Planul noului acționar a lui Dinamo: ”M-a făcut să zic da acestui proiect”

Dinamo are parte de un nou început, odată cu decizia lui Dorin Șerdean de a ceda pachetul majoritar de acțiuni grupului Red&White 2022 Management, din care fac parte afaceristul Eugen Voicu și Andrei Nicolescu.

Eugen Voicu, unul dintre noii acționari de la Dinamo, a oferit o serie de declarații importante pentru suflarea dinamovistă, după ce a preluat prin intermediul Red&White Management pachetul majoritar de acțiuni de la Dorin Serdean.

”Implicarea mea la Dinamo este personală și nu are legătură cu celelalte companii. Nu există Certinvest implicat în această inițiativă. Am ajuns întâmplător la Dinamo, un grup de antreprenori interesați de a investi, de a pune umărul la relansarea brandului Dinamo, m-au căutat, doreau echilibru între mai multe companii și persoane fizice care să devină investitori. Nu se dorește un acționar majoritar, nu se dorește un patron, plecăm de la un concept diferit. Dacă investesc într-o zonă de business, contează echipa. Avem management potrivit, răspunsul este DA.

Andrei Nicolescu a reușit să ducă Rapidul în prima ligă, multe lucruri i se datorează lui și astăzi. Echipa de management este foarte bună, trebuie să existe compatibilitate, un set de valori comun, se întâmplă asta. Nu în ultimul rând, este vorba de momentul de piață și segmentul. Este o oportunitate rară să se implice într-o activitatea sportivă, trebuie să fie un exemplu, pe alte lături, cum ar fi educațională, comunitatea creată în jurul unei activități. Este mult loc de îmbunătățire în această zonă. M-a făcut să zic da acestui proiect, am ajuns temporar acționar în clubul Dinamo.

Eu sunt președintele CA și Red&White Management are 80% din acțiunile Dinamo 1948. Am cumpărat de la Dorin Șerdean, apoi 8% de la suporteri, era conceptul de bază, să avem 80% de la început. Suma totală, valoarea de negociere este peste 550 000 de euro.

Depinde în ce ligă activezi, în liga secundă sumele sunt mai mici, dar în Liga I veniturile generate de o echipa de fotbal sunt mult mai mari. O echipa de liga a doua încasează 50 000 de euro pe an din drepturile TV, Dinamo este foarte dezavantajată. Meciurile au audiență mai mare ca multe echipe din prima ligă. În momentul în care Dinamo va activa în Liga I, drepturile minime sunt 800 000 minime pentru ultimele clasate. Există resurse pentru finanțarea unei echipe, corelate și cu performanță.

Vorbim de un plan pe 3 ani și jumătate, investiția minimă este de 12 milioane de euro. O să extindem baza de acționari, suntem în faza de selecție. Am aliniat niște interese, erau situații complicate, nimeni nu reușea să adune părțile implicate la masă, să înceapă reconstrucția clubului. Împreună cu Andrei ne-am asumat acest demers, de a-i aduce la un interes comun. Interesul este comun, de a face performanță sportivă și de a promova în prima ligă.

Am reușit lucrul acesta, în momentul în care am devenit acționari majoritari TEMPORARI, vom face majorări de capital în perioada următoare, vom atrage și alți antreprenori, oameni care au experiență, un set de valori binevenit, să ni se alăture să creștem împreună această echipă. Aș vrea să menționez că ne raportăm că la un business. Dacă vrei să conduci un business, să fii dominat de emoție, nu știu ce șanse ai. Emoția trebuie să fie pe stadion, în online, dar în deciziile de business, trebuie să fim ratinoal și să aplicăm un nou model, a unui grup de investitori care investesc, nu patronat restrâns, cu regulile de business aplicate și în zona sportivă”, a declarat fondator Certinvest.

”Întâmplător când eram mai tânăr aveam o echipa favorită și era Dinamo. Băiatul meu a ales să meargă la meciurile, a mers la 3 meciuri și a pierdut. Dinamo este un brand, alături de Steaua, Craiova, sunt niște branduri foarte puternice în România și din această perspectivă, suporterii, calitatea lor, spectacolul din tribună mi se pare de nivel de Liga Campionilor.

Dacă am avea în teren ce avem și în tribună, Dinamo ar fi în top. Am mare încredere în Andrei Nicolescu, are o abordare și viziune modernă. Multe lcururi vor arată diferit la noi, sper să avem semnale în această direcție. Lucrurile nu se fac peste noapte, durează, avem plan pe 3 ani și jumătate, începând de acum, de când încercăm să facem ordine în situația financiară a clubului.

Ideea este să atragem alți antreprenori, așa cum am făcut în viața mea. Pentr mine lucrurile arată similar, mă implic ca să setăm managementul, guvernanța, cash-flowul, să știm că este fundamentat.

Nu am făcut o evaluare a brandului, este vizibil că brandul Dinamo este un brand valoros.

rem să fim foarte deschiși cu asociațiile suporterilor, am respect deosebit pentru fani, ei au finanțat echipa în ultimii ani, au adus 4 milioane de euro pentru a ține clubul în viață, este un exemplu rar întâlnit, nu doar în România, suporterii să fie așa de atașați, să rămână alturi de echipă în momentele dificile.

Am plătit jumătate din salariile restante, erau două luni, am achitat prima jumătate, în următoarea perioadă vom achita salariile la zi, sper că jucătorii să fie mai motivați din această perspectivă. Traseul pe care îl are Dinamo, în mod normal ar trebui să o ducă în play-off, apoi să lupte cu șanse mari la promovare în liga superioară. Șansele sunt reale. În primul rând este o interdicție la transferuri, urmează să se rezolve, pe prima poziție în comunicatul pe care l-am dat după ce am făcut tranzacția, se află aprobarea unui nou plan de retrustructurare în comitetul creditorilor.

Este firesc să se întâmple, în funcție de când se va întâmpla și va arăta, bugetul se va adapta. Nu suntem niște investitori care să vină să arunce cu bani, trebuie să abordăm din punct de vedere al unui business normal, inclusiv această expunere. Suntem gata să investim suficient de mult, în condițiile în care acest plan este aprobat. Sunt datorii istorice prea mari, pe care nu ni le putem asuma.

Este o procedură, durează câteva săptămâni, compania poată să iasă din insolvență, lucrurile se limpezesc în momentul respectiv, până atunci situația este destul de complicată, dar avem speranța că toată lumea va înțelege asta”, a declarat Eugen Voicu, potrivit ziarului Financiar.

CITESTE SI:

S-a stabilit programul etapei a 19-a. Când se joacă Dinamo – Poli. Timișoara

Răzvan Zăvăleanu și RTZ s-a înțeles cu Red&White

Răzvan Zăvăleanu și RTZ s-a înțeles cu Red&White

3 gânduri despre &8222;Planul noului acționar a lui Dinamo: ”M-a făcut să zic da acestui proiect”&8221;

Lasă un răspuns