Dominique Klein, mărturie emoționantă la comemorarea a celor 30 de ani de la decesul marelui fotbalist

La 30 de ani de la dispariția părintelui ei, fata lui Mișa Klein, fiica fotbalistului de legendă din Ștefan cel Mare, Michael Klein, stabilită în Germania, a venit la comemorarea acestuia, în Hunedoara, eveniment la care au participat peste 200 de oameni.

Michael Klein comemorat în Hunedoara

Evenimentul a avut loc în fața statuii fotbalistului, ridicată în urmă cu cinci ani lângă Stadionul ”Michael Klein” din Hunedoara. Dominique Klein, fiica acestuia, le-a vorbit localnicilor despre tatăl său.

”Acum 30 de ani a fost cea mai dureroasă zi a vieții mele, chiar dacă nu am putut să o conștientizez atunci. Pentru mine era tata și îl iubeam din suflet. Când s-a stins în acea zi de 2 februarie, a dat peste mine o oficialitate pe care nu am invitat-o în viața mea. Și pe undeva m-a și dat la o parte. Și-a însușit o suferință care nu o poate egala pe a mea, niciodată”, a spus Dominique Klei.

Tânăra a adus cu ea o cameră video, care a înregistrat câteva din momentele pe care cei doi le-au trăit împreună, în copilăria ei.

”Mă bucur să fiu fiica lui, a acestui om care aici nu mai este decât o amintire, o amintire frumoasă, pe care mă bucur că o prețuiți. Tata e nu doar al meu, ci este și al vostru, al Hunedoarei, deși, sincer, mi-aș dori să nu trebuiască să îl împart cu nimeni”, a spus Dominique Klein.

Michael Klein s-a stins din viaţă la vârsta de 33 de ani, departe de România, în Germania. Fotbalistul a decedat în 2 februarie 1993, în timpul unui antrenament al echipei la care juca la acea vreme, Bayer Uerdingen, din cauza unui atac de cord.

Știindu-se în culpă, conducătorii clubului german au tărăgănat 10 ani procesele deschise de familie pentru aflarea cauzei decesului: bronșită cronica, o boala pe care o ducea pe picioare de aproape 4 luni și care ar fi condus firesc la oprirea de la orice efort!

Când au aflat adevărul, faptele erau de mult prescrise, iar soția Adriana și fiica Dominigue au spus cu amărăciune: ”PE MIȘA L-A OMORAT CEEA CE A IUBIT CEL MAI MULT – FOTBALUL!”.

Michael Klein (10 octombrie 1959 – 2 februarie 1993)

1977-1988: Corvinul Hunedoara (313 meciuri – 37 goluri)

1989-1991: Dinamo București (49 de meciuri – 3 goluri)

1991-1993: Bayer Uerdingen (36 meciuri – 0 goluri)

Palmares la echipa națională: 90 selecții – 5 goluri

Palmares în cupele europene: 13 meciuri – 2 goluri

Primul meci în Liga 1: Corvinul Hunedoara – FC Argeș 2-2 (24.08.1977)

Primul meci la națională: România – Bulgaria 1-2 (9.09.1981)

Trofee: campionatul și Cupa României cu Dinamo (1990)

Klein a jucat la două turnee finale: Campionatul European din 1984 și Campionatul Mondial din 1990.

Klein și Mircea Rednic au fost singurii tricolori integraliști în toate partidele jucate de România atât la Euro 1984 (selecționer Mircea Lucescu), cât și la Coppa del Mondo (selecționer Emerich Ienei).

CITESTE SI:

Președintele federației de fotbal maghiare cerere aberantă către UEFA

Video I Victoria lui Dinamo din amicalul cu CS Blejoi, umbrită de conflictul dintre Ovidiu Burcă și un oficial a echipei oaspete

Video I Ovidiu Burcă a tras concluziile după victoria de la Buftea

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Dominique Klein, mărturie emoționantă la comemorarea a celor 30 de ani de la decesul marelui fotbalist&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s