Prima adversară oficială din 2023 a lui Dinamo, și-a oprit activitatea

Dinamo se pregătește pentru ultimele trei runde din sezonul regular al Ligii 2, obiectivul intermediar accederea în play-off.

În prima rundă din 2023, ”câinii” trebuie să evolueze, teoretic, pe teren propriu, cu Unirea Constanța. Satelitul celor de la FCSB, este pe locul 20 din 20 de echipe în Liga 2, cu 12 puncte, la egalitate cu echipa de deasupra, Politehnica Timișoara.

Dacian Nastai (49 de ani), antrenorul echipei în prima parte a campionatului din Liga a 2-a, a spus că Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali (64 de ani), i-a transmis că totul se va încheia la clubul care juca pe arena celor de Academica Clinceni.

Știrile nu sunt bune, am avut cinci zile în care am făcut o pregătire, dar din păcate începând cu ziua de azi (n.r. – sâmbătă, 11 februarie), am fost anunțat că nu se mai dorește continuarea proiectului.

Am avut în prima zi șapte-opt jucători, ajunsesem la 10 jucători apoi, dar din păcate anumiți jucători au venit, au plecat, nu a fost stabilitate și poate și asta a contat. Faptul că nu ne-am adunat cum ne-am dorit a contat.

Domnul Geambazi m-a anunțat că nu dorește să continue acest proiect. Nu cunosc exact cum era finanțată echipa, dar cu el țineam legătura. Aveam programat pentru azi dimineață (n.r. – sâmbătă) un amical cu echipa U18 a FCSB-ului, făcusem cinci zile de pregătire, voiam să ne punem la punct problemele de ordin fizic, dar ieri seară (n.r. – vineri, 10 februarie) am fost anunțat că se va renunța la acest joc și la proiect.

Mi-aș dori mult să continue, poate sunt anumiți jucători care vor să joace, dar sunt lucruri care mă depășesc, organizatoric și financiar, și aici mă opresc”, a spus Dacian Nastai.

Astfel, este doar o chestiune de timp până când Unirea Constanța va anunța Federația Română de Fotbal că nu va relua campionatul de Liga 2 după această pauză competițională, lucrurile fiind clare la nivel intern, la nivelul conducerii.

În acest moment, nepotul renumitului cioban din Pipera, Vasile Geambazi, a anunțat că echipa își oprește activitatea.

Ce spune regulamentul!

Astfel, articolul 17, retragerea sau excluderea echipelor din campionat spune că:

1.În cazul în care, în cursul desfăşurării unui campionat, o echipă sau mai multe echipe se desfiinţează, sunt excluse din activitatea competiţională, se retrag sau sunt retrogradate, se procedează astfel:a.dacă această situaţie intervine înainte de sfârşitul turului (la competițiile organizate potrivit art. 8.a, respectiv cu tur și retur)/sezonului regular, rezultatele jocurilor disputate se anulează şi nu vor mai apărea în clasament;

b.dacă această situaţie intervine după terminarea turului sezonului regular (la competițiile organizate potrivit art. 8.a), sau în timpul desfăşurării fazelor play-off/play-out, rezultatele jocurilor disputate în tur/sezonul regular se menţin, iar toate jocurile din retur/fazele play-off/play-out (cele care s-au desfăşurat până la data retragerii/excluderii și cele rămase a se desfăşura conform programului official) se omologhează cu rezultatul de 3-0 în favoarea fiecărei echipe adverse.

Dinamo un nou meci amical

Pentru echipa noastră urmează o nouă partidă de pregătiri în compania echipei FC Brașov. Meciul fiind programat sâmbăta, 18 februarie.

Dinamo se bate la play-off!

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Iată, mai jos, adversarii dinamoviștilor în perioada de pregătire:

18 februarie: FC Brașov.

Meciuri jucate de Dinamo:

Dinamo – CS Păulești 0 – 0;

Dinamo – CSO Plopeni 1 – 1;

Progresul Spartac – Dinamo (anulat);

Dinamo – CSM Slatina (anulat);

Dinamo – Gloria Buzău (anulat);

Dinamo – CS Blejoi 5 – 0;

Muscelul Câmpulung Elite – Dinamo 0 – 3;

Unirea Slobozia – Dinamo 2 – 0;

Dinamo – Farul 2 Constanța 0 – 0.

Dinamo, a ales Săftica și Buftea

Ovidiu Burcă a explicat de ce preferă ca antrenamentele să nu se desfășoare în baza de pregătire de la Săftica:

”Vom rămâne pe plan local, vom rămâne la Săftica. Începând de săptămâna această vor veni și ploi, e diferență între temperaturile dintre noapte și zi. Tot ce am făcut, să dăm cu îngrășământ pe teren, am distruge total gazonul dacă am face antrenamente la Săftica. Va fi îngheț în primele ore ale dimineții, varianta cea mai viabilă este să facem pe teren sintetic.

Am discutat pentru Buftea, antrenamentele tehnico-tactice vor fi la Buftea, partidele amicale încercăm să le facem pe terenuri sintetice. La Buftea este un teren de nouă generație, de bună calitate. La volumul de antrenamente din această perioadă, suprafața de teren este foarte importantă. Nu este bine să schimbi suprafețele de teren, orice schimbare deasă, poate să aducă accidentări dese, cum ar fi tendinita”, a explicat Ovidiu Burcă.

Liga 2 se va relua pe 28 februarie, iar Dinamo mai are de jucat în sezonul regulat cu Unirea Constanța și Poli Timișoara pe teren propriu, și cu Viitorul Șelimbăr în deplasare.

CITESTE SI:

Dorin Șerdean, prima reacție după ULTIMATUM-ul transmis de DDB

Dorin Șerdean repus în funcția de președinte executiv! Acționarul majoritar al lui Dinamo este obligat să îi achite salariile restante lui Dorin Șerdean

Rugby I Schimbări majore în lotul ”buldogilor”

6 gânduri despre &8222;Prima adversară oficială din 2023 a lui Dinamo, și-a oprit activitatea&8221;

Lasă un răspuns