Prima reacție a lui David Popovici după primele medalii de aur din 2023

David Popovici (18 ani) a devenit campion național la 50 de metri liber și 100 de metri spate.

Actualul campion mondial și european la 100 și 200 de metri liber a câștigat titlul național la competiția care are loc la Otopeni în această săptămână.

David Popovici a încheiat proba de 50 de metri liber în 22.62, iar podiumul a fost completat de Constantin George Alexandru Stoica, 22.96, și Patrick Dinu, 23.31

Tot miercuri, David Popovici a luat startul în serii la 100 de metri spate și s-a calificat în finală, cu al patrulea timp.

În finală, David Popovici a încheiat primul, în 54.74. A fost urmat în clasament de Denis Laurean Popescu, 55.0, și Robert Andrei Badea, 58.89.

David Popovici va mai concura la această ediție a Campionatului Național în alte patru probe, 50 de metri fluture, 100 de metri liber, 100 de metri fluture și 400 de metri liber.

După cele două finale, David Popovici a transmis că proba de 100 de metri spate, în care nu a mai participat de multă vreme, l-a ”obosit foarte tare”.

”A început sezonul pentru posibilitatea calificării la Jocurile Olimpice. Avem în premieră un concurs la noi în țară care ne oferă posibilitatea astea. Dacă este să mă calific, super, o să mă bucur, dar nu este un obiectiv.

M-a obosit foarte tare proba asta, pentru că nu am mai făcut de mult timp, nu mai știam cum se simte, este o oboseală diferită.

Când eram mic, înotam foarte mult spate. Am spus că dacă tot nu este cel mai important concurs din an, să experimentez”, a declarat dinamovistul.

CITESTE SI:

Handbal I Dinamo câștigă la Timișoara și merge mai departe în Cupa României

Liderul apărării gălățene s-ar mulțumi și cu un egal în meciul cu Dinamo

Dinamo a depus dosarul de licențiere

3 gânduri despre &8222;Prima reacție a lui David Popovici după primele medalii de aur din 2023&8221;

Lasă un răspuns