Ovidiu Burcă pregătit de duelul cu Oțelul Galați: ”Puterea lui Dinamo e forța grupului”. Vezi cine va arbitra partida de pe Arcul de Triumf

Dinamo București și Oțelul Galați se vor duela, vineri, pe arena ”Arcul de Triumf”, de la ora 20:30.

Înaintea partidei din cadrul etapei a 3-a, tehnicianul lui Dinamo, Ovidiu Burcă a prefațat duelul vital pentru promovarea în Liga 1.

Echipa noastră are 35 de puncte și se clasează pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2, iar cea a lui Dorinel Munteanu ocupă poziția a 3-a, cu 39 de puncte.

Dinamo are șansa de a se apropia și mai mult de locurile care asigură promovarea directă în primul eșalon.

Cinci puncte au fost între SC Oțelul și Dinamo la debutul în play-off, iar după primele două etape diferența s-a micșorat la patru (39 față de 35). În runda a 3-a, cele două formații au meci direct pe terenul lui Dinamo. Ovidiu Burcă a discutat despre obiectivele imediate și cele pe termen lung ale lui Dinamo.

”Întâlnim un adversar foarte bun, care-l are pe bancă pe cel mai titrat antrenor din Liga 2, Dorinel Munteanu. Are experiență alături de această echipă, ei au început procesul de foarte mult timp, din Liga 3, de doi ani și jumătate. Sunt mulți jucători buni la Oțelul, cu experiență la nivelul primelor două ligi.

E un meci dificil, repet, dar și noi am arătat bine în ultimele meciuri. Suntem pe o pantă ascendentă, sperăm să demonstrăm acest lucru la ora meciului.

Sunt meciuri încrâncenate, forțele sunt echilibrate, sunt echipe bune în play-off, cu antrenori foarte buni. Intensitatea e mai mare în aceste meciuri din play-off. Dar la Dinamo știți cum e cu presiunea… trebuie să dormi în fiecare noapte cu ea în pat. Am intrat în play-off, dar vrem mai mult, ne propunem să promovăm!

Puterea lui Dinamo e forța grupului, care a crescut în momentul în care lucrurile nu erau în regulă aici. Toți vor rezultate pe termen scurt, vedem ce se va întâmpla la finalul sezonului. Dacă nu vom promova, nu e o tragedie. Viitorul clubului nu trebuie să depindă de acest moment.

Noi încercăm să luptăm în fiecare meci, cred că acesta e drumul. Avem speranțe că, dacă lucrurile vor continua în aceeași direcție, vom reuși să ajungem în prima ligă. Echipa este cu drepturile salariale la zi, nu mai avem nicio preocupare în ceea ce privește aspectul material al lucrurilor. Avem toate speranțele că planul investitorilor va reuși să însănătoșească acest club”, a spus Ovidiu Burcă, în conferința premergătoare meciului de mâine seară.

CCA a anunțat arbitrul de la Dinamo – Oțelul

Partida Dinamo București – Oțelul Galați, din etapa a 3-a din play-off-ul ligii secunde, se va disputa vineri, 7 aprilie, la ora 20:30, pe stadionul ”Arcul de Triumf”.

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a anunțat brigada care va oficia partida dintre Dinamo București și Oțelul Galați.

Astfel, arbitru central a fost desemnat Rusandu Lucian (Sfântu Gheorghe). Acesta va fi ajutat de asistenții Lucaciu Doru Claudiu (Cluj-Napoca) și Şchiopeţ Claudiu (Braşov).

CCA l-a desemnat observator pe Mihalache Gheorghe (Buzău).

Suspendat de Comisia de Disciplină, Dorinel Munteanu a prefațat meciul cu Dinamo

Înaintea meciului de vineri, 7 aprilie, de la ora 20:30, de pe Arcul de Triumf, antrenorul formației moldovene a prefațat partida cu Dinamo. Acesta spune că în acest moment nu există echipe favorite la promovarea directă sau la pozițiile de calificare la baraj. În contradicție cu mulți dintre cei implicați în play-off, care o consideră pe Poli Iași, liderul din weekendul trecut, drept principala favorită la ajungerea în Liga 1.

”Presiunea punctelor este mare, dar favoritele la primele două locuri, din punctul meu de vedere, nu se știu. Nici la locurile care duc la baraj. Până îl ultimul meci cred că se joacă această bătălie și cine va avea nervii mai tari, sau răbdarea, sau pregătirea cea mai bună va câștiga”, spune Dorinel Munteanu.

În sezonul regular, cele două echipe s-au întâlnit în etapa a 2-a, la 16 august 2022, la Clinceni, iar SC Oțelul s-a impus cu scorul de 3-1, prin reușitele lui Răzvan Gorovei (33), Laurențiu Maxim (56) și George Cârjan (66), respectiv Vasile Buhăescu (45+2), marcator pentru bucureșteni.

Dorinel Munteanu consideră că Dinamo este ”mai întărită” decât a fost la acel meci din startul sezonului.

”Niciun joc nu seamănă cu celălalt. Faptul că am câștigat nu este un avantaj pentru noi, pentru că este de domeniul trecutului. Este clar că Dinamo s-a mai întărit de la acel meci, dar, încă o dată, mă bazez și mă uit foarte mult la echipa noastră. Îmi doresc, chiar dacă nu sunt pe bancă, să facă o partidă solidă”, a declarat antrenorul trupei gălățene, care nu se va afla pe banca tehnică, fiind la al doilea joc consecutiv în care este suspendat, după declarațiile făcute la o săptămână după jocul cu Poli Iași.

Fostul internațional are încredere că absența sa de la marginea terenului nu va afecta jocul echipei sale. ”Nu pun în calcul acest lucru, pentru că am în componența lotului jucători cu experiență, jucători care au foarte multe meciuri în prima ligă, știu să gestioneze foarte bine situația. Important este ca la ora jocului să fie conectați 100 la sută la joc și să fie pregătiți că vor avea în față un adversar care, la fel ca noi, își dorește să câștige.

Asta va face diferența, caracterul fiecărei echipe sau a fiecărui jucător”, a spus Dorinel Munteanu în conferința premergătoare jocului de la București. Acesta nu va fi prezent pe stadion, ci îl va urmări din camera de hotel unde va fi cazat: ”Dacă la Galați am fost favorizat să văd de acasă meciul, acum o să-l văd de la hotel.”

Întrebat dacă se teme de arbitraj, Dorinel Munteanu a spus că nu vrea să intre în polemică. Suspendarea primită de urgență din partea FRF după reclamația celor de la Poli Iași, după ce fostul mijlocaș și-a spus punctul de vedere despre coincidențele cu arbitri de la partidele trupei din Copou, se pare că l-au redus la tăcere.

”Nu vreau să mai intru în polemică, pentru că din cauza acestor polimici sunt suspendat, fiindcă am îndrăznit să-mi spun adevărul sau ceea ce am gândit. Așa voi spune și după meci. Nu vreau să acuz arbitraje sau să fac presiune pe arbitri, cum s-a spus până acum. Niciodată nu am discutat înaintea jocurilor despre arbitraje și nici nu m-a interesat cine mă arbitrează. M-a interesat cum arbitrează sau cum ne arbitrează. Faptul că o echipă sau alta este favorizată eu cred că sunt cancanuri și nu aș crede în ele. Dar trebuie să fim precauți din toate punctele de vedere”, a mai declarat Dorinel Munteanu.

În deschiderea etapei a 3-a a play-off-ului se întâlnesc echipele cu cei mai mulți spectatori avuți la meciurile de pe teren propriu. Partida se va disputa de această dată pe Arcul de Triumf, după ce precedentul dintre Dinamo și SC Oțelul a avut loc pe stadionul din Clinceni.

”Ce e mai frumos decât să joci cu un stadion plin. Asta ar trebui să fie un avantaj pentru noi, pentru că avem în componență jucători cu experiență. E un joc de play-off care îndeplinește toate condițiile.

Mă așteptam să obținem mai mult pe teren propriu, mai ales în primele două jocuri, ne concentrăm să aducem puncte din deplasare și să câștigăm meciurile de acasă. Toate meciurile sunt grele. Facem în așa fel încât când ajungem la ultimul joc să fim într-o poziție favorabilă”, a mai spus Dorinel Munteanu înaintea meciului cu Dinamo.

Este pentru a patra oară în acest sezon când Dorinel Munteanu este suspendat la meciurile echipei sale și preferă să nu meargă la stadion, deși putea urmări jocul din tribună, fără să dea indicații.

Francois Yabre s-ar mulțumi și cu un egal în meciul cu Dinamo

În play-off, fiecare joc este o finală, de aceea avem în gând doar ideea de a învinge. Dar și dacă vom obține un punct nu ar fi rău, în condițiile în care jucăm în deplasare, contra unui adversar important. Vrem să evităm dubla de baraj, să promovăm direct, pe acest obiectiv ne focusăm. Să fiu sincer, nu-i știu foarte bine pe jucătorii lui Dinamo fiindcă nu i-am urmărit.

Vom face cunoștință cu ei, mai bine, cu ocazia analizei video. Știu câteva nume de la Dinamo, am câțiva amici la echipa „câinilor”, Alexandru Pop și Alin Buleică. Pentru mine, cel mai important este să văd Oțelul pe unul dintre primele două locuri! În rest, poate fi oricine pe cealaltă poziție promovabilă.

Este un meci important, acesta cu Dinamo, nu aș spune crucial, dar este important pentru ceea ce va urma. În Cupă, am remizat cu FCSB, în campionat tocmai am învins CSA Steaua, vom încerca același lucru și cu un alt nume mare din România, Dinamo”, a spus liderul apărării gălățene, înaintea partidei cu Dinamo.

Bilete pentru meciul cu Oțelul Galați

Partida programată, vineri, 7 aprilie, se va juca pe stadionul Arcul de Triumf, de ora 20:30.

Clubul nostru de fotbal, a scos spre vânzare, tichetele de acces pentru această partidă. Momentan acestea pot fi procurate online de pe platforma online bilete.ro.

PREȚURI BILETE:

Vip 2 și 3: 140 lei;

Tribuna 1 (sectoare A, B și C) : 70 lei;

Tribuna 1 (sectoare E și E1) : 60 lei;

Tribuna 2 (sectoare K, L, M și N): 50 lei;

Tribuna 2 (sectoare J și J1): 40 lei.

Tichetele se vor putea achiziționa și de la casele de bilete ale stadionului ”Arcul de Triumf”.

Programul caselor de bilete:

Vineri (07/04)

Interval orar: 14:00 – 21:15

În acest moment, Dinamo e pe locul 4 în play-off, cu 35 de puncte, iar Oțelul Galați are 39 de puncte.

Cum arată clasamentul în play-off-ul Ligii 2 după a doua etapă

  1. Poli Iași 44p;
  2. Steaua București 43p;
  3. Oțelul Galați 39p;
  4. DINAMO BUCUREȘTI 35p;
  5. Gloria Buzău 33p;
  6. Unirea Dej 32p.

Programul etapei a treia din Liga 2:

DINAMO – Oțelul | vineri, 7 aprilie, ora 20:30;

Gloria Buzău – Unirea Dej | sâmbătă, 8 aprilie, ora 12:30;

Steaua – Poli Iași | marți, 11 aprilie, ora 19:00.

Programul etapei a patra din Liga 2:

Oțelul – Gloria Buzău | joi, 13 aprilie, ora 20:00;

Poli Iași – Unirea Dej | sâmbătă, 15 aprilie, ora 14:15;

Steaua – DINAMO| marți, 18 aprilie, ora 19:00.

CITESTE SI:

CCA a anunțat arbitrul de la Dinamo – Oțelul

Handbal I Dinamo și-a aflat adversara din sferturile Cupei României

Primarul Capitalei, anunț de interes major: ”Bucureştiul va fi, din nou, gazda unei competiţii internaţionale”

3 gânduri despre &8222;Ovidiu Burcă pregătit de duelul cu Oțelul Galați: ”Puterea lui Dinamo e forța grupului”. Vezi cine va arbitra partida de pe Arcul de Triumf&8221;

Lasă un răspuns