Video I Concluziile lui Ovidiu Burcă după primul eșec în amicale

Dinamo a disputat vineri, 10 februarie 2023, primul amical puternic al perioadei de pregătire contra celor de la Unirea Slobozia, o altă echipă care vizează playoff-ul Ligii 2 și care vrea să lupte și pentru un loc de promovare în Liga 1.

Ialomițenii au deschis scorul în minutul 26, din penalty, după care au rămas la timona partidei. Abia în repriza secundă, ”câinii” au arătat că au și valențe ofensive, dar Bobea s-a pripit la finalizare și scorul a rămas neschimbat.

Și când unii ratează, alții marchează. Unirea a marcat și golul al doilea, după o fază în care Demici a greșit.

A fost un meci în care Ovidiu Burcă a oferit mai multe minute jucătorilor tineri, celor care au evoluat mai puțin în prima parte a sezonului. Au fost trimiși din primul minut jucători precum Ely Ionescu, Andrei Florescu, Ionuț Bobea, Alin Demici sau Cristi Delciu, jucători care nu au fost jucători de bază în campionat.

Ovidiu Burcă nu a fost foarte supărat la finalul partidei și afirmă că a vrut să vadă nivelul tinerilor dinamoviști într-un duel cu jucători din eșalonul secund.

”A fost un test foarte bun pentru noi să vedem niște jucători tineri împotriva unor jucători de liga a doua, echipă foarte bună de liga a doua. Chiar dacă am fost învinși cu 2-0, pot să mă declar mulțumit. Am văzut tineri de mare perspectivă, rezultatul este mai puțin important, am văzut că acești tineri au potențial. Nu vreau să nominalizez, dar prin perspectiva asta a fost un meci foarte bun. Avem mâine încă un meci, săptămâna viitoare un ultim meci de pregătire.

Din păcate, ne antrenăm și jucăm foarte mult pe terenurile sintetice, jucătorii se resimt, dar asta este situația. A fost o perioadă lungă, cu antrenamente destul de grele, dar acesta este rolul nostru, să îi ținem motivați. Când joci la o echipă precum Dinamo, cu o tradiție, obiective atât de importante, este ușor să faci acest lucru.

De când am început munca, așteptăm să se întâmple ceva. Nu trăim cu speranța că va veni ceva, noi muncim, ne-ar ajuta o veste bună. Am avut mari așteptări pentru luna decembrie să se întâmple niște lucruri, nu s-au întâmplat. Obiectivul principal rămâne să ne concentrăm pe ce putem influența, dacă va veni, este binevenită.

Noi trebuie să trăim foarte mult în prezent de când am venit aici, pe oameni îi aud discutând de trecut și viitor, noi vedem ce putem influența astăzi, vedem de la o săptămână la alta ce aduce viitorul. Fiecare are persspectiva lui de a vedea lucrurile, de la nivelul meu de antrenor văd ce pot influența, azi, mâine, nu mă gândesc foarte mult aceste stări de așteptare, de dezamăgiri, încercăm să ne facem treaba cât mai bine. Sunt mulți oameni alături de noi, începând de la suporteri, cu toții încercăm să facem ceva de la nivelul nostru, să redevenim Dinamo pe care îl știm cu toții”, a transmis Burcă la finalul partidei.

Burca nu se gândește la nimic altceva decât la antrenorat: ”Eu și când eram președinte tot la antrenorat mă gândeam, este o binecuvântare să fiu antrenor, este o bucurie la care nu pot renunta, m-a costat mult acest lucru să îl înțeleg, iar pentru mine a antrena zi de zi este bucuria supremă. Singurul meu plan este să fiu antrenor, să mă dedic total pasiunii. Motivația mea este să antrenez zi de zi, când faci ceea ce iubeșți, nu ti se pare imposibil și greu.”

Dinamo în amicalul cu Unirea Slobozia

Dinamo: Dujmovic – Cr. Ionescu, Bena, Demici, Amzăr – Gorka Larrucea, Dani Iglesias, Delciu, Bobea, A. Florescu – Al. Pop;

Au mai jucat: Denis Oncescu, Gabriel Moura, Iulian Rosu, David Irimia, Valentin Borcea, Ahmed Bani, Razvan Patriche, Deniz Giafer, Yanis Cune, Denis Faragau, Alex Irimia, Nelut Rosu, Serban Alin, Lamine Ghezali.

Pentru echipa noastră urmează o nouă partidă de pregătiri în compania echipei secundea celor de la Farul Constanța. Meciul fiind programat sâmbătă, de la ora 13:00, terenul sintetic din Buftea (CNF).

Dinamo se bate la play-off!

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Iată, mai jos, adversarii dinamoviștilor în perioada de pregătire:

11 februarie: Farul Constanța;

18 februarie: FC Brașov.

Meciuri jucate de Dinamo:

Dinamo – CS Păulești 0-0;

Dinamo – CSO Plopeni 1-1;

Progresul Spartac – Dinamo (anulat);

Dinamo – CSM Slatina (anulat);

Dinamo – Gloria Buzău (anulat);

Dinamo – CS Blejoi 5 – 0;

Muscelul Câmpulung Elite – Dinamo 0 – 3;

Unirea Slobozia – Dinamo 2–0.

Dinamo, a ales Săftica și Buftea

Ovidiu Burcă a explicat de ce preferă ca antrenamentele să nu se desfășoare în baza de pregătire de la Săftica:

”Vom rămâne pe plan local, vom rămâne la Săftica. Începând de săptămâna această vor veni și ploi, e diferență între temperaturile dintre noapte și zi. Tot ce am făcut, să dăm cu îngrășământ pe teren, am distruge total gazonul dacă am face antrenamente la Săftica. Va fi îngheț în primele ore ale dimineții, varianta cea mai viabilă este să facem pe teren sintetic.

Am discutat pentru Buftea, antrenamentele tehnico-tactice vor fi la Buftea, partidele amicale încercăm să le facem pe terenuri sintetice. La Buftea este un teren de nouă generație, de bună calitate. La volumul de antrenamente din această perioadă, suprafața de teren este foarte importantă. Nu este bine să schimbi suprafețele de teren, orice schimbare deasă, poate să aducă accidentări dese, cum ar fi tendinita”, a explicat Ovidiu Burcă.

Liga 2 se va relua pe 28 februarie, iar Dinamo mai are de jucat în sezonul regulat cu Unirea Constanța și Poli Timișoara pe teren propriu, și cu Viitorul Șelimbăr în deplasare.

CITESTE SI:

Mario Iorgulescu, condamnat la ani grei de închisoare! Decizia Tribunalului București

Video I Dinamo, la primul eșec în amicale

Amical I Unirea Slobozia – Dinamo București. Cum arată primul 11 trimis de Ovidiu Burcă

3 gânduri despre &8222;Video I Concluziile lui Ovidiu Burcă după primul eșec în amicale&8221;

Lasă un răspuns