Video I Ovidiu Burcă a tras concluziile după victoria de la Buftea

Dinamo și Blejoi s-au întâlnit în această după-amiază în al treilea meci de pregătire al echipei noastre.

Ovidiu Burcă se pare un antrenor mulțumit după jocul prestat astăzi, în condițiile în care în repriza a doua am evoluat în inferioritate numerică.

Tehnicianul din Ștefan cel Mare a fost mulțumit de ritmul de joc și spune că inferioritatea numerică este un test important pentru viitor.

”Începem să avem viteză de joc așa cum ne-o dorim, jucătorii au mai multă finețe, prospețime, ne apropiem de ceea ce ne propunem, ca la primul meci să fim 100% din toate punctele de vedere. Au fost 2 reprize bune, chiar dacă am terminat meciul în 9 oameni, dar trebuie să pregătim și momentele astea. La Buzău, în meciul cu Slobozia, ne-am lovit de așa ceva.

Nu i-am certat, aveam în cap să planificăm să jucăm cu un om în minus într-una din reprizele următoare, cu Slobozia având om în minus nu am reușit să menținem echilibrul pierdut odată cu pierderea unui om. În inferioritate te poți apăra bine, dar trebuie să înțelegi că altele sunt distanțele, efortul necesar”, a spus Burcă la finalul partidei.

Omul meciului cu CS Blejoi, Cătălin Țîră a tras concluziile la finalul partidei

Cătălin Țîră a fost omul primei reprize. A deschis scorul rapid, în minutul 10, iar la scurt timp, în minutul 12, a scos penalty-ul pe care tot el l-a transformat. Atacantul abia utilizat în campionat putea reuși hattrickul, dar a ratat din postura de singur cu portarul. Valentin Borcea a avut și el o bună șansă de a înscrie, dar a făcut-o din a doua încercare, în minutul 27.

Țîră a reușit până la urmă să marcheze și al treilea său gol în acest amical. De această dată Ghezali a centrat în fața porții în mitnuul 43, iar singurul ”vârf” trimis de Burcă în această repriză a punctat.

Partea secundă a jocului a mai adus un singur gol, tot în dreptul lui Dinamo, însă abia pe final, în minutul 85, când a înscris Andrei Florescu. Evoluția din această repriză a fost influențată și de multiplele schimbări efectuate de cei doi antrenori.

De notat ar fi faptul că Dinamo a terminat jocul în inferioritate numerică, după ce în urma unei greșeli a lui Neluț Roșu, Giafer a faultat din postura de ultim apărător și a primit direct cartonașul roșu. Chiar și așa, elevii lui Ovidiu Burcă aveau să înscrie golul de 5-0.

Autorul hattrick-ul de azi, Cătălin Țîră (28 de ani), a tras concluziile la finalul partidei.

”Ne era dor să jucăm, de aceea suntem aici să ne pregătim, să ne facem treaba. Sunt meciuri de pregătire, în care trebuie să ne cunoaștem, au venit și niște jucătorii de la juniori, e important. E destul de lungă așteptarea, trebuie să ne pregătim, trebuie să începem campionatul în forță, suntem aproape de play-off, acesta este obiectivul nostru, de a termina în primele 6.

Este un meci amical, mă bucur că am marcat, că mi-am făcut datoria, sper să marchez și în campionat. Suntem toți pregătiți, că nu sunt accidentări la echipă, când începem campionatul, să fim la 100%. Îmi doresc să marchez și în campionat. Se bucură colegii că marchez și eu mă bucur când marchează ei. Mingea nu am luat-o, rămâne la club.

Ultimul hattrick am marcat cu Fortuna Sittard la Ado Den Haag, acum destul de mult timp. Este bine să fie concurență între noi, să ne facem treaba cât mai bine. Este o atmosferă bună, Mister, staff, suntem în regulă, nu sunt probleme. Financiar suntem destul de bine, avem restanță o lună și ceva, sunt probleme mai mari în Liga I. Trebuie să ne facem treaba pe teren”, a declarat atacantul lui Dinamo la finalul partidei.

Dinamo se bate la play-off!

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Dinamo se bate la play-off!

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Iată, mai jos, adversarii dinamoviștilor în perioada de pregătire:

8 februarie: Muscelul Câmpulung Elite;

10 februarie: Unirea Slobozia;

11 februarie: Farul Constanța;

18 februarie: FC Brașov.

Meciuri jucate de Dinamo:

Dinamo – CS Păulești 0-0;

Dinamo – CSO Plopeni 1-1;

Progresul Spartac – Dinamo (anulat);

Dinamo – CSM Slatina (anulat);

Dinamo – Gloria Buzău (anulat);

Dinamo – CS Blejoi 5 – 0.

Dinamo, a ales Săftica și Buftea

Ovidiu Burcă a explicat de ce preferă ca antrenamentele să nu se desfășoare în baza de pregătire de la Săftica:

”Vom rămâne pe plan local, vom rămâne la Săftica. Începând de săptămâna această vor veni și ploi, e diferență între temperaturile dintre noapte și zi. Tot ce am făcut, să dăm cu îngrășământ pe teren, am distruge total gazonul dacă am face antrenamente la Săftica. Va fi îngheț în primele ore ale dimineții, varianta cea mai viabilă este să facem pe teren sintetic.

Am discutat pentru Buftea, antrenamentele tehnico-tactice vor fi la Buftea, partidele amicale încercăm să le facem pe terenuri sintetice. La Buftea este un teren de nouă generație, de bună calitate. La volumul de antrenamente din această perioadă, suprafața de teren este foarte importantă. Nu este bine să schimbi suprafețele de teren, orice schimbare deasă, poate să aducă accidentări dese, cum ar fi tendinita”, a explicat Ovidiu Burcă.

Liga 2 se va relua pe 28 februarie, iar Dinamo mai are de jucat în sezonul regulat cu Unirea Constanța și Poli Timișoara pe teren propriu, și cu Viitorul Șelimbăr în deplasare.

CITESTE SI:

Debut la Dinamo pentru un fotbalist de 19 ani

Video I Dinamo, victorie la scor cu Blejoi

Fotbaliștii lui Dinamo, mesaje de apreciere pentru suporterii din Ștefan cel Mare

3 gânduri despre &8222;Video I Ovidiu Burcă a tras concluziile după victoria de la Buftea&8221;

Lasă un răspuns