Scandal la MTS! Eduard Novak recunoaşte abuzul în serviciu

Un nou scandal a izbucnit în sportul românesc. Ministrul Eduard Novak este acuzat de abuz în serviciu și conflict de interese, după ce și-ar fi premiat tatăl cu 112.000 euro pentru Jocurile Paralimpice Tokyo 2020, deşi el n-a făcut parte din lotul de ciclism.

Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST) a lansat o acuzație pentru ministrul Eduard Novak, în care a reieșit faptul că fostul președinte al FRC și-a premiat tatăl cu peste o sută de mii de euro.

”Novak l-a premiat pe tatăl lui Novak!

112.000 de euro pentru Karoly Novak, aprobat / ministrul Sportului, Carol Novak

SNST a intrat în posesia documentelor care arată modul în care au fost acordate premierile pentru sportivii și antrenorii care au participat la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020, desfășurate în perioada 24 august – 6 septembrie 2021”, este o bucată din comunicatul emis de SNST.

Reacţia Ministerului Sportului despre premierea tatălui lui Eduard Novak

Karoly Novak n-a făcut deplasarea la Tokyo, dar el a apărut pe statul de premiere. El a fost premiat cu suma maximă, aproximativ 112.000 euro. Doar Eduard Novak a mai avut un premiu la fel de mare.

Într-un răspuns pentru g4media.ro, cabinetul minstrului Sportului recunoaşte că tatăl lui Eduard Novak a fost premiat, deşi n-a făcut deplasarea.

Însă Ministerul Sportului susţine că premierea s-a făcut conform legii şi nu era nevoie ca acesta să fie prezent la Jocurile Paralimpice pentru a îndeplini criteriile de premiere:

”Tatăl ministrului Novak a fost premiat, dar a fost premiat dintotdeauna, e antrenor emerit în ciclism.

La Tokio nu a făcut deplasarea, într-adevăr, pentru că nu au fost disponibile locuri. A fost premiat, dar totul s-a făcut conform legii.

La canotaj, de exemplu, ar trebui să meargă zeci de antrenori la olimpiadă, dar nu sunt locuri pentru toţi.

Legea nu prevede însă că nu trebuie să fie premiaţi doar pentru că nu au participat la Olimpiadă. Le este premiată întreaga activitate.

Nu e nimic în neregulă acolo”, precizează cabinetul ministrului Sporturilor.

Karoly Novak ar fi fost premiat şi la kaiac-canoe… tot ca antrenor principal

Karoly Novak pare a fi un antrenor foarte talentat nu doar la ciclism, ci şi la kaiac-canoe.

După Jocurile Paralimpice Rio 2016, numele lui Karoly Novak ar fi apărut pe statul de plată al Federaţiei Române de Kaiac-canoe.

Dezvăluirea a fost făcută atunci de jurnalistul Lucian Oprea. Karoly Novak ar fi fost premiat atunci cu 156.579 lei pentru participarea ca antrenor principal la lotul paralimpic de kaiac-canoe.

CITESTE SI:

Un important nume din sectorul energetic, în negocieri cu Red&White pentru a investi la Dinamo

Ovidiu Burcă, înaintea duelului cu Timișoara: ”Ne aşteaptă ultima finală”

Video I Care va fi relația dintre Andrei Nicolescu și Vlad Iacob la Dinamo

3 gânduri despre &8222;Scandal la MTS! Eduard Novak recunoaşte abuzul în serviciu&8221;

Lasă un răspuns