Administratorul special a lui Dinamo i-a transmis un nou mesaj lui Dorin Șerdean.

Vlad Iacob a dezvăluie și că sunt investitori interesați concret de club, dar că totul depinde poziția lui Dorin Șerdean.
”Situația este destul de gravă, apăsătoare. Trebuie să găsim niște soluții urgente, pentru că ne presează atât datoriile curente cât și cele din planul de reorganizare. Ne chinuim să acoperim și cheltuielile curente. Fanii fac niște eforturi extraordinare în acest sens.
Îl rog pe domnul Șerdean să fie conștient de nevoia stringentă de bani existentă și să ia decizia înțeleaptă. Noi avem acum investitori serioși, care au făcut audit în ultimele 3 luni. Am lucrat la un plan de afaceri pentru următorii 4 ani. Sunt în legătură permanentă cu mine și cu domnul Zăvăleanu. Au intenția de a scoate clubul din insolvență într-un timp foarte scurt.
Pentru că această investiție să fie posibilă, domnul Șerdean trebuie să vină la discuții. Are o ofertă pe masă, nu o propunere să cedeze gratis acele acțiuni”, a spus Vlad Iacob pentru Digi Sport.
Ultimele detalii despre interdicția la transferuri de la Dinamo
Chestionat pe tema ridicării interdicţiei la transferuri, administratorul special Vlad Iacob a lăsat de înţeles că este greu ca situaţia grea să se rezolve în această iarnă, mai ales că singurii investitori ai clubului sunt în continuare tot suporterii.
”Nu știu dacă mai avem timp ca să obținem acea ridicare a interdicției la transferuri. Sumele datorate către jucători nu intră în această sumă pentru licentă, sau ar putea intra în funcție de negocierile cu jucătorii respectivi. A fost o decizie a FIFA pe care n-am înțeles-o, unul dintre jucători a primit o sumă, din punctul meu de vedere, exorbitantă.
Mult mai mare decât salariul pe care îl avea de primit la club. Dar noi ne concentrăm pe partea sportivă, ne bazăm pe lotul actual. Cu acest lot, să nu uităm că după acel răgaz pe care l-a cerut Ovidiu Burcă și pe care l-am cerut și eu de la început, după înfrângerea de la Buzău (n.r.: 1-2), Dinamo a avut un parcurs foarte bun. Au fost niște remize în care Dinamo clar a fost echipa mai bună, din păcate nu ne-a ajutat nici soarta. În rest, au fost victorii și o singură înfrângere la Iași. Dacă vom continua să evoluăm la fel, cred că avem șanse să ne atingem obiectivul”, a spus Vlad Iacob pentru sport.ro.
Vlad Iacob anunță variantele de stadioane în 2023
Dinamo va disputa două dintre cele trei ”finale” rămase din sezonul regulat de Liga 2 pentru accederea în play-off.
Conducerea lui Dinamo va decide săptămâna viitoare pe ce stadion vor juca elevii lui Ovidiu Burcă, meciurile de pe teren propriu cu Unirea Constanța și Poli Timișoara.
Deocamdată, Dinamo nu știe data și ora exactă a meciului cu Unirea Constanța. În funcție de programare, având în vedere că partida va fi televizată, se va decide și stadionul care va fi gazdă pentru ”câini”.
La finalul anului 2022, ”câinii” au așteptat un răspuns favorabil pentru a evolua pe arena ”Arcul de Triumf”. Acest lucru s-a și întâmplat, la meciul cu Sepsi, din Cupa României (2-3).
Vlad Iacob, spune că un meci disputat în ”casa rugby-ului” ar fi destul de costisitor, mai ales că ”roș-albii” trec printr-o perioadă delicată din punct de vedere financiar. După meciul cu Sepsi, în care ”câinii” au avut peste 6.000 de spectatori în tribune, clubul a avut un profit de ”câteva mii de lei”.
Administratorul special al lui Dinamo spune că ar putea închiria din nou cocheta arenă ”Arcul de Triumf” doar dacă fanii vor veni într-un număr mare la stadion. Dinamo nu își permite să iasă ”pe minus”, pentru că are nevoie de o sumă uriașă ca să obțină licența pentru sezonul următor, iar o asistență impresionantă ar acoperi costurile organizării unei partide.
”Ne dorim acest lucru, însă depindem de situația financiară a clubului. Un meci organizat acolo, din punctul meu de vedere, este extrem de costisitor. Este, probabil, stadionul cu cel mai mare preț per loc. În urma partidei cu Sepsi, unde am avut, dacă țin minte bine, în jur de 6.000 de spectatori, am reușit să ne scoatem costurile la limită și am ieșit cu un profit de câteva mii de lei.
Din punctul meu de vedere, stadionul este foarte scump, dar dacă suporterii dinamoviști vor reuși să-l umple, putem obține un mic profit la fiecare meci disputat acolo. O să luăm legătura cu cei responsabili să vedem dacă vom reuși să jucăm acolo și în retur. Este una dintre prioritățile mele. Organizarea unui meci acolo costă destul de mult”, a spus Vlad Iacob potrivit sport.ro.
Dinamo se bate la play-off!
În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.
Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.
Iată, mai jos, adversarii dinamoviștilor în perioada de pregătire:
10 februarie: Unirea Slobozia;
11 februarie: Farul Constanța;
18 februarie: FC Brașov.
Meciuri jucate de Dinamo:
Dinamo – CS Păulești 0-0;
Dinamo – CSO Plopeni 1-1;
Progresul Spartac – Dinamo (anulat);
Dinamo – CSM Slatina (anulat);
Dinamo – Gloria Buzău (anulat);
Dinamo – CS Blejoi 5 – 0;
Muscelul Câmpulung Elite – Dinamo 0 – 3.
Dinamo, a ales Săftica și Buftea
Ovidiu Burcă a explicat de ce preferă ca antrenamentele să nu se desfășoare în baza de pregătire de la Săftica:
”Vom rămâne pe plan local, vom rămâne la Săftica. Începând de săptămâna această vor veni și ploi, e diferență între temperaturile dintre noapte și zi. Tot ce am făcut, să dăm cu îngrășământ pe teren, am distruge total gazonul dacă am face antrenamente la Săftica. Va fi îngheț în primele ore ale dimineții, varianta cea mai viabilă este să facem pe teren sintetic.
Am discutat pentru Buftea, antrenamentele tehnico-tactice vor fi la Buftea, partidele amicale încercăm să le facem pe terenuri sintetice. La Buftea este un teren de nouă generație, de bună calitate. La volumul de antrenamente din această perioadă, suprafața de teren este foarte importantă. Nu este bine să schimbi suprafețele de teren, orice schimbare deasă, poate să aducă accidentări dese, cum ar fi tendinita”, a explicat Ovidiu Burcă.
Liga 2 se va relua pe 28 februarie, iar Dinamo mai are de jucat în sezonul regulat cu Unirea Constanța și Poli Timișoara pe teren propriu, și cu Viitorul Șelimbăr în deplasare.
CITESTE SI:
Reacția lui Ovidiu Burcă după victorie cu FC Câmpulung la scor de neprezentare
Ce se întâmplă cu interdicția la transferuri de la Dinamo! Ultimele detalii oferite de club
3 gânduri despre &8222;Vlad Iacob, mesaj către Dorin Șerdean: ”Îl rog pe domnul Șerdean să fie conștient”. Anunț important al administratorului special&8221;