Termen în procesul Dorin Șerdean vs APCH. Ce a decis instanța

Dorin Șerdean cere dizolvarea APCH și s-a adresat Judecătoriei Sectorului 2, unde a deschis un proces toamna trecută.

Termenul fixat inițial de instanță a fost luni, 20 februarie. Astfel, astăzi la Judecătoria Sectorului 2, a avut loc încă un episod din războiul de uzură dintre acționarul majoritar al lui Dinamo, Dorin Șerdean, și Asociația Peluza Cătălin Hîldan (APCH).

Șerdean a deschis proces pe 4 noiembrie 2022. El solicită dizolvarea APCH, dar instanța a decis amânarea cauzei pentru data de 15 mai 2023.

Dorin Șerdean, care deține 72,87% dintre acțiunile lui Dinamo, consideră că Asociația și-a depășit statutul și că nu are niciun drept să împrumute clubul cu bani. APCH este acționar minoritar al SC Dinamo 1948 SA, cu 20,06%.

Potrivit ProSport, în sală a fost prezent și Elias Bucurică, președinte APCH, dar și Claudiu Balog, practician în insolvență și care are drept de semnătură în procesul de reorganizare juridică a lui Dinamo. Conform sursei citate, RTZ a formulat cerere de intervenție în dosar.

Potrivit lui Dorin Șerdean, APCH urmăreşte un alt scop decât cel pentru care s-a constituit.

”Cei din APCH, conform celor menționate, nu ar fi avut dreptul să dețină acțiuni într-o societatea comercială. Mai mult, nu puteau oferi împrumuturi”, a explicat Dorin Șerdean demersul împotriva APCH.

”Amânări din toate direcțiile împotriva mea. Sau, de fapt, greșesc, sunt numai găselnițe marca RTZ.

Au făcut contestație la executare privind repunerea mea în drepturi în cadrul clubului. Iar azi au depus în instanță o cerere de intervenție prin care le-a luat apărarea celor de la Asociația PCH.

Judecătorul a dispus amânarea pe baza acestui motiv”, a reacționat Dorin Șerdean, conform gsp.ro.

Conform planului de reorganizare modificat, realizat de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu, se urmărărește ca APCH/DDB să devină acționar majoritar, prin conversia în acțiuni a creanțelor deținute de fani. Acest lucru ar echivala cu scoaterea din joc a lui Dorin Șerdean.

Până una-alta, Dinamo reia campionatul Ligii 2 cu planul de reorganizare modificat rămas în aer, după ce judecătorul sindic a respins pe 13 decembrie 2022 varianta propusă de administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu.

Zăvăleanu și DDB au făcut recurs la Curtea de Apel, dar instanța nu a stabilit încă un termen pentru Au trecut două luni și o săptâmănă.

Administratorul special al lui Dinamo, Vlad Iacob, rămâne în continuare adeptul refacerii planului de reorganizare modificat.

”Nu am renunțat la idee. Vom lua o decizie în cel mai scurt timp, în acest sens. Avem nevoie de un plan aprobat, cu hair-cut, urgent”, a declarat Vlad Iacob.

În motivarea deciziei, instanţa a apreciat că Planul de reorganizare modificat trebuie să prevadă acelaşi tratament corect și echitabil pentru fiecare creditor.

Vlad Iacob anunța luna trecută că Dinamo are nevoie de 1,5 milioane de euro până la 30 aprilie pentru a obține licența pentru sezonul viitor.

CITESTE SI:

Oficial I Dinamo a anunță un nou parteneriat

Vlad Iacob: ”Avem în mare același lot cu care am început”

Noi detalii despre partida Dinamo București – Unirea Constanța: ”99 la sută continuăm”

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s