper că Lazio va putea avea mai multe momente de satisfacție în următorii ani, acesta este cel mai important lucru”, a spus Ștefan Radu, potrivit Cittaceleste.it, site-ul care aparține de publicația Gazzetta dello Sport.

Fundașul și-a amintit de primele sale zile petrecute la Lazio, în 2008. Radu a recunoscut că nu s-ar fi așteptat să joace timp de 15 ani în tricoul grupării biancoceleste, unde a devenit jucătorul cu cele mai multe prezențe din istoria clubului:

”Nu m-am gândit niciodată că voi sta atât de mult timp, a fost un vis frumos. Am fost un copil la prima experiență departe de casă, am venit singur cu o valiză.

Meritul pentru această creștere merge către club. Lazio a ocupat tot timpul locurile fruntașe din clasament și a încercat, în fiecare an, să progreseze. Sunt fericit că am avut șansa să câștig în acest tricou și să devin jucătorul cu cele mai multe prezențe în istoria acestui club minunat”, a spus Radu.

Fundașul care nu se aștepta să bată atâtea recorduri la Lazio în această carieră speră ca cineva îi va bate numărul de apariții în tricoul lazial (n.r.: 337 de meciuri acum), poate chiar Milinkovici-Savici: ”Sper ca Milinkovic să-mi bată recordul într-o zi, mereu îi spun, va fi un moment frumos pentru toată lumea. Viitorul? Nu m-am decis încă, sezonul este încă lung și prioritatea mea este să rămân focusat pe echipă și să avem rezultate bune până la finalul campionatului”, a mai spus Ștefan Radu.

În ultimele sezoane, fundașul român și-a pierdut postul de titular în echipa celor de la Lazio, mai exact după ce Maurizio Sarri a preluat echipa. În sezonul 2021-2022, Radu a prins 12 meciuri pentru echipa sa, în campionat și Europa League, iar în acest sezon a fost folosit în doar două partide, ambele în Europa League.

Lazio i-a dedicat un videoclip special fundașului român, poreclit ”Il Boss” de către colegii și fanii săi, cu ocazie împlinirii a 15 ani la club.

Ștefan Radu debutat pentru Lazio pe 30 ianuarie 2008, cu Delio Rossi antrenor, într-un meci cu Fiorentina din Cupa Italiei, disputat pe Artemio Franchi și câștigat de formația biancocelestă cu 2-1.

Radu a marcat de 10 ori pentru Lazio și a mai bifat și alte 24 de assist-uri. Cu Lazio, fundașul a câștigat de trei ori Cupa Italiei și de trei ori Supercupa.

Ștefan Radu a prins 14 meciuri la echipa națională a României, pentru care a evoluat ultima oară în preliminariile Campionatului Mondial din 2014. Ultimul său meci a fost cu Ungaria, 2-2.

CITESTE SI:

Ricardo Grigore: ”Nu revin la Dinamo”. Vezi care este cauza

Ștefan Fara și-a găsit echipă după despărțirea de Dinamo

Marius Tomozei vrea să rămână în ”haită”

3 gânduri despre &8222;Video I Ștefan Radu și-a anunțat retragerea din fotbal&8221;

Lasă un răspuns