Dorin Șerdean și-a făcut planul la Dinamo

Dinamo este susținu doar de suporteri, în detrimentul acționarului majoritar, Dorin Șerdean.

Personaj care este așteptat de întreaga suflare dinamovistă, să vină să contribuie cu sume de bani în bugetul clubului, vorbește ca și Iliescu, mult și fără rost.

Acesta doar dă sfaturi în stânga și în dreapta, deși nu a adus niciun euro în club și mai mult decât atât, vorbește despre planurile de viitor ale clubului, dar și despre o eventuală schimbare a lui Răzvan Zăvăleanu, deși nu intră nicidecum în prerogativele lui.

Dorin Șerdean consideră că singura variantă pentru viitor este să se realizeze o tăiere a datoriilor, dar acțiunile lui să rămână intacte.

”Relația mea cu dumnealui este doar prin prisma clubului. Până la urmă eu am fost cel care a contestat planul pe care l-a propus, modificarea pe care a propus-o și am avut câștig de cauză în instanță, chiar dacă dumnealui a făcut mai departe apel împotriva hotărârii judecătorești din 13 decembrie 2022 atât el, cât și APCH.

Eu nu sunt de acord cu propunerile pe care le-a făcut dumnealui. Din punctul acesta de vedere, i-am spus ‘domne, trebuie să găsim o altă soluție. Care ar fi soluția?’ O nouă propunere de modificare a planului ca să facem asociația mai atractivă din punct de vedere financiar pentru un investitor. Pentru că nimeni nu vrea să-și asume datorii atât de mari pentru că e aproape imposibil să găsim pe cineva să acopere acele datorii.

Soluția pe care o văd și spre care ar trebui să ne îndreptăm nu e aceea de a se continua cu apelul pe care vrea să-l continue. Mai apare o problemă. Bine, nici nu știm cât se va desfășura apelul în instanță.

Apoi, dacă apelul va întoarce decizia tribunalului, normal că noi o să facem altă cale de atac prin care o să ajungă la cea mai înaltă instanță din România și din nou înseamnă timp pierdut.

Soluția e să găsim o modificare rezonabilă a planului de reorganizare care să facă mai atractiv Dinamo pentru un investitor. Partea bună a lucrurilor după 13 decembrie 2022 este că s-a revenit un dialog normal din partea lui Vlad Iacob și a lui Răzvan Zăvăleanu cu mine.

Primul plan e absolut greu de dus la îndeplinire, de asta a venit cu modificare, dar nu este deloc rezonabilă. Atâta timp cât tu deposedezi pe cineva de o proprietate și o dai altcuiva printr-un plan, nu este corect.

Este o ușă deschisă pentru un proces la Curtea Constituțională. Asta e realitatea. Trebuie să umblăm la un nou plan rezonabil și prin care să se realizeze tăierea datoriilor.

Are 6% plus TVA din încasările clubului. Da, e normal să fie dat afară. Trebuie să înțeleagă situația egală. Trebuie să găsim împreună o soluție pentru că degeaba îl dau afară și dăm mâine faliment.

Trebuie să găsim soluțiile și propunerea mea pentru dumnealui este de a veni cu o modificare rezonabilă de plan de reorganizare care să facă Dinamo mai atractivă”, a spus Dorin Șerdean pentru un trust de presă.

Dorin Șerdean dezvăluie ce oferte a avut pentru Dinamo

”S-a semnat acel contract, cel puțin din partea mea, oferta era arhicunoscută (despre filmul făcut de Dorin Iacob, cu semnătura pe contractul cu grupul ONE – n.n). Era vorba de 100 de mii la semnătură, încă 100 de mii în primul an și apoi bonusuri legate de performanță. Intrarea în playoff, câștigarea Cupei României 50 de mii și câștigarea campionatului. Și am semnat, am aceptat. Deși vă dați seama că până la urmă era singura sumă de 100 de mii la semnătură. Am acceptat, hai, să fie, să soluționăm problema. Asta a fost în 31 august. Asta a fost singura ofertă clară.

Discuții am mai avut. Cu Eduard Galan m-am întâlnit o singură dată și am discutat despre situația lui Dinamo. Dacă el spune că a fost o ofertă?… Scris sigur nu are ce să arate. Ce să zic mai mult de atât? Era o discuție. Lumea știe, știm adevărul. I-am pus și lui întrebarea, ce faci cu clubul mai departe. De mâine ce faci?

Situația toată lumea o cunoaște. E suma aia de care s-a tot vorbit, de 550 de mii de euro. S-a discutat. Acum mă întrebați cât vreți. Dacă eu am semnat odată și am dovedit că am fost deschis la o negociere. Au fost acceptați bani în tranșe, nu contează, se poate discuta.

Problema este că investitorul trebuie să prezinte el o garanție pentru Dinamo. Ca să am eu certitudinea. Am cerut 2 milioane de euro în acel contract pe care l-am semnat, mi s-a părut o suma normală pentru a susține activitatea lui Dinamo pentru un an de zile. Pentru a avea timpul necesar că să fie găsite soluțiile optime.

Eu să fiu scos din aceasta ecuație, practic. Rămânea răspunderea lor, a investitorilor din grupul Cortacero. Asta era ideea. Eu am cerut și mi-au acceptat, cel puțin la nivel declarativ. Era bine să fi semnat atunci. Totuși, mai există o șansă, până la urmă, pe partea sportiva”, a declarat Dorin Șerdean la Play Sport, în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști ”Dinamo 7/9”.

Primele declarații ale lui Dorin Șerdean din 2023

Protestul jucătorilor dinamoviști a avut efectul scontat, iar ”greva” lor a dinamitat relațiile dintre Răzvan Zăvăleanu și Vlad Iacob.

Astfel, Dorin Șerdean, administratorul Lotus, acționarul majoritar al SC Dinamo 1948 SA, a simțit nevoia de a comenta și nu a venii cu bani.

Acționarul principal al clubului, doar în acte, fără să finanțeze clubul, susține că cei doi (n.r. – Răzvan Zăvăleanu și Vlad Iacob), ar trebui să discute în spatele ușilor și că atacurile publice nu sunt cele potrivite.

(Dacă a vorbit cu Zăvăleanu – n.r.) Anul ăsta nu. În decembrie, după data de 13 decembrie, când s-a respins propunerea de modificare. Am vorbit despre club, despre situația de ordin juridic. Nu s-a putut, asta a fost decizia instanței, trebuie să căutam și să găsim un nou drum.

Apelul făcut de RTZ și de APCH… ei au crezut în cererile lor. Bun, au făcut apel. Din punctul meu de vedere, RTZ își continuă acest demers, deși nu este ceva concret, nefiind motivată. Ei au depus acest apel în termen de 7 zile. Eu așa cred, cred că nu au o direcție foarte clară în a susține ceva în acest aspect. Cred că au făcut-o mai mult procedural.

Spre deosebire de PCH, care au crezut în propunerea de modificare. O susțin și o susțin și mai departe. Se vede și în presă. Acel plan este corect din punctul lor de vedere, deși instanța nu le-a dat dreptate.

(Ce se întâmplă cu problema stadionului, de care depinde obținerea licenței? – n.r.) Nu, aspectul cu stadionul nu l-am discutat cu Răzvan Zavaleanu.

(Cum vedeți aceasta disputa intre administratorul special și judiciar – n.r.) Nepotrivită. Ar trebui să își discute neclaritățile în spatele unor uși închise dintr-un birou. Ar trebui să cadă de acord asupra unui plan pe termen scurt. Nu găsesc potrivit deloc războiul asta al declarațiilor, poate ar fi bine să se pună la masă, să găsească un limbaj comun pentru binele lui Dinamo”, a declarat Dorin Șerdean.

Dorin Șerdean, recunoaște întâlnirea cu Vlad Iacob, dinaintea sărbătorilor de iarnă:

”Da, am discutat, a fost chiar o întâlnire la finalul anului trecut. Am vorbit despre club, despre situația clubului, despre tot ce vreți, partea financiară, logistică, sportivă, condițiile clubului, toate aspectele.

(Dacă sunt discuții pentru investitori – n.r.) Da. Sunt. Sunt niște piste pe care le urmărim. E normal ca suporterii să nu creadă, le respect opinia. Oamenii cred când văd, deși am avut și nu s-au concretizat. Eu sper și am certitudinea că se va rezolva și problema aceasta. Urmează un alt mare hop, obținerea licenței”, a mai spus Dorin Șerdean.

Vlad Iacob s-a văzut cu Dorin Șerdean, înainte de Revelion: ”Da! M-am întâlnit”

Înainte de Revelion, Vlad Iacob s-a întâlnit cu fostul președinte executiv la Alba Iulia. Cei doi au discutat despre situația financiară a clubului, datoriile care amenință cu falimentul, interdicția la transferuri și, din nou, subiectul legat de pretențiile omului de afaceri pentru a ceda pachetul de acțiuni către potențiali investirori.

Iacob și Șerdean s-au despărțit fără vreun rezultat, însă, în urmă, rămâne o situație încordată. Astfel, în momentul de față, situația de la Dinamo trădează un hazard generalizat. Administratorul special (Vlad Iacob) nu a fost de acord cu decizia administratorului judiciar (RTZ & Partner SPRL), după ce echipa lui Răzvan Zăvăleanu a luat decizia de a face apel la respingerea ”planului de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare”.

Iacob și-ar fi dorit reconstrucția cât mai rapidă a unui nou plan, atragerea unor investitori care să deblocheze situația și, în același timp, să betoneze poziția sa. O poziție care depinde de Adunarea Generală a Acționarilor, de votul tuturor acționarilor, dar și de strategia administratorului judiciar, cel care, atenție, poate convoaca AGA mai repede sau mai târziu, în funcție de, așa cum spuneam, strategie.

”Da! M-am întâlnit cu domnul Șerdean. Nu am negociat nimic, nu am mandat pentru așa ceva, am vrut să-i pun vedere situația clubului, care este mult mai complicată decât în vară. I-am spus că ar fi bine să își reconsidere poziția față de societate”, le-a declarat Vlad Iacob.

Ovidiu Burcă lecție de dinamovism: ”Nu accept lucrul ăsta, încă o dată vă spun”

În cadrul unei conferințe de presă, susținute miercuri, 18 ianuarie, în care a vorbit despre situația echipei noastre dar și al clubului.

Acesta, le-a dat o lecție publică de dinamovism, tuturor jucătorilor care îmbracă tricoul lui Dinamo. Tehnicianul din Ștefan cel Mare, le-a dat o lecție și jurnaliștilor prezenți la Săftica.

După ce i-a ”urechiat” pe jucători, s-a ridicat și a părăsit sala de conferiță, în urletele angajaților din diferite trusturi de presă.

Considerăm gestul lui Ovidiu Burcă, ca o palmă dată, tuturor așa zișilor ”gazetari” care publică articole în necunoștință și care au doar ca scop, accesarea unui articol CAN-CAN-ist. Astfel, doardinamo.com, salută atitudinea lui Burcă și o aplaudă.

Totodată, Ovidiu Burcă a vorbit despre viitorul lui la echipă, dar și despre ultimele evenimente de la Dinamo, cu multă pasiune. Antrenorul lui Dinamo a vorbit cu multă pasiune.

”Să le fie rușine pentru ce au făcut zilele trecute, din punctul meu de vedere nu aveau niciun drept, spun cu toată responsabilitatea. Sunt un om echilibrat, întotdeauna încerc să ofer tot ce e mai bun.

Nu le-a lipsit aboslut nimic, nu cred că greșesc, nu sunt în prima ligă 5 echipe care au condițiile pe care le-a avut Dinamo, mă refer tot, bucătar propriu, până la aspectele financiare care nu au fost întârzieri, totul aproape la zi. Deplasări cu avionul, hoteluri de 5 stele, așa se consideră jucătorii, le oferi totul, le ceri totul în schimb.

Ce au făcut ei este o mare pată pe obrazul clubului, tot ce am încercat să realizăm, au dat cu piciorul într-o zi, nu aveau niciun motiv. Știu, cunosc realitatea fotbalului românesc, 2 luni de întârziere nu este o tragedie, i-am rugat personal să aștepte ca în această săptămână se vor rezolva din aceste probleme.

De aceea sunt supărat, tot ce am făcut încercat să fac în luinile astea, am stricat într-o zi, săptămâna asta a fost una extrem de complicată. Acest grup de jucători a picat testul loialității, față de club și de oamenii care au plătit salarii, au reparat vestiarele, care au trimis mâncare, față de acești oameni au picat testul asta.

Eu nu accept lucrul asta, încă o dată vă spun, știu ce probleme are fiecare, sunt foarte dezamăgit, acum o săptămână, eu personal am simțit să ies, să fac publice problemele, am tras semnale de alarmă. Nu au avut răbdare, au facut grevă, uitați-vă în ce moment am ajuns. Trebuie să reconstruim totul.

Față de acești suporteri nu aveau de ce să facă asta, fac meseria din pasiune,față de ei și club, care este într-un moment delicat, aveam senzația că înțeleg, că nu au venit aici pentru bani.

Eu am băgat mâna în foc pentru ei, știau unde vin, în frunte cu mine, sunt lipsuri, s-a retrogradat, cei care vin la Dinamo să se implineacsa financiar, că lucrurile din punct de vedere material să fie ideale, nu au ce să caute aici. Am nevoie de jucători cu care să mă identific, care să creadă în obiectivul clubului. Nu le cer sacrificii enorme, le-am cerut o săptămâna să aibă răbdare, am cerut mult?

Nu aveau niciun motiv să facă ce au făcut,nu am nimic cu nimeni, vreau lângă mine oameni care să fie motivați dincolo de aspectul material. Nu condamn pe nimeni, un om e motivat de bani, la Dinamo nu vii azi să câștigi bani, Dinamo poate să sufere alte lucruri, poate să ofere pasiune, apartenența la un club imens, nu ai voi e să înșeli așteptările oamenilor.

Nu ale mele, e o meteahnă care se perpetuează de ani de zile. Una, două facem grevă, este ultima pe care o facem. Până să ajungem la greva, trebuie să dialogăm, să îi întrebăm, cred că am făcut multe lucruri pentru ei. Am garantat personal că se rezolva.

Vreau oameni care vin pentru un ideal, nu știu câți au venit tribună plină la Brașov, când li strigau numele, lucrurile astea nu se cuantifică în bani. Nu le cerem să câștige meciurile, vreau să fie motivați de asta, de un idela care merge dincolo de aspecte emateriale, sunt supărat că am picat testul asta, am muncit noi toți, Răzvan, Vlad, suporterii, încercăm să le punem la dispoziție tot ce au nevoie, ne spargem creierii, nu îi jignim, îi tratăm cum se tratează sportivii mari. Nu i-a interesat pe niciunul, o luăm de la zero.

Mie, nu îmi place să fiu șantajat, nu le place să fie șantajați, pe cine șantajăm? Cui să le spunem asta? Oamenilor care ne plătesc din DDB? Să facă lucrul asta unde exist aun patron, când nu vor să plătească jucătorii, avem împământenit asta, dar la noi nu e cazul. Când au fost bani în club, au plătit salarile.

Eu nu mai accept jucatori are să pună condiții de maniera asta, mai ales aici. Nu era cazul la noi, asta este situația, veți vedea că nu am nimic cu nimeni, vreau să rămână cei care cred în ideal, în obiectivul care în vara era imposibil și de care ne-am apropiat puțin.

Am dat speranțe clubului, fanilor, celor care cred în noi, o să continuăm pe drumul asta. Se înhamă niște oameni cu altfel de valori, vreau să am doar astfel de oameni. Unii au anumite nevoie, nu arăt cu degetul, dacă nu se poate, luați geanta și plecați acasă.

Cine nu acceptă situația, e liber să plece, să își rezilieze contractul, să vorbeacă cu Vlad, e simplu” ,a declarat Ovidiu Burcă, în cadrul conferinței din această după-amiază.

Ovidiu Burcă, susținut de Răzvan Zăvăleanu: ”Nu avem cum să nu-i dăm dreptate”

Ovidiu Burcă (42 de ani), antrenorul lui Dinamo, a vorbit despre situația echipei noastre dar și al clubului, în cadrul unei conferințe de presă, susținute miercuri, 18 ianuarie.

După mesajul transmis de tehnicianul ”câinilor”, administratorul judiciar al clubului, Răzvan Zăvăleanu afirmă că nu a văzut discursul dur al lui Ovidiu Burcă la adresa jucătorilor de la Dinamo, însă este oricum de partea tehnicianului.

”Cu toată rușinea asta, eu am terminat acum lucrul și nu am văzut declarațiile. În mod normal, Dinamo reprezintă sub trei la sută din portofoliul nostru. Sunt și zile în care ne ocupăm și de alte activități.

Pot să vă spun așa. Este evident că a fost afectat și supărat. Nu am intrat cu el în amănunte. L-am întrebat ce s-a întâmplat și nu a vrut să deschidă subiectul. Mi s-a părut normal să nu-mi spună ce s-a petrecut în vestiar.

Nu au anunțat (n.r. jucătorii). Mi-au spus jucătorii că sunt nemulțumiți, că nu au primit banii și explicații. Nu am simțit că vor face grevă. Nu știu să fi fost chiar așa. Au fost niște discuții mai aprinse, dar nu că nu s-ar fi prezentat la antrenamente.

Da, colegii mei au participat la discuții. Lucrurile trebuie împărțite. Au fost jucatori pe care Burcă nu s-a mai bazat. Au fost și lucruri de natură umană. Nu știu, dar momentul a avut un impact pentru ce s-a întâmplat.

Din punct de vedere financiar nu se pune problema să nu terminăm campionatul. Avem interdicție la transferuri și s-a făcut o analiză. Nu avem cum să nu-i dăm dreptate (n.r. lui Ovidiu Burcă).

Eu nu am văzut declarațiile, dar eu dau credit antrenorului care a făcut numai bine de când a venit la Dinamo. Dacă simte că cineva nu a făcut bine, cineva trebuie să plece.

Un jucător a fost adus în vremea lui. Ovidiu Burcă și-a asumat mai multe lucruri și s-a comportat ca un manager. El a gestionat mai multe probleme. Eu nu știu dacă a greșit sau nu.

Din discuțiile pe care le-am avut, am remarcat tristețea lui și supărarea, că din câțiva oameni, unii i-au trădat așteptările. S-a simțit extrem de trist”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

Reacția conducerii lui Dinamo, după ce Ovidiu Burcă i-a pus la zid pe cei cinci greviști ai lui Dinamo

Nemulțumit de greva jucătorilor, din cauza restanțelor de două luni, Ovidiu Burcă și-a criticat azi jucătorii. Acesta i-a acuzat că nu au apreciat eforturile făcute de fani și de conducere și a spus că fotbaliștii nemulțumiți pot pleca de la club.

Astfel, conducerea clubului Dinamo, prin glasul administratorul special Vlad Iacob, susține reacția tehnicianului, dar și modul de abordare:

”Susținem total poziția antrenorului principal, Ovidiu Burcă și îi mulțumim încă o dată pentru devotamentul demonstrat. Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă, clubul a fost susținut necondiționat de către suporteri, prin Programul “Doar Dinamo București”.

În cursul săptămânii trecute, jucătorilor li s-a explicat momentul dificil în care ne aflăm și li s-a spus ca vom achita o parte considerabilă din drepturile salariale restante, în această săptămână. Această plata a fost efectuată chiar în cursul zilei de luni. Situația a fost ulterior clarificată, iar prima echipă a clubului se va concentra de acum doar asupra planului sportiv.

Din cauza dificultăților financiare ale clubului, suntem nevoiți să ajungem la o înțelegere cu o parte din componenții lotului și să încetăm în mod amiabil relațiile contractuale cu aceștia.

În replică la informațiile apărute în presă cu privire la jucători cu care Dinamo dorește să ajungă la un acord pentru încetarea relațiilor contractuale, dezmințim ferm faptul că aceștia au fost inițiatori ai refuzului primei echipe de a participa la antrenamentul din dimineața zilei de luni, 16.01.2023.

Decizia de a nu participa la antrenamentul respectiv a fost una colectivă, iar acea situație s-a rezolvat în cursul aceleiași zile.

Dinamo are nevoie de liniște și de unitate. Din postura de Administrator Special al clubului, voi face tot ceea ce ține de mine, în acest sens.

Le mulțumim suporterilor pentru devotement, pentru dedicare și mai ales pentru susținerea financiară. Vom lupta pentru a readuce Dinamo acolo unde îi este locul”, a publicat Iacob junior, pe pagina de facebook, a clubului nostru.

Fotbaliștii au încercat ”să dreagă busuiocul”!

Luni, imediat după startul boicotului lansat de fotbaliști, șefii au mers, de urgență, la Săftica și au avut o discuție cu jucătorii. Primul care a ajuns a fost Elias Bucurică, președintele APCH, după care, la scurt timp, a ajuns și Vlad Iacob.

Pe seară, mai mulți fotbaliști ai lui Dinamo au postat, pe social media, fie pe Instagram sau Facebook, un mesaj de unitate.

Mesajul transmis de jucători a fost: ”Trecem peste toate, ne luptăm cu moartea/ Când se unesc câinii, ziua învinge noaptea!”. Acest mesaj este familiar suflării dinamoviste.

A fost folosit pentru prima oară în 2018, într-o scenografie realizată de PCH dintr-un meci direct cu FCSB, încheiat 2-2.

Potrivit prietenilor noștri de la playsport.ro, Ovidiu Burcă ar lua în calcul chiar și plecarea din Ștefan cel Mare, ca urmare a celor întâmplate în aceste zile la Dinamo.

Totodată, administratorului judiciar a clubului Dinamo, Răzvan Zăvăleanu a anunțat că astăzi, marți, 17 ianuarie, va avea loc o întâlnire cu administratorul special la care va participa și tehnicianul, Ovidiu Burcă.

Dinamo se bate la play-off!

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Iată, mai jos, adversarii dinamoviștilor în perioada de pregătire:

8 februarie: Muscelul Câmpulung;

10 februarie: Unirea Slobozia;

11 februarie: Farul Constanța;

18 februarie: FC Brașov.

Meciuri jucate de Dinamo:

Dinamo – CS Păulești 0-0;

Dinamo – CSO Plopeni 1-1;

Progresul Spartac – Dinamo (anulat);

Dinamo – CSM Slatina (anulat);

Dinamo – Gloria Buzău (anulat);

Dinamo – CS Blejoi 5 – 0.

Dinamo, a ales Săftica și Buftea

De mâine vor începe antrenamentele, dar Ovidiu Burcă a explicat de ce preferă ca antrenamentele să nu se desfășoare în baza de pregătire de la Săftica:

”Vom rămâne pe plan local, vom rămâne la Săftica. Începând de săptămâna această vor veni și ploi, e diferență între temperaturile dintre noapte și zi. Tot ce am făcut, să dăm cu îngrășământ pe teren, am distruge total gazonul dacă am face antrenamente la Săftica. Va fi îngheț în primele ore ale dimineții, varianta cea mai viabilă este să facem pe teren sintetic.

Am discutat pentru Buftea, antrenamentele tehnico-tactice vor fi la Buftea, partidele amicale încercăm să le facem pe terenuri sintetice. La Buftea este un teren de nouă generație, de bună calitate. La volumul de antrenamente din această perioadă, suprafața de teren este foarte importantă. Nu este bine să schimbi suprafețele de teren, orice schimbare deasă, poate să aducă accidentări dese, cum ar fi tendinita”, a explicat Ovidiu Burcă.

CITESTE SI:

Dominique Klein, mărturie emoționantă la comemorarea a celor 30 de ani de la decesul marelui fotbalist

Președintele federației de fotbal maghiare cerere aberantă către UEFA

Video I Victoria lui Dinamo din amicalul cu CS Blejoi, umbrită de conflictul dintre Ovidiu Burcă și un oficial a echipei oaspete

3 gânduri despre &8222;Dorin Șerdean și-a făcut planul la Dinamo&8221;

Lasă un răspuns