Noi detalii despre partida Dinamo București – Unirea Constanța: ”99 la sută continuăm”

Dinamo are primul oficial stabilit pe data de 27 februarie, împotriva ultimei clasate,Unirea Constanța.

Meciul a fost programat de la ora 17:00 pe Arcul de Triumf, însă despre Unirea Constanța, ”lanterna roșie” a Ligii 2 după 16 etape, s-a zvonit, dar s-a și declarat în această iarnă că are șanse mari să se retragă din competiție.

Patronul echipei din Constanța, Vasile Geambazi a vorbit despre planurile pe care le are cu echipa fostă Farul Constanța și a atins subiectul legat de disputarea partidei cu Dinamo București.

”Cum să ne retragem? Sunt niște dificultăți financiare, dar o să încercăm să terminăm campionatul. Nu doar sezonul regular, ci tot sezonul. Dacă aș termina doar sezonul regular, s-ar interpreta că avantajez pe cineva. Din 17 echipe cu care am jucat, aș avantaja pe cele patru pe care le-am bătut.

Suntem în restructurare, insolvență, avem plan de reorganizare și încerc să nu duc echipa în faliment. Retrogradez, mă înscriu la Liga 3 anul viitor. Dacă mă retrag, mă duc direct la Liga 5. 99% continuăm. În ce condiții, vom vedea. Eu caut copii care vor să joace la Liga 2.

Vreau, trebuie să vrea și ei. Încercăm să nu jucăm cu copii de 14-15 ani, dar, dacă va fi nevoie pentru a termina sezonul, o voi face. Nu avem interdicție la legitimări. Eu caut, repet, copii care să mai joace nouă meciuri la Liga 2. Vreau să-i văd că-și doresc”, a spus Geambazi potrivit Prosport.

În următoare etapă, Dinamo se va deplasa în Sibiu, unde o va întâlni pe CS Șelimbăr. Partida se va disputa pe un alt stadion modern: noua arenă a celor de la Hermannstadt.

Analiza lui Ovidiu Burcă după ultimul amical al iernii

Dinamo s-a impus cu scorul de 2-1 (0-0) în amicalul disputat sâmbătă, 18 februarie, contra FC Brașov. Au marcat pentru Dinamo: Ahmed Bani şi Neluţ Roşu.

La finalul partidei, Ovidiu Burcă s-a declarat un antrenor mulțumit după această perioadă agitată.

”A fost foarte important faptul că astăzi am jucat pe iarbă, toată pregătirea a fost pe sintetic. Am avut o repriză a doua bună, am găsit un teren de iarbă aici, de aceea am insistat, le mulțumim dinamoviștilor de aici.

E greu să găsești un teren cu iarbă în această perioadă. Suferim la ceea ce înseamnă infrastructură în România, mai durează până ne aliniem la ce se întâmplă în alte țări.

A fost o atmosferă pitorească, acolo unde merge Dinamo, avem suporteri, au fost mulți copii care au venit să ne vadă, mă bucur că le-am făcut o surpriză. În sfârșit discuția legată de Arcul de Triumf se încheie, mergem să jucăm lunea viitoare, e un moment important pentru noi, sper că suporterii să vină în număr cât mai mare. Sper să ne impunem, au trecut multe luni de la ultimul meci oficial și abia aștept să ne revedem.

Am ajuns aproape de play-off, obiectivul propus din păcate nu stăm doar la mâna noastră, dar eu cred că dacă vom câștigă toate cele 3 meciuri, vom avea o șansă importantă de a accede în play-off.

Luăm meci cu meci, primul meci e cu Unirea Constanța, sperăm să vină să joace, avem două meciuri foarte grele, cu Șelimbăr și Timișoara”, a transmis Ovidiu Burcă la finalul partidei.

Dinamo se bate la play-off!

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Dinamo se pregătește de reluarea campionatului și obținerea calificării în play-off-ul ligii secunde

În primul meci din 2023, “câinii” ar trebui să joace la București cu Unirea Constanța, dar echipa aflată pe ultimul loc în clasament este în pragul desființării. Peste 20 de jucători și-au reziliat contractele.

Dinamo are o problemă în acest sezon, PE STADION JUCĂM? Stadionul Dinamo, din Șoseaua Ștefan cel Mare, va fi demolat, pentru a fi construită o arenă modernă.

În 2022, Dinamo a jucat la Clinceni și Giurgiu meciurile considerate pe teren propriu.

Acum, conducerea lui Dinamo a ajuns la un acord pentru închirierea arenei moderne ”Arcul de Triumf”, inaugurată în vara anului 2021.

Astfel, partida cu satelitul celor de la FCSB, se va disputa luni, 27 februarie, de la ora 17:00. Meciul contând pentru etapa a 17-a, din Liga 2.

Meciuri amicale jucate de Dinamo:

Dinamo – CS Păulești 0 – 0;

Dinamo – CSO Plopeni 1 – 1;

Dinamo – CS Blejoi 5 – 0;

Muscelul Câmpulung Elite – Dinamo 0 – 3;

Unirea Slobozia – Dinamo 2 – 0;

Dinamo – Farul 2 Constanța 0 – 0;

Dinamo – FC Brașov 2 – 1.

CITESTE SI:

Analiza lui Ovidiu Burcă după ultimul amical al iernii

Video I Dinamo închide perioada de pregătire cu o nouă victorie

Veste excelentă: ”Contul cu Macron e blocat total”

Lasă un răspuns