SNST a pus tunurile pe Eduard Novak. Ministrul Sportului, implicat într-un nou scandal

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST), după ce a anunțat că ministrul Sportului și-a premiat ilegal tatăl cu 112.000 de euro în urma participării la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, competiție la care Novak Karoly nu a participat. A mai venit o ”bombă”!

SNTS îl acuză pe ministrul Sportului, Eduard Novak, că primește în continuare renta viageră și un salariu uriaș, chiar dacă susține că nu sunt bani pentru nimic.

În urmă cu câteva luni, Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat că şi-a reluat activitatea sportivă de performanţă și că renunță la renta viageră, dar realitatea ar fi fost alta. Sindicatul Naţional Sport şi Tineret (SNST) a spus că acesta încă primește renta lunară, dar că susține mereu că nu sunt bani pentru sportul românesc.

SNST a mai anunțat că, legal, sportivul Novak avea obligaţia de a notifica ministerul cu privire la întoarcerea sa în activitate. Conform art. 64 alin. (10) din Legea nr. 69/2000, în perioada revenirii în activitate ca sportiv activ, plata rentei viagere se suspendă. STNS a mai transmis că Eduard Novak a făcut mai multe ilegalități de când a devenit ministru.

Acuzații dure la adresa lui Novak

”Sportivul Novak Carol-Eduard primeşte în continuare rentă viageră, cu toate că şi-a reluat pregătirea sportivă. De fapt, ministrul sportului nu a avut niciodată intenţia reală de a se retrage din activitatea sportivă, a vizat doar încasarea banilor, iar acum este în pregătire sportivă, dar primeşte şi renta acordată celor care au ieşit din sport.

În timp ce Sportul din România se zbate în sărăcie, bugetele acordate fiind mai mici ca niciodată, ministrul încasează salariile şi rentele lunare şi este tot timpul în pregătire sportivă. Aşadar, în această perioadă în care nouă ni se spune că nu sunt bani pentru nimic, numitul Novak Eduard îşi încasează în continuare renta viageră lunară de 16.635 de lei, deşi a revenit în activitatea sportivă.

Novak este mai mult absent de la birou, fiind foarte mult timp plecat, ocupat cu propria pregătire sportivă. Obiectivele personale anunţate: Campionatul Mondial 2023 Glasgow şi Jocurile Paralimpice Paris 2024.

La Ministerul Sportului, activitatea de ministru este trecută în plan secundar în favoarea pregătirii sportive. Soluţiile la problemele din Sport sunt amânate şi, fără ca salariul de ministru să-i fie afectat, Eduard Novak este tot mai mult plecat în pregătiri şi postează public poze din cantonamente, sfidând subordonaţii care sunt la muncă, dar şi sportivii cărora le arată condiţiile extraordinare de pregătire de care beneficiază el.

Aceeaşi diferenţă de tratament a fost şi în cazul antrenorilor şi salariaţilor din subordinea Ministerului Sportului. Eduard Novak a cerut pensionarea forţată a tuturor celor care au atins vârsta, le-a interzis să mai rămână în activitate, chiar dacă aceştia îşi doreau să muncească în continuare.

Asta în timp ce pe tatăl său îl regăsim în topul premierilor, Novak Karoly a intrat pe primul loc pe statul de premiere de la Ministerul Sportului, la vârsta de 72 de ani. Pe surse, aflăm că tatăl nu a avut nicio contribuţie la obţinerea rezultatului şi nu a fost nominalizat de FRC pentru premiere, această premiere fiind aranjată cu şefa Comitetului Naţional Paralimpic, care de asemenea, s-a autopropus şi a încasat suma de 62.363 lei, fiind trecută pe Statul de premiere ca antrenor/profesor, deşi nu are această calitate.

Eduard Novak a vizat tot timpul o nouă premiere pentru Jocurile Paralimpice, dar a decis să fenteze Statul Român cu o rentă viageră. A luat banii lună-de-lună, dar a rămas în activitate / pregătire sportivă permanent. Deşi s-a reîntors în activitate, a anunţat obiectivele personale: Campionatul Mondial 2023, de la Glasgow şi Jocurile Paralimpice Paris 2024, Novak a uitat să notifice ministerul pentru a renunţa la rentă”, se arată în comunicatul SNST.

În urmă cu câteva zile, pe 10 martie, același sindicat din sport l-a acuzat pe Eduard Novak că și-a premiat ilegal tatăl cu 112.000 de euro.

Până acum, ministrul Sporturilor nu a reacționat public la noile acuzații, în schimb a recunoscut abuzul în serviciu

Karoly Novak n-a făcut deplasarea la Tokyo, dar el a apărut pe statul de premiere. El a fost premiat cu suma maximă, aproximativ 112.000 euro. Doar Eduard Novak a mai avut un premiu la fel de mare.

Într-un răspuns pentru, cabinetul minstrului Sportului recunoaşte că tatăl lui Eduard Novak a fost premiat, deşi n-a făcut deplasarea.

Însă Ministerul Sportului susţine că premierea s-a făcut conform legii şi nu era nevoie ca acesta să fie prezent la Jocurile Paralimpice pentru a îndeplini criteriile de premiere:

”Tatăl ministrului Novak a fost premiat, dar a fost premiat dintotdeauna, e antrenor emerit în ciclism.

La Tokio nu a făcut deplasarea, într-adevăr, pentru că nu au fost disponibile locuri. A fost premiat, dar totul s-a făcut conform legii.

La canotaj, de exemplu, ar trebui să meargă zeci de antrenori la olimpiadă, dar nu sunt locuri pentru toţi.

Legea nu prevede însă că nu trebuie să fie premiaţi doar pentru că nu au participat la Olimpiadă. Le este premiată întreaga activitate.

Nu e nimic în neregulă acolo”, precizează cabinetul ministrului Sporturilor.

Karoly Novak ar fi fost premiat şi la kaiac-canoe… tot ca antrenor principal

Karoly Novak pare a fi un antrenor foarte talentat nu doar la ciclism, ci şi la kaiac-canoe.

După Jocurile Paralimpice Rio 2016, numele lui Karoly Novak ar fi apărut pe statul de plată al Federaţiei Române de Kaiac-canoe.

Dezvăluirea a fost făcută atunci de jurnalistul Lucian Oprea. Karoly Novak ar fi fost premiat atunci cu 156.579 lei pentru participarea ca antrenor principal la lotul paralimpic de kaiac-canoe.

CITESTE SI:

S-a stabilit ziua în care se joacă meciul Dinamo – Buzău. Vezi ce stadion va găzdui partida

Handbal I Noul coordonator de joc al naționalei, aproape de Dinamo: ”Transferul la Dinamo ar fi o confirmare”

Claudiu Florică, prima reacție despre o posibilă investiție la Dinamo

Publicitate

7 gânduri despre &8222;SNST a pus tunurile pe Eduard Novak. Ministrul Sportului, implicat într-un nou scandal&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s