Ovidiu Burcă: “Luna aceasta o să ajungem la zi cu banii”

Dinamo are un start bun în play-off-ul din liga secundă și se pregătește de revenirea, după un an, în Liga 1.

Mâine (n. r. vineri 7 aprilie), ”câinii” au meci decisiv cu Oțelul Galați, pe arena ”Arcul de Triumf”. Ambele formații având posibilitatea promovării în prima ligă. Asta în detrimentul lui CSA Steaua. Rivalii din Ghencea, NU AU DREPT DE PROMOVARE și fac doar act de prezență în play-off-ul ligii secunde.

“E un meci foarte important, nu crucial, pentru că mai sunt multe puncte în joc, orice meci e pe muchie de cuțit. O victorie ar fi importantă, pentru că venim după câteva meciuri în care am jucat bine. Dar nu cred că e decisiv”, a spus Burcă, pentru Digi Sport.

CSA Steaua se află pe locul secund în play-off-ul, iar unele zvonuri spuneau că “roș-albaștrii” ar putea căpăta dreptul de promovare chiar din acest sezon, cu toate că e greu de crezut.

“Eu nu cred în scenariul ăsta, pentru că nu cred că e posibil așa ceva (n.r. ca Steaua să aibă drept de promovare în acest sezon). A tot existat această discuție pe parcursul acestui sezon, dar se știe că regulamentele nu se pot schimba în timpul campionatului.

Cel mai devreme, dacă se vor organiza din punct de vedere administrativ, anul viitor pot intra în cursa de promovare”, a spus Burcă.

Antrenorul dinamovist a explicat ce a contat cel mai mult pentru ca Dinamo să-și regăsească liniștea după câțiva ani extrem de tulburi. În plus, jucătorii sunt aproape la zi și cu salariile, după venirea noilor investitori. De aici și încrederea în promovare.

“Acum avem foarte multă liniște, s-au rezolvat multe din probleme, această stare de incertitudine legată de viitorul clubului s-a rezolvat, investitorii au venit, au un plan foarte clar.

Suntem aproape la zi, cred că luna aceasta o să ajungem la zi. Nu se știa dacă va veni cineva care să poată trece de hopul cu licențierea, asta e în regulă acum, e primul hop pe care trebuie să-l trecem.

Sunt niște datorii către foști jucători și antrenori, dar s-a ajuns la înțelegeri cu mulți dintre aceștia. Din punct de vedere al reorganizării, e nevoie ca acel plan să fie aprobat și, din acel moment, cred că lucrurile vor căpăta o mai mare claritate. S-a depus un nou plan de reorganizare, vom vedea dacă va avea sorți de izbândă.

Eu cred, cu toată ființa mea, că putem promova. Eu spuneam că cel mai important hop era să prindem play-off-ul, pentru că era un decalaj mare. Dar la ce se întâmplă la club, la starea de spirit care s-a creat, îmi dă mare încredere că se poate promova.

Ce am văzut în ultimul timp îmi dă speranțe foarte mari. Nu am mai pierdut de la Iași. Am crescut de la meci la meci, avem o coeziune foarte bună, eu cu jucătorii, cu suporterii.

E o diferență al nivel individual față de echipele de primă ligă, dar nu mi se pare atât de mare față de unele echipe din prima ligă. Am jucat cu Petrolul, chiar dacă a fost un amical și nu e relevant, dar de la nivelul ierbii poți să simți unele lucruri. Și, sincer, nu văd o diferență enormă. Chiar dacă atenția noastră e să promovăm direct, pentru că la baraj e greu, e vorba totuși de o echipă de Liga 1″, a explicat Burcă.

Ovidiu Burcă a comentat și pe marginea criticilor pe care le-a avut în mod public la adresa propriilor jucători, la jumătatea lunii ianuarie. El crede că acel moment “i-a trezit” pe fotbaliști.

“Am luat niște decizii și cred că au fost foarte corecte, indiferent cum au considerat unii sau alții acea ieșire a mea. Cred că am luat cea mai bună decizie, chiar și acea luare de poziție în mod public față de mentalitatea din vestiar.

Cred că am făcut bine, am transmis un mesaj de autoritate pe care ultimii antrenori de la Dinamo nu neapărat că nu l-au transmis și ei, dar și ceea ce s-a întâmplat ulterior, cu susținerea oficialilor, eu cred că am limpezit și asta cu poziția antrenorului în cadrul clubului”, a mai spus Burcă.

Dinamo, la patru puncte în spatele celor de la SC Oțelul

Dinamo – SC Oțelul Galați se dispută vineri, 7 aprilie, de la ora 20:30, pe stadionul Arcul de Triumf din București.

Echipa lui Ovidiu Burcă are 35 de puncte și se clasează pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2, iar cea a lui Dorinel Munteanu ocupă poziția a 3-a, cu 39 de puncte.

În sezonul regular, cele două echipe s-au întâlnit în etapa a 2-a, la 16 august 2022, la Clinceni, iar SC Oțelul s-a impus cu scorul de 3-1, prin reușitele lui Răzvan Gorovei (33), Laurențiu Maxim (56) și George Cârjan (66), respectiv Vasile Buhăescu (45+2), marcator pentru bucureșteni.

CITESTE SI:

Ovidiu Burcă pregătit de duelul cu Oțelul Galați: ”Puterea lui Dinamo e forța grupului”. Vezi cine va arbitra partida de pe Arcul de Triumf

CCA a anunțat arbitrul de la Dinamo – Oțelul

Handbal I Dinamo și-a aflat adversara din sferturile Cupei României

3 gânduri despre &8222;Ovidiu Burcă: “Luna aceasta o să ajungem la zi cu banii”&8221;

Lasă un răspuns