Rugby I Schimbări majore în lotul ”buldogilor”

Conducerea secției de rugby al Clubului Sportiv Dinamo, se mișcă intens pe piața transferurilor și birourile sunt țesute de contracte în ultima perioadă.

Astăzi, 13 februarie, managementul echipei a anunțat că a obținut semnătură ”stejarului”, Kamil Sobota.

Flankerului în vârstă de vârstă de 30 de ani, Kamil nu este străin de canisa buldogilor, 2010 fiind anul când ajungea prima dată în Stefan cel Mare, sosit de la Colegiul Național Aurel Vlaicu.

După întoarcerea la echipa Universitatea din orașul natal Cluj, rezultate notabile la CSM București și o perioadă de rătăcire la Steaua, acesta s-a întors acasă.

Kamil Sobota a oferit și o primă reacție după semnarea contractului cu Dinamo:

”Dinamo are un proiect cu dimensiuni total diferite față de anul 2010 când am luat primul contact cu buldogii.

Este un club cu tradiție și am calitațile necesare să adaug un plus de putere și fizicalitate pachetului de înaintare.

Sunt jucător profesionist și CSA face parte dintr-un capitol închis. Toți cei care fac parte din staff sau foștilor colegi, vreau să le transmit recunoștința mea pentru perioada petrecută acolo.

Acum sunt la Dinamo și pentru următorii ani am în gând doar performanța alături de clubul meu”, a spus Sobota la revenirea în Ștefan cel Mare.

Managementul echipei de rugby Dinamo, a început tare anul 2023, prin noi transferuri realizate, dar și prin prelungirea unor noi contracte al unor jucători din actualul lot.

Dinamo Rugby a semnat un acord cu polivalentul stâlp, Werner Kruger!

Tânărul în vârstă de 21 de ani, născut și crescut în Africa de Sud, a fost selectat de la o vârstă fragedă la academia celor de la Stade Français Paris și după o colaborare de mai bine de doi ani alături de echipele de under 19 și under 20 ale clubului Francez, Werner a fost nevoit să încheie relațiile contractuale datorită pandemiei mondiale de SARS-CoV-2

Experiența europeană și-a reluat cursul între anii 2021-2022 dar de această dată în Portugalia, la Clubul S.L. Benfica Rugby.

”Sunt foarte bucuros că am ocazia să joc pentru un club cu o istorie așa bogată ca cea a clubului Dinamo.

Mă simt onorat și responsabil. O să profit la maxim de această șansă și îmi doresc ca implicarea mea să ducă la îndeplinirea obiectivelor propuse de buldogi”, au fost primele cuvinte ale lui Kruger, din ipostaza de jucător a lui Dinamo.

Paula Tuitavuki Nofomuli Mahe, s-a alăturat și el ”buldogilor”! Internaționalul din Tonga, și-a făcut debutul pentru ‘IKALE TAHI în anul 2021 și a fost selectat datorită performanțelor sale cu Tonga Sevens.

Născut și crescut în Tonga, Paula Mahe s-a mutat în Noua Zeelandă când era adolescent și a cunoscut performanța în cadrul echipelor Chiefs, Waikato și Hautapu Rugby Club.

Paula Mahe, în vârstă de de 22 de ani, afirmă că a așteptat cu nerăbdare să îmbrace tricoul clubului nostru: ”Am așteaptat cu nerăbdare să mă alătur buldogilor.

Sunt foarte încântat să joc în România și o să îmi îndeplinesc rolul de a ajuta echipa să reușească în viitor.”

Conducerea secției de rugby a Clubului Sportiv Dinamo, a oficializat și prelungirea contractuală a unui grup de șapte sportivi din actualul lot. La momentul redactării acestui articol (n.r. 13 februarie 2023), cei 7 ”buldogi” sunt: Florea Rafael, Gabriel Pop, Dorin Tică, Ionut Rusu, Bogdan Neacșu, Sergiu Puescu și Alexandru Gordas.

Transferuri realizate:

Paula Tuitavuki Nofomuli Mahe;

Werner Kruger;

Kamil Sobota.

Prelungiri contractuale:

Florea Rafael;

Gabriel Pop;

Dorin Tică;

Ionut Rusu;

Bogdan Neacșu;

Sergiu Puescu;

Alexandru Gordas.

CITESTE SI:

PCH, ultimatum pentru Dorin Șerdean!

DDB, invitație publică pentru Dorin Șerdean și Nicolae Badea

Cătălin Țîră trage un semnal de ALARMĂ: ”Situația nu e tocmai roz”

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Rugby I Schimbări majore în lotul ”buldogilor”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s