Anunț surpriză a lui Ionuţ Negoiţă

Planul de reorganizare a alui Dinamo a fost respins de instanță, iar clubul trece printr-un moment de colaps financiar. DDB vrea să preia pachetul majoritar al acțiunilor, însă neaprobarea planului de reorganizare a dat peste cap.

Dinamo are datorii de aproape zece milioane de euro, iar o parte din acestea datează din perioada în care clubul nostru se afla sub patronajul lui Ionuţ Negoiţă.

Fost investitor din Ștefan cel Mare, Ionuț Negoiță s-a retras în toamna lui 2020 şi spune că ar reveni să investească doar în anumite condiţii.

”Dacă aş mai întra vreodată în fotbal, ar fi doar la Dinamo. Și cu două condiții: să fie stadion nou făcut şi să întru în calitate de acţionar minoritar. Nu mi-aş mai asuma toată povestea.

Cea mai mare problemă a clubului este lipsa stadionului. Dacă s-ar fi făcut stadionul, atunci când a fost iniţiativa cu toate trei, Steaua, Dinamo și Rapid, m-aş fi gândit de două ori dacă să plec. Dar fără stadion sunt șanse mici să supraviețuiască. E ca atunci când nu ai casa ta şi ai vrea să ai stabilitate”, a precizat Ionuţ Negoiţă pentru gsp.ro.

Vlad Iacob a anunțat ce datorii are clubul la început de 2023

Vlad Iacob a vorbit deschis despre probleme financiare ale echipei noastre, sperând ca datoriile să ajungă în cele din urmă la mai puțin de patru milioane de euro.

Dinamo trebuie să facă rost de un milion de euro în două luni pentru a putea obține licența. În sprijinul clubului Dinamo pot veni suporterii echipei și nu numai. Aceștia pot completa formularele pentru redirecționarea a 3,5% din impozit către echipa din Ștefan cel Mare.

”În acest moment, datoriile noastre totale sunt undeva la 9,5 milioane de euro. O sumă uriașă, dar cu un plan de reorganizare, am putea ajunge la 3,5 milioane de euro. O sumă foarte rezonabilă pentru preluarea unui club cum este Dinamo.

Un plan de reorganizare cu tăierea datoriilor, oricare ar fi el, este realizabil și absolut necesar, cu siguranță. Creditorii au votat acel plan, este cel mai important element. Ce vreau să spun că și un alt plan de reorganizare ar putea să treacă, dar cel mai bine vorbiți cu administratorul judiciar”, a spus administratorul special al lui Dinamo.

Vlad Iacob, a vorbit despre felul în care au fost cheltuiți banii suporterilor, prin Programul DDB.

”Un raport de audit are anumite costuri, noi încercăm să tăiem costurile. Din câte știu, banii de la fani au fost administrați corect. Nu au fost irosiți, folosiți ilegal. Banii de la suporteri au ajuns la club, a fost relevat chiar de un control ANAF la Asociația Peluza Cătălin Hîldan.

Transparența Programului DDB ține de cei de acolo, nu de mine. Noi suntem sub supravegherea administratorului judiciar RTZ, care verifică fiecare tranzacție din club și o avizează. Funcționăm în reorganizare.

DDB nu a preluat conducerea clubului, Asociația PCH, care operează Programul DDB, e acționar minoritar, dorește să salveze clubul, scopul principal e salvarea lui Dinamo, eu am vorbit cu ei.

Suporterii nu vor cere banii de la potențialii viitori investitori. Banii au fost donați de suporteri, fiecare om a contribuit pentru salvarea lui Dinamo”, a mai spus Iacob.

Vlad Iacob, a atins și subiectul Ionuț Lupescu, fostul fotbalist fiind provocat de fanii dinamoviști să vină în club și să ajute, din postura de director executiv.

”Domnul Lupescu a mai fost invitat, propunerea actuală a suporterilor vine ca un răspuns la ce a declarat dânsul. Ar trebui să fiu și eu de acord, ca administrator delegat, cu venirea lui. Iar dacă se pune problema să vină în locul meu, atunci e nevoie de votul Adunării generale a acționarilor.

Eu am un respect foarte mare pentru Ionuț Lupescu, am crescut uitându-mă la el, are o experiență foarte mare în managementul organizațiilor, federațiilor și confederațiilor – cum este UEFA, dar în cadrul unui club de fotbal lucrurile sunt total diferite, e cu totul și cu totul altceva față de o organizație. Dar experiența lui ar fi binevenită, dacă ar vrea să se alăture nu voi spune niciodată nu”, a afirmat Vlad Iacob, administrator special Dinamo.

Ionuț Lupescu, chemat să fie Directorul Executiv al lui Dinamo

DDB îi oferă lui Ionuț Lupescu postul de Director Executiv al lui Dinamo și îi transmite că, astfel, are ocazia ”să arate că este cu adevărat un idol, iar numele său să fie direct legat de renașterea echipei”.

”Astfel, biroul este pregătit, iar Ionuț Lupescu are 2 variante:

1. Să rămână acel jucător care a fermecat generații întregi de câini cu magia sa, dar care a fost alături de Dinamo când aceasta era o forță.

2. Să vină acum, când Dinamo este la greu și să lupte alături de cei care îi cântau numele acum 20 de ani să arate că este cu adevărat un idol, iar numele său să fie direct legat de renașterea echipei.

Invitația este deschisă, iar noi îl așteptăm cu brațele deschise ca să «LE ARĂTĂM ĂSTORA CE ÎNSEAMĂ DINAMO!».

Pentru noi, misiunea rămâne aceeași: https://programddb.f230.ro/28xx, se mai arată în comunicatul remis de PCH.

CITESTE SI:

Video I Concluziile lui Ovidiu Burcă după primul eșec în amicale

Mario Iorgulescu, condamnat la ani grei de închisoare! Decizia Tribunalului București

Video I Dinamo, la primul eșec în amicale

3 gânduri despre &8222;Anunț surpriză a lui Ionuţ Negoiţă&8221;

Lasă un răspuns