Vlad Iacob anunță variantele de stadioane în 2023

Dinamo va disputa două dintre cele trei ”finale” rămase din sezonul regulat de Liga 2 pentru accederea în play-off.

Conducerea lui Dinamo va decide săptămâna viitoare pe ce stadion vor juca elevii lui Ovidiu Burcă, meciurile de pe teren propriu cu Unirea Constanța și Poli Timișoara.

Deocamdată, Dinamo nu știe data și ora exactă a meciului cu Unirea Constanța. În funcție de programare, având în vedere că partida va fi televizată, se va decide și stadionul care va fi gazdă pentru ”câini”.

La finalul anului 2022, ”câinii” au așteptat un răspuns favorabil pentru a evolua pe arena ”Arcul de Triumf”. Acest lucru s-a și întâmplat, la meciul cu Sepsi, din Cupa României (2-3).

Vlad Iacob, spune că un meci disputat în ”casa rugby-ului” ar fi destul de costisitor, mai ales că ”roș-albii” trec printr-o perioadă delicată din punct de vedere financiar. După meciul cu Sepsi, în care ”câinii” au avut peste 6.000 de spectatori în tribune, clubul a avut un profit de ”câteva mii de lei”.

Administratorul special al lui Dinamo spune că ar putea închiria din nou cocheta arenă ”Arcul de Triumf” doar dacă fanii vor veni într-un număr mare la stadion. Dinamo nu își permite să iasă ”pe minus”, pentru că are nevoie de o sumă uriașă ca să obțină licența pentru sezonul următor, iar o asistență impresionantă ar acoperi costurile organizării unei partide.

”Ne dorim acest lucru, însă depindem de situația financiară a clubului. Un meci organizat acolo, din punctul meu de vedere, este extrem de costisitor. Este, probabil, stadionul cu cel mai mare preț per loc. În urma partidei cu Sepsi, unde am avut, dacă țin minte bine, în jur de 6.000 de spectatori, am reușit să ne scoatem costurile la limită și am ieșit cu un profit de câteva mii de lei.

Din punctul meu de vedere, stadionul este foarte scump, dar dacă suporterii dinamoviști vor reuși să-l umple, putem obține un mic profit la fiecare meci disputat acolo. O să luăm legătura cu cei responsabili să vedem dacă vom reuși să jucăm acolo și în retur. Este una dintre prioritățile mele. Organizarea unui meci acolo costă destul de mult”, a spus Vlad Iacob potrivit sport.ro.

Vlad Iacob: ”Avem nevoie de niște sume mari în viitorul apropiat”

Dinamo nu trece printr-o perioadă foarte bună din punct de vedere administrativ, însă pe plan sportiv ”câinii” se află în lupta pentru play-off din Liga 2.

Pentru redresarea problemelor financiare, în această perioadă se depun eforturi pentru strângerea unui număr cât mai mare de formulare 230.

Redirecționarea impozitului pe venit realizat în 2022 poate fi calea către salvarea clubului în această perioadă. Chiar dacă banii vor intra în vară, aceste formulare pot reprezenta un mecanism de strângere de bani mai rapid, după cum a explicat și administratorul special al clubului, Vlad Iacob.

În momentul de față sunt peste 6000 de formulare depuse, incluzând și cele depuse fizic la ANAF, o veste foarte bună pentru club.

”Pentru club e o veste foarte bună, eu înțeleg că suporterii vor încerca inclusiv să se crediteze în baza acestor formulare, pentru că banii vin abia în vară. Nu vin acum. Suporterii spun că au posibilitatea să se crediteze în baza acestor formulare și să obțină niște sume de bani pe care să le trimită către club cât mai repede. Inițiativa este lăudabilă. Eu sper să se strângă un număr cât mai mare de formulare, dar noi avem nevoie de niște sume de bani foarte mari în viitorul apropiat. Avem nevoie de ele înainte de licențiere, adică în martie-aprilie cel târziu.

Eu țin legătura permanent cu cei din DDB, ei spun că se vor credita, că vor găsi resursele necesare ca să se crediteze, în funcție de cuantumul strâns în acele formulare. Dacă ei calculează că vor strânge un milion de euro prin intermediul acestor formulare, se vor credita de un milion de euro și vor vira banii cât mai repede către club. Eu, personal, nu știu dacă se va ajunge la un număr atât de mare de formulare. Sper ca, orice suporter dinamovist, să se ajungă. În calitate de administrator special al clubului, fac toate eforturile ca să mergem pe scenarii certe.

După părerea mea, este foarte, foarte riscant să ne bazăm doar pe contribuțiile suporterilor. Sunt apreciabile, lăudabile și eu știu că ei fac toate eforturile posibile ca să strângă bani. Dacă ne vom baza doar pe asta, riscăm foarte, foarte mult. În opinia mea, singura soluție este cooptarea de urgență a unui investitor”, a explicat administratorul special al clubului, Vlad Iacob, pentru sport.ro.

Despre investitori Iacob a afirmat: ”Eu am speranțe, au existat niște momente foarte importante pe parcursul mandatului meu. Au existat negocierile cu domnul Șerdean care au picat, se știe foarte bine care au fost motivele. A existat șansa obținerii unui plan de reorganizare aprobat, și acesta a picat. Investitorii există și sunt pregătiți, dar ei au cerut un lucru foarte simplu.

Adică un hair-cut, acea tăiere a datoriilor. Și controlul asupra pachetului majoritar de acțiuni. Din păcate, aceste elemente nu depind de mine. Eu am administrat clubul în niște condiții foarte dificile, am identificat niște investitori care sunt gata să vină și să preia activitatea clubului imediat ce le sunt îndeplinite aceste două condiții”, a mai spus administratorul special.

CITESTE SI:

Dinamo, victorie în amicalul cu FC Muscelul Câmpulung

Vlad Iacob: ”Avem nevoie de niște sume mari în viitorul apropiat”. Ce spune despre posibilii investitori

Amical I Muscelul Câmpulung – Dinamo. Cum arată primul 11 trimis de Ovidiu Burcă

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s