Dusan Uhrin întoarce armele către Dinamo: ”Vă rugăm să constatați”

Antrenorul ceh, Dusan Uhrin a cerut instanției, plata sumei restante de 12.800 de euro.

Dusan Uhrin (55 de ani) a cerut instanței deschiderea procedurii de faliment împotriva lui Dinamo invocând faptul că administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, nu i-a răspuns în termen de 60 de zile la cererea de plată formulată pentru suma de 12.800 de euro.

Uhrin s-a prevalat de faptul că, potrivit legii insolvenței, în cazul în care datoria depășește valoarea-prag de 50.000 de lei, poate solicita deschiderea procedurii de faliment al debitorului dacă creanțele nu sunt achitate în termen de 60 de zile de la data formulării cererii de plată către administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu.

”La data de 8.11.2022, subsemnat am formulat o cerere de plată pe care am trimis-o prin intermediul e-mail-ului către administratorul judiciar al societății debitoare. Până la data de 30.01.2023, debitoarea nu a formulat niciun răspuns în legătură cu această cerere de plată.

În cazul de față, raportat la dispozițiile legale anterior menționate, vă rugăm să constatați că, deși subsemnatul am formulat cerere de plată pentru suma de 12.800 euro la data de 8.11.2022 administratorul judiciar a omis să se pronunțe cu privire la acest aspect până la această dată, existând o întârziere mai mare de 60 de zile față de data la care acesta ar fi trebuit să se pronunțe asupra cerereri mele”, a menționat antrenorul ceh.

Dusan Uhrin alungat din Ștefan cel Mare pentru abateri disciplinare !

Administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, a informat judecătorul sindic, printr-un document depus la dosar pe 26 ianuarie 2023, că Dusan Uhrin merită doar 6.400 de euro, salariul pentru luna mai, deoarece la 1 iunie i-a fost reziliat contractul pentru abateri disciplinare.

Concret, Uhrin a fost demis pentru că nu s-a mai prezentat la serviciu, după ce Dinamo a retrogradat, în urma meciului retur de baraj cu U Cluj, disputat pe 29 mai 2022.

Dinamo a justificat astfel decizia: ”La data de 01.06.2022 între Dinamo 1948 SA și dl. Dusan Uhrin, a fost încheiată Decizia de încetare nr. 306/01.06.2022 a Contractului de activitate sportivă nr. 492/11.03.2022, ca urmare a neprezentării la activitățile echipei Dinamo I începând cu data de 30.05.2022.

În acest sens, a fost încheiat referatul privind constatarea săvârșirii unei abateri disciplinare de către domnul Sabin Ghiță, angajat în funcția de Team Manager în cadrul SC Dinamo 1948 SA.

Conform prevederilor Deciziei de încetare nr. 306/01.06.2022, începând cu data de 01.06.2022 a încetat Contractul de activitate sportivă nr. 492/11.03.2022 al domnului Uhrin Dusan, conform prevederilor Art. 8.2., punct “D” din Contractul de activitate sportivă”.

Ce prevede Art. 8.2. din contract invocat de Dinamo

În cazul în care antrenorul este în imposibilitatea de a fi prezent la antrenamentele primei echipe de fotbal a SC Dinamo 1948 SA, indiferent de motiv, avem în vedere culpa părții sau lipsa acesteia, SC Dinamo 1948 SA este îndreptățit să rezilieze prezentul contract de îndată și fără nicio notificare.

Părțile stabilesc de comun acord că o absență nejustificată mai mare de două zile constituie motiv de încetare, potrivit prezentului articol. Într-o atare situație, Dinamo va avea obligația de a plăti drepturile financiare la zi, iar antrenorul nu va avea dreptul să solicite nicio despăgubire.

Pentru claritate, prezenta situație nu are în vedere imposibilitatea antrenorului de a presta activitate din cauza unor motive de natură medicală, certificate și parafate ca atare de medicul specialist, sau personală (nuntă, botez sau deces în familie etc.), ce fac justificată absența antrenorului, cu condiția ca acestea să fi fost anunțate în prealabil administratorului special și administratorului judiciar.

3.000 de euro ar fi primit Dusan Uhrin bonus dacă salva Dinamo de la retrogradare, conform contractului pe care l-a avut în perioada 10 martie – 30 iunie 2022

CITESTE SI:

Volei I Dinamo în drum spre TITLU! ”Trebuie să jucăm cel mai bun volei al nostru”

Repatriere la Dinamo!

Cum ar modifica clasamentul retragerea Unirii Constanța din campionat

Publicitate

2 gânduri despre &8222;Dusan Uhrin întoarce armele către Dinamo: ”Vă rugăm să constatați”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s