Debut la Dinamo pentru un fotbalist de 19 ani

Dinamo s-a impus, sâmbătă, într-un amical disputat la Buftea, 5-0, în fața echipei CS Blejoi, lider în seria 5 din Liga 3.

Golurile echipei noastre au fost marcate prin tripla din prima repriză semnat de Cătălin Țîră, rezultatul fiind completat prin reușitele lui Borcea, respectiv Florescu.

În acest amical, Ovidiu Burcă a avut în probe și un jucător care nu aparține de Dinamo, cu toate că clubul nu poate face în acest moment transferuri, având interdicție din partea FIFA.

În minutul 75, la Dinamo a intrat în echipă Denis Fărăgău. Acesta a fost legitimat în prima parte a sezonului la Progresul Spartac, însă echipa adversară a ”câinilor” în Liga 2 a renunțat la jucător în această iarnă.

Fărăgău are 19 ani, este mijlocaș, este originar din Câmpia Turzii și a fost crescut de Viitorul Cluj, echipă aflată acum în Liga 3. Acesta a fost împrumutat la Progresul Spartac în chiar ultima zi a perioadei de transferuri din vară, în 5 septembrie 2022, însă nu a avut prea multe șanse să confirme sub comanda lui Andrei Erimia.

A fost utilizat în cinci meciuri de Liga 2 (0-1 la Viitorul Pandurii, 2-2 cu Unirea Dej, 0-2 la Concordia Chiajna, 1-4 cu Unirea Slobozia și 2-2 la Minaur Baia Mare), de fiecare dată intrând în repriza a doua, o dată chiar fiind schimbat (cu Minaur), astfel că a totalizat doar 125 de minute pe teren.

Acum un an de zile, Fărăgău marca împotriva lui Dinamo într-un meci amical între Dinamo și Viitorul Cluj și spunea că își dorește să vină la Dinamo.

”Mi-aș dori un transfer la Dinamo, dacă ar fi și ei interesați. Poate mi-a notat cineva numele în vreo agendă. Aș vrea să rămână în Liga 1”, spunea Denis Fărăgău.

Omul meciului cu CS Blejoi, Cătălin Țîră a tras concluziile la finalul partidei

Autorul hattrick-ul de azi, Cătălin Țîră (28 de ani), a tras concluziile la finalul partidei.

”Ne era dor să jucăm, de aceea suntem aici să ne pregătim, să ne facem treaba. Sunt meciuri de pregătire, în care trebuie să ne cunoaștem, au venit și niște jucătorii de la juniori, e important. E destul de lungă așteptarea, trebuie să ne pregătim, trebuie să începem campionatul în forță, suntem aproape de play-off, acesta este obiectivul nostru, de a termina în primele 6.

Este un meci amical, mă bucur că am marcat, că mi-am făcut datoria, sper să marchez și în campionat. Suntem toți pregătiți, că nu sunt accidentări la echipă, când începem campionatul, să fim la 100%. Îmi doresc să marchez și în campionat. Se bucură colegii că marchez și eu mă bucur când marchează ei. Mingea nu am luat-o, rămâne la club.

Ultimul hattrick am marcat cu Fortuna Sittard la Ado Den Haag, acum destul de mult timp. Este bine să fie concurență între noi, să ne facem treaba cât mai bine. Este o atmosferă bună, Mister, staff, suntem în regulă, nu sunt probleme. Financiar suntem destul de bine, avem restanță o lună și ceva, sunt probleme mai mari în Liga I. Trebuie să ne facem treaba pe teren”, a declarat atacantul lui Dinamo la finalul partidei.

Dinamo se bate la play-off!

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Iată, mai jos, adversarii dinamoviștilor în perioada de pregătire:

8 februarie: Muscelul Câmpulung Elite;

10 februarie: Unirea Slobozia;

11 februarie: Farul Constanța;

18 februarie: FC Brașov.

Meciuri jucate de Dinamo:

Dinamo – CS Păulești 0-0;

Dinamo – CSO Plopeni 1-1;

Progresul Spartac – Dinamo (anulat);

Dinamo – CSM Slatina (anulat);

Dinamo – Gloria Buzău (anulat);

Dinamo – CS Blejoi 5 – 0.

Dinamo, a ales Săftica și Buftea

Ovidiu Burcă a explicat de ce preferă ca antrenamentele să nu se desfășoare în baza de pregătire de la Săftica:

”Vom rămâne pe plan local, vom rămâne la Săftica. Începând de săptămâna această vor veni și ploi, e diferență între temperaturile dintre noapte și zi. Tot ce am făcut, să dăm cu îngrășământ pe teren, am distruge total gazonul dacă am face antrenamente la Săftica. Va fi îngheț în primele ore ale dimineții, varianta cea mai viabilă este să facem pe teren sintetic.

Am discutat pentru Buftea, antrenamentele tehnico-tactice vor fi la Buftea, partidele amicale încercăm să le facem pe terenuri sintetice. La Buftea este un teren de nouă generație, de bună calitate. La volumul de antrenamente din această perioadă, suprafața de teren este foarte importantă. Nu este bine să schimbi suprafețele de teren, orice schimbare deasă, poate să aducă accidentări dese, cum ar fi tendinita”, a explicat Ovidiu Burcă.

Liga 2 se va relua pe 28 februarie, iar Dinamo mai are de jucat în sezonul regulat cu Unirea Constanța și Poli Timișoara pe teren propriu, și cu Viitorul Șelimbăr în deplasare.

CITESTE SI:

Video I Dinamo, victorie la scor cu Blejoi

Fotbaliștii lui Dinamo, mesaje de apreciere pentru suporterii din Ștefan cel Mare

Amical I Dinamo – CS Blejoi. Cum arată primul 11 trimis de Ovidiu Burcă și cine transmite partida

3 gânduri despre &8222;Debut la Dinamo pentru un fotbalist de 19 ani&8221;

Lasă un răspuns