Un important nume din sectorul energetic, în negocieri cu Red&White pentru a investi la Dinamo

Dinamo și-a schimbat radical structura acționariatului după ce Dorin Șerdean și-a cedat pachetul majoritar către societatea ”Red & White”.

În urma acestor acorduri, Eugen Gheorghe Voicu și Andrei Nicolescu, reprezentanții noului acționar majoritar, vor coordona un proiect integrat de reorganizare a clubului.

În cadrul conferinței de presă, susținută la începutul acestei săptămâni, noii acționari au dezvăluit că încearcă să aducă un suflu nou echipei, și dorește să atragă și alți antreprenori alături de el, în conducerea lui Dinamo.

Se pare că aceștia au și trecut la treabă. Potrivit Prosport, Gheorghe Manole, unul dintre oamenii de afaceri implicați în piața energiei regenerabile prin grupul Eximprod este ofertat pentru a veni alături de Red&White în acționariatul lui Dinamo.

”E adevărat. Nu vă ascund că am discutat cu Andrei (n.r. Nicolescu). Îmi place ideea, cred în ea, trebuie să îmi pice și bine. Aici mă refer la anumite socoteli pe care le avem, proiecte în care suntem implicați, acest moment a venit într-o vâltoare în care ne aflăm. Dacă accept, e bine, am o răspundere importantă.

L-am rugat pe Andrei să mă lase o săptămână și o să dau un răspuns. Merg la meciurile lui Dinamo și, mai nou, îmi cultiv și nepotul în acest sens. Sunt suporterul echipei de 55 de ani. Aș fi putut să investesc de acum doi ani, m-aș fi implicat cu siguranță de atunci, însă nu am fost solicitat”, a transmis Gheorghe Manole, pentru sursa mai sus citată.

Pe lângă Gheorghe Manole, în paralel se poartă negocieri avansate și cu alți oameni de afaceri importanți din țara noastră, în unele cazuri, investiția acestora fiind stipulată de conceperea unui nou plan de reorganizare, votul acestuia în Adunarea Generală a Creditorilor și aprobarea în fața judecătorului sindic.

Prin această mișcare, datoriile debitorului SC Dinamo 1948 SA vor scădea de la aproximativ 10 milioane, suma aproximativă înscrisă la masa credală în prezent, la două milioane de euro.

”Cu siguranță vom coopta și alți antreprenori! E un drum firesc, anunțat, de altfel, și în comunicat. Cred că e util să fac o precizare: nu cautăm, nu ne asteptăm, nu visăm la ”finanțatori”. Da, vă rog, să puneți și ghilimelele. Nu ne imaginăm că vor apărea persoane exotice care să reverse râuri de bani. Nu au apărut și nu s-au revărsat până acum, n-o vor face nici de acum înainte. Și e firesc. Pentru că oamenii care au muncit banii, nu-i revarsă… investesc! Cu cap, cu planuri de afaceri, cu etape concrete și criterii bine definite. Astfel de parteneri ne dorim la Dinamo pentru a putea construi sănătos, temeinic și pe termen lung”, a transmis Andrei Nicolescu.

Andrei Nicolescu a fost completat, în conferința de presă organizată luni, la stadionul Arcul de Triumf, de Eugen Voicu:

”Noi vrem să schimbăm puțin abordarea pe care o vedeți, în mod obișnuit, în administrarea cluburilor de fotbal, în așa fel încât să gestionăm acest club împreună cu un grup de anteprenori, am vrea ca fiecare să fie foarte relevant în viitorul clubului, dar să nu existe un singur acționar care să fie factor de decizie”, a spus omul de afaceri.

CITESTE SI:

Ovidiu Burcă, înaintea duelului cu Timișoara: ”Ne aşteaptă ultima finală”

Video I Care va fi relația dintre Andrei Nicolescu și Vlad Iacob la Dinamo

Gabi Tamaș: ”E Dinamo București, mă bucur pentru ei!”

3 gânduri despre &8222;Un important nume din sectorul energetic, în negocieri cu Red&White pentru a investi la Dinamo&8221;

Lasă un răspuns