Handbal I Drumul spre Euro 2024: Xavi Pascual: ”E un meci foarte, foarte important pentru noi”

Naționala României se pregătește pentru calificarea la EURO 2024!

Prima reprezentativă a României, antrenată de Xavier Pascual, are două meciuri cu Insulele Feroe (miercuri, 8 martie) în deplasare și sâmbătă (11 martie) în Sala Dinamo. Aceste jocuri sunt decisive și pot deschide ușa naționalei pentru calificarea la EURO 2024!

Selecţionerul echipei naţionale de handbal masculin a României și antrenorul ”dulăilor”, Xavi Pascual, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că nu poate da un pronostic pentru partida cu Insulele Feroe, din preliminariile Campionatului European – EHF EURO 2024, punând accent mai mult pe mentalitatea jucătorilor săi în ceea ce priveşte obţinerea victoriei.

“Sunt foarte mulţumit de felul cum am lucrat şi după amiază avem un alt antrenament. Cred că am lucrat bine în aceste trei zile şi mai avem antrenament şi în Insulele Feroe. Este un meci foarte, foarte important pentru noi. Eu cred că Feroe are o echipă bună, cu jucător tineri cu o calitate individuală foarte bună în duelurile unu la unu şi este foarte complicat să te aperi împotriva lor.

E un meci complicat, dar echipa cunoaşte acest lucru şi eu cred că sunt concentraţi pentru această partidă. Eu nu cred că este un meci în care să dai un pronostic, e vorba de mentalitate. Şi noi mergem acolo cu intenţia de a câştiga acest meci. Cel mai important meci este cel de miercuri, trebuie să dăm 100% şi apoi vedem. Dacă vom câştiga şi în a doua partidă, bine, dacă nu, îl vom câştiga pe următorul.

Nu e uşor să câştigi în Insulele Feroe, au jucători tineri care evoluează în Danemarca, dar cu o calitate foarte mare. E un meci complicat, atât pentru ei, cât şi pentru noi”, a declarat Pascual.

Tehnicianul spaniol spune că nu se gândeşte la calificarea la Campionatul European, fiind concentrat 100% pentru partida din deplasare cu Insulele Feroe.

“Intenţia noastră este să ajungem la turneul final şi pe mine nu mă interesează cum o vom face. Eu cred că echipa este pregătită pentru a încerca să câştige acest meci, dar dacă nu se poate, nu se poate, asta este, dar cel mai important este că noi mergem acolo cu această intenţie şi cu un respect mare pentru o echipă foarte bună. Eu cred că toată lumea este conştientă că este o partidă dură.

Eu nu vreau să vorbesc despre calificare, pe mine nu mă interesează asta acum, acesta este obiectivul nostru. Cel mai important acum este să ne gândim 100% la meciul de miercuri. Ce se va întâmpla joi sau mai târziu nu ştiu. Dacă începem să vorbim despre Campionatul European, despre Campionatul Mondial nu este bine, toată concentrarea trebuie să fie pentru meciul de miercuri, cel mai important meci”, a adăugat Xavi Pascual.

După o înfrângere cu Austria şi o victorie cu Ucraina în preliminariile Campionatului European – EHF 2024, naţionala României se află în acest moment pe locul 2 în clasamentul Grupei 4, cu 2 puncte. Primul loc este ocupat de Austria, cu 4 puncte, pe locul 3 se află Ucraina, cu 2 puncte, iar ultima poziţie se situează Insulele Feroe, cu 0 puncte.

Primele două clasate în cele opt grupe preliminare se califică la turneul final, alături de cele mai bune patru formaţii de pe locul al treilea.

Campionatul European de handbal masculin se va desfăşura în Germania, între 10 şi 28 ianuarie 2024.

Dinamoviști pentru Națională:

Ante Kuduz, Javier Humet, Nicu Negru, Alexandru Bucătaru, Dan Racoțea, Robert Militaru (jucători), Xavier Pascual, Marius Pintea și Elian Apostol (staff), sunt dinamoviștii ce vor reprezenta cu mândrie România.

CITESTE SI:

Dovadă de empatie: ”Am renunțat la două salarii”

Volei I Ca în vremurile bune! Dinamo și Steaua au încheiat sezonul regulat pe primele două locuri

Handbal I Interes major pentru Dinamo – THW Kiel. Vezi câte bilete mai sunt disponibile

3 gânduri despre &8222;Handbal I Drumul spre Euro 2024: Xavi Pascual: ”E un meci foarte, foarte important pentru noi”&8221;

Lasă un răspuns