30 de ani fără Mișa Klein: ”Am avut onoarea să joc cu el”

Astăzi, 2 februarie 2023, s-au împlinit 30 de ani de la moartea fostului mare fotbalist dinamovist Michael Klein.

”Mișa” avea doar 33 de ani, a decedat la antrenamentele echipei pentru care activa, Bayer Uerdingen.

Fostul internațional român, ar fi suferit un infarct în timpul unor exerciții de încălzire, în sala de forță, potrivit informațiilor vremii.

Michael Klein și-a început cariera la Corvinul Hunedoara, în 1973, echipă la care avea să activeze până în 1988. Cu o scurtă pauză în 1978, când a activat sub formă de împrumut la Aurul Bradu.

În 1989, Mișa a ajuns la Dinamo, iar după doar un an și jumătate a prins transferul în Germania, la Bayer Uerdingen, formație care pe atunci evolua în Bundesliga și al cărui tricou avea să-l îmbrace ultima dată.

Fostul său coleg de la Dinamo și de la națională, Ionuț Lupescu, se bucură că, după atâta timp, Michael Klein nu a fost uitat de iubitorii fotbalului românesc.

”Da, 30 de ani de la moartea lui Mișa Klein. Mă bucur că presa nu l-a uitat și că lumea sportului îl reamintește. A fost o personalitate a fotbalului românesc. Am avut onoarea să joc aproape doi ani cu el, după care alți doi ani în Germania, eu la Leverkusen, el la Bayer Uerdingen.

A fost foarte greu. Eram destul de tânăr. A fost un șoc mare pentru mine, pentru că nu se aștepta nimeni la așa ceva. Am avut doi prieteni, pe Mișa și pe Cătă (n.r. – Cătălin Hîldan) care, din păcate, au avut soarta aceasta nenorocită. Mă bucur foarte mult că lumea încă și-l aduce aminte pe Mișa, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai României”, a declarat Ionuț Lupescu, la Fotbal Club.

IN MEMORIAM – MICHAEL KLEIN

*În urma cu 30 de ani, pe 2 februarie 1993, în timpul unui antrenament al echipei FC BAYER UERDINGEN (la care evolua de 2 ani), a murit fulgerător MICHAEL KLEIN. Abia trecuse de 33 de ani!

*Misa, unul dintre cei mai valoroși fotbaliști romani, un camarad și un prieten exemplar a lăsat în urma sa amintiri de neuitat siregrete ce nu pot fi stinse nici acum, după atâția ani.

*În 12 ani a evoluat de 90 de ori pentru Naționala, ultima oara în noiembrie 1991, în jocul Romania-Elvetia,de la București,contând pentru Preliminariile EURO ’92.Cu acea ocazie am realizat ultimul interviu cu Misa, surprins și în fotografia ce însoțește aceste gânduri.

*Stiindu-se în culpa,conducătorii clubului german au taraganat 10 ani procesele deschise de familie pentru aflarea cauzei decesului: bronșită cronica, o boala pe care o ducea pe picioare de aproape 4 luni și care ar fi condus firesc la oprirea de la orice efort!

*Când au aflat adevărul, faptele erau de mult prescrise, iar soția Adriana și fiica Dominigue au spus cu amaraciune: “PE MISA L-A OMORAT CEEA CE A IUBIT CEL MAI MULT-FOTBALUL!”.

Pentru echipa națională a României, Mișa Klein a adunat 89 de partide și cinci goluri. A fost prezent la Euro 1984 și la Mondialul din 1990.

Odihnește-te în pace, ”Mișa”!

CITESTE SI:

Video I Jucătorul cheie de la mijlocul lui Dinamo, a tras concluziile după o lună de pregătire din presezon

Bogdan Gavrilă a reziliat. Ce se va întâmpla cu ultimul de pe LISTA NEAGRĂ a lui Burcă

”SMURD-ul” nu trebuie uitat!

3 gânduri despre &8222;30 de ani fără Mișa Klein: ”Am avut onoarea să joc cu el”&8221;

Lasă un răspuns